מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דוד, איימה הערב (ראשון) כי אם ימשיכו "לאלץ את עובדי ההוראה בסיכון להגיע לעבודה - לא נפתח את שנת הלימודים הבאה". את הדברים אמרה בן דוד בריאיון בתוכנית "שש עם עודד בן עמי", בעקבות מותה של הגננת שלווה זלפריינד, שהלכה לעולמה בשבוע שעבר לאחר שנדבקה בנגיף.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"אנחנו כולנו משתתפים בצערה הכבד של המשפחה", פתחה בן דוד את דבריה. "זו הייתה גננת מאוד מוערכת ואהובה. לצערנו הרב המדינה מפקירה את עובדי ההוראה במצבי סיכון. אני נפגשתי עם שר הבריאות עדיין לא נמצא פתרון. אני מודיעה חד משמעית - אם לא יימצא פתרון אנחנו ניכנס לסכסוך עבודה ולא נפתח את שנת הלימודים".

בן דוד המשיכה: "נפגשתי גם עם שר הבריאות גם העם האוצר, ראה מה הבעיה: יש עובדי הוראה שנמצאים במצבי סיכון, והעובדים האלו מגיעים לרופאי המשפחה ואלו כותבים להם מפורשת שעליהם להימנע מללכת ללמד. אך כשאותם עובדים ניגשים לרופאים ומבקשים ימי מחלה על ימי הבידוד האלו, הרופא מבהיר שמשרד הבריאות אסר עליו לתת ימי מחלה".

גן ילדים בירושלים (צילום: יונתן סינדל, פלאש/90 )
דרוש פתרון לעובדי ההוראה בסיכון. אילוסטרציה | צילום: יונתן סינדל, פלאש/90

"כך, אם הם לא באים לעבודה מנכים להם אלפי שקלים מהשכר, והמדינה מאלצת את העובדים להגיע למקום העבודה ולסכן את עצמם", סיכמה בן דוד את הנושא. "מה אנחנו דורשים? פתרון לאותם עובדים. לא יעלה על הדעת שמוצאים פתרונות לאותם עובדים במשרדי הממשלה, אך את עובדי ההוראה יפקירו. למרות כל המהומות והפגישות לא מצאו פתרון, אין לי ברירה ולכן נכריז על סכסוך עבודה כדי שיימצא פתרון".

"תנו אוטונומיה למנהלים ולגננות"

על פתיחת שנת הלימודים אמרה בן דוד כי "היה מצופה שיבואו להתייעץ איתנו, עם אנשי השטח, המנהלים, המורות, מי שמכיר את השטח הכי טוב. יש פתרונות והצעות טובות כי הם התמודדו למעשה עם כל המתווים, היה מצב מטורף שכל שבוע שינו את המתווים והם הסתגלו לכל המצבים. אנחנו לא יכולים להיכנס לטרלול הזה בשנה הבאה, לכן חשוב מאוד שיעשו את זה כמה שיותר מוקדם". 

לבסוף פנתה בן דוד לשר החינוך יואב גלנט: "אני רוצה להגיד, נפגשתי מספר פעמים עם השר גלנט. אני חושבת, וזו הפנייה שלי גם לשר, שיש לו הצעות טובות, בואו נעשה את זה כמה שיותר מהר - ויחד איתנו. אנחנו מי שמכירים את השטח טוב, יודעים איך ומה צריך לעשות. תנו אוטונומיה למנהלים, לגננות תאמינו לי, הם יעשו את העבודה הכי טוב. ראינו את זה במשבר הקורונה, אנשים יצרו דברים יש מאין. למה? כי ניתנה להם האפשרות לעשות לבד וזה מה שאנחנו מבקשים".