לפני כשבועיים הסיר שירות הסטרימינג החדש של האחים וורנר, HBO מקס, את הסרט "חלף עם הרוח" מספריית הסטרימינג שלו בטענה כי הוא מכיל ייצוג בעייתי של גזענות. השירות הבטיח כי הסרט יחזור, והנה זה קרה: "חלף עם הרוח" שוב זמין לצפייה, אך הוא מלווה גם בשני סרטונים נוספים - המספקים קונטקסט נוסף ליצירה שהפכה לשנויה במחלוקת.

מי שניגש לצפות בסרט דרך שירות הסטרימינג ייתקל כעת בסרטון מקדים בן 4:26 דקות בו מופיעה החוקרת האקדמית ומנחת הטלוויזיה ג'קלין סטיוארט שמסבירה "מדוע צריך לצפות בדרמה האפית משנת 1939 בגירסתה המקורית תוך כדי הקשר ודיון". סטיוארט מכנה את הסרט "אחד הסרטים הפופולרים ביותר בכל הזמנים", אבל גם מוסיפה כי "הסרט נתקל בהמון מחאות, החל מהתאריך שבו הכריזו על תחילת ההפקה. המפיק דיוויד או. סלזניק היה מודע לחששות של הקהל השחור בנוגע לייצוגים של עבדות ויחס לדמויות השחורות בסרט".

לדבריה, סלזניק הבטיח לקהילה השחורה כי הוא יהיה רגיש ויתחשב במחאה שלהם, אך "חלף עם הרוח" בכל זאת הציג את הדרום שלפני מלחמת האזרחים כעולם של חן ויופי מבלי להכיר באכזריות של מערכת העבדות עליה הוא מבוסס. האנשים המשועבדים בסרט, מסבירה סטיוארט, מוצגים לפי סטראוטיפים ישנים וגזעניים "בתור משרתים שידועים במסירות שלהם לאדונים הלבנים, או שהם חסרי יכולת. הסרט מציג את העולם הזה תחת עדשה נוסטלגית ומכחיש את זוועות העבדות, כמו גם את המורשת של אי שוויון גזעני". 

כמו כן מציינת סטיוארט את העובדה כי עקב חוקי ההפרדה של מדינת ג'ורג'יה באותה תקופה, חברי הקאסט השחורים לא הורשו לנכוח בפרמיירה החגיגית של הסרט וכי האטי מקדניאל, כוכבת הסרט שהייתה לאפרו-אמריקאית הראשונה שזכתה בפרס האוסקר, לא הורשתה לשבת בטקס באותו שולחן יחד עם ההפקה. "צפייה ב'חלף עם הרוח' יכולה להיות לא נוחה ואפילו מכאיבה", היא מסכמת, "ועדיין, חשוב שסרטים הוליוודים קלאסיים יהיו זמינים לנו בצורתם המקורית לצפייה ודיון".

הסרטון השני שנוסף לסרט הוא פאנל באורך של שעה בנושא "המורשת המורכבת של 'חלף עם הרוח'", שצולם במהלך פסטיבל הסרטים הקלאסיים של TCM בחודש אפריל 2019 - ועוסק גם הוא בסוגיות המוצגות בסרט תוך מתן קונטקסט לשינויים שחלו מאז בחברה.

זו לא הפעם הראשונה בה שירות סטרימנג מוסיף אזהרות צפייה לפני סרטים פופולריים: גם בשירות דיסני פלוס הוסיפו אזהרות שסרטים קלאסיים כמו "דמבו", "היפהפיה והיחפן", "ספר הג'ונגל" ו"האריסטוקרטים" מכילים "ייצוגים תרבותיים שאינם מעודכנים". השירות אף בחר שלא לכלול בקטלוג שלו את הסרט המוזיקלי "שירת הדרום" משנת 1946 עקב ייצוגים גזעניים של אפרו אמריקאים, והסרט למעשה לא זמין לצפייה ביתית בשום צורה כבר יותר מ-30 שנה.