"מרשעת: חלק 2" נותר מחוץ לאוסקר - עכשיו נחשפת הסיבה
אריאנה גרנדה וסינתיה אריבו קיוו שגם השנה, בדומה לזו שעברה, הן יצעדו על השטיח האדום של טקס פרסי האוסקר כמועמדות נרגשות. אלא שהאקדמיה התעלמה מהן ומהסרט לחלוטין - ומתברר שלא במקרה. חבר אקדמיה הסביר כי הקשר המוזר בין הכוכבות היווה שיקול רציני בבחירה: "אריאנה וסינתיה שאבו את כל האוויר מכל שטיח אדום שבו היו - ואף אחד לא רצה לעבור את זה שוב"

בסוף השבוע שעבר הכריזה האקדמיה האמריקאית לקולנוע על המועמדים לפרס האוסקר, ואחת ההפתעות הגדולות ביותר הייתה ההחרגה של "מרשעת: חלק 2", שלא קיבל אפילו מועמדות אחת - גם לא לכוכבות הסרט, אריאנה גרנדה וסינתיה אריבו. כעת, שני חברי אקדמיה שזהותם נותרה חסויה חשפו את הסיבות שבגינן הם לא הצביעו לסרט - ואחת מהן די מפתיעה.
בשיחה עם NewsNation, הסביר אחד המצביעים בפשטות: "הסרט לא היה כל כך טוב". לדבריו, לגרנדה ואריבו "כימיה מדהימה על המסך - אבל רוב הסרט הן היו בנפרד". נשמע כמו הסבר לגיטימי לחלוטין - "מרשעת: חלק 2" לא היה ראוי מבחינתו לקבל מועמדות לפסלון הנכסף. אך הדברים הבאים שאמר כבר נשמעו קצת תמוהים. אתם יכולים לשפוט בעצמכם:
"הופעות הקידום שלהן פשוט הרתיעו אותי לחלוטין", אמר המצביע האנונימי, "הרבה אנשים חשבו שזה מוזר, ובניסיון שלהן להיראות אותנטיות, זה יצא כמו תחפושות"; ולא רק הוא חושב ככה - מצביע אחר חיזק את הדברים: "אריאנה וסינתיה שאבו את כל האוויר מכל שטיח אדום שבו היו - ואף אחד לא רצה לעבור את זה שוב". אוקיי.
כאמור, "מרשעת: חלק 2" לא זכה לאהדת האקדמיה. אריבו (39) וגרנדה (32) נותרו מחוץ לקטגוריות שחקנית ראשית ושחקנית משנה, בהתאמה, לאחר שהיו מועמדות בשנה שעברה. הסרט הראשון של "מרשעת" קיבל 10 מועמדויות לפרס האוסקר הקודם, וזכה בפרסים לעיצוב התלבושות ולעיצוב ההפקה הטוב ביותר. אריבו וגרנדה אף פתחו את הטקס כשביצעו על הבמה נאמבר מהסרט.
החרגת גרנדה מהאוסקר הייתה מפתיעה במיוחד, שכן השנה היא קיבלה מועמדויות בפרסי השחקנים, גלובוס הזהב ופרסי בחירת המבקרים. הסרט עצמו היה מועמד לחמישה פרסי גלובוס הזהב האחרון, כולל אחת לאריבו, אך לבסוף יצא מהטקס בידיים ריקות; גם הביקורת עליו היו מעורבות, והסרט זכה לציון של 66 אחוז בלבד בדירוג Rotten Tomatoes ו-6.7 בדירוג IMDB.
מסע הקידום המוזר אכן זכה לביקורת ולעג - גרנדה ואריבו נהגו ללכת יד ביד ולהתלטף על השטיחים האדומים ובראיונות, והכל נראה פשוט קרינג'י. "אנחנו הולכות יד ביד לעתים קרובות מאוד", אמרה בעבר אריבו על הקשר שלה עם גרנדה, ובריאיון אחר הוסיפה: "זה פשוט כמו לחיצת יד וזה לפעמים האופן שבו אנחנו מתקשרות"; גרנדה מצידה תיארה את המגע ביניהן כ"העברת אנרגיה": "אני מעבירה הרבה אנרגיה דרך הידיים שלי, ולכן אני תמיד אוחזת יד. אני תמיד לוחצת על משהו, אני תמיד מחפשת משהו".

