נתניהו. מאבד את ההובלה? (צילום: רויטרס)
נתניהו בירידה | צילום: רויטרס

חמישה ימים בלבד לפני הבחירות - וייתכן שמצפה לנו מהפך דרמטי: הליכוד עדיין מוביל עם 26 מנדטים, אך הפער בין מפלגתו של נתניהו למפלגתה של לבני הולך ומצטמצם למנדט אחד בלבד.

מסקר של מכון המחקר פאנלס שנערך עבור ערוץ הכנסת, בקרב 1,498 נסקרים המהווים מדגם מייצג של האוכלוסיה הבוגרת בישראל, עולה: הליכוד עדיין מוביל עם 26 מנדטים, בפער זעום לעומת 25 מדנטים של לבני וקדימה.

ליברמן וישראל ביתנו ממשיכים להתחזק - לפי כל ההערכות הפוליטיות, על חשבון הליכוד - והסקר האחרון לעונת הבחירות מנבא לה 18 מנדטים. ליברמן אף מגדיל את הפער מול ברק ומפלגת העבודה שיורדים ל-14 מנדטים, לאחר שביום שני האחרון עוד נהנתה מ-15 מנדטים.

אין כותרת – עדכנו לפי הצורך
קדימה והליכוד הולכות ומתקרבות | צילום:

סקר גלובס: קדימה מצמצמת את הפער

בסקר גלובס שנערך על ידי מכון גאוקרטוגרפיה שמתפרסם היום, הליכוד מתחזקת עם 26 מנדטים, לעומת בין 24-25 בסקרים קודמים. גם קדימה מתחזקת, ומצמצמת את הפער עם בין 22-23 מנדטים, לעומת 21 בלבד בסקרים קודמים. מפלגת ישראל ביתנו קופצת ל-20 עד 21 מנדטים, לעומת 17 מנדטים בלבד בסקרים קודמים.

מפלגת העבודה היא היחידה שנמצאת במגמת ירידה בסקר גלובס, עם 15-16 מנדטים לעומת 17 בסקרים קודמים.

ומה קורה בסקר עם המפלגות הקטנות?

ארבעה ימים לפני הבחירות אוסרת ועדת הבחירות על פרסום סקרים העשויים להטות את דעת הבוחרים.
חדשות 2 באינטרנט מרכזים בעבורכם את השינויים המרכזיים שעברו על ארבע המפלגות הגדולות במהלך כחודשיים בהם נערכו סקרים על ידי מכון המחקר פאנלס.

המהפך של לבני: מהובלה לפיגור

קדימה החלה את הבחירות כשהיא מובילה את הסקרים. ב-18 בדצמבר עמדה המפלגה על 30 מנדטים, כאשר הליכוד נשף בעורפה עם 29 מנדטים. פחות משבועיים אחרי, הליכוד מתחיל לנסוק מעלה, עוקף את קדימה ואף ממשיך להוביל את הסקרים לאורך כל הדרך. בתאריך זה ישראל ביתנו עומדת על 11 מנדטים והעבודה על 10 מושבים, אך לשתי המפלגות הללו עוד נכונות תהפוכות. בסקר שנערך ב-1 בינואר, הליכוד הוא זה ששמוביל את דירוג המפלגות , כשהוא עומד על 30 מנדטים ואילו קדימה יורדת ל-27 מנדטים.

העבודה מתחזקת בעקבות עופרת יצוקה

חמישה ימים לאחר תחילת מבצע עופרת יצוקה, העבודה מתחילה לצבור כוחות. בסקר של ה-1 בינואר, מפלגת העבודה פותחת פער לטובתה מול ישראל ביתנו, כאשר העבודה מקבלת 14 מנדטים וישראל ביתנו 11 מנדטים. אולם כעבור כשבועיים בלבד, ב-12 בינואר, השתיים נושפות זו בעורפה של זו, כאשר שתיהן מתמודדות על המקום השלישי, עם 13 מנדטים לכל אחת מהן.

בתאריך זה הליכוד נמצא בשיא כוחו, כשהסקרים מנבאים למפלגה 33 מנדטים, אולם מכאן ואילך מתחילה המפלגה לאבד קולות לטובת ישראל ביתנו, שמתחילה לצבור יותר כוח בציבור ויותר מנדטים בסקרים. קדימה בתאריך זה מתחזקת במנדט אחד ועומדת על 28 מנדטים.

לעומת ה-12 בינואר, ב-22 בינואר הליכוד כבר יורד ל-30 מנדטים, קדימה יורדת ל-24 מנדטים ומי שמקבל במקומן את המנדטים הן ישראל ביתנו והעבודה שמתחזקות, עדיין נושפות זו בעורפה של זו, עם 15 מנדטים לכל אחת.

אולם בתחילת השבוע, בסקר שנערך ביום שני האחרון, ב-2 בפברואר, ישראל ביתנו כבר מבססת את מקומה כמפלגה השלישית בגודלה עם 17 מנדטים ודוחקת את העבודה למקום הרביעי עם 14 מנדטים. בסקרים שנערכו בין ה-22 בינואר לשני בפברואר עקפה מפלגתו של אביגדור ליברמן את מפלגתו של אהוד ברק, אך בפערים קטנים. בסקר של יום שני הפער כבר עמד על שלושה מנדטים לטובת ליברמן.

בסקר שנערך ביום שני בנימין נתניהו ומפלגתו עדיין מובילים בראש הרשימה, אולם מספר המנדטים כבר לא חוצה את קו ה-30, אלא עומד על 27 מנדטים. ככל הנראה את שלושה המנדטים קיבלה ישראל ביתנו שעולה ועולה וכאמור מתבססת במקום השלישי. קדימה במקום השני עם 24 מנדטים ובמקום הרביעי נראה את ברק שאי שם בסוף שנת 2008 עוד נראה היה כי נמצא אותו במקום השלישי. אולם כאמור מדובר בסקרים, הכל עוד פתוח, ולכו תדעו איך זה ייגמר ביום שלישי בלילה.

לקראת הבחירות: סקר המפלגות הקטנות