איך תיראה שנת הלימודים הבאה? שעות לאחר שפורסם ב-N12 כי משרד הבריאות גיבש נייר עמדה שבו פירט את המתווה לחזרה ללימודים ללא למידה בקפסולות בקרב ילדים קטנים, לידינו הגיעו הערב (חמישי) פרטים נוספים על המתווה המעודכן של משרד החינוך: עד כיתה ב' לא תהיה למידה בקפסולות - אלא במתכונת הרגילה. בתוך כך, ראש הממשלה נתניהו קיבל הערב את המלצתו של שר החינוך גלנט ואישר את פעילותן של קייטנות בתי הספר של החופש הגדול עד התאריך המקורי - 6 באוגוסט.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

לאחר ימים של חוסר וודאות, הערב ראש הממשלה בנימין נתניהו אישר את סיכום ראש המל"ל מאיר בן שבת, שר החינוך יואב גלנט, מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי ופרויקטור הקורונה פרופ' רוני גמזו שקובע שבשלב זה פעילות בתי הספר של החופש הגדול ופעילות הקיץ של משרד החינוך תימשך במתכונת הנוכחית (עד כיתה ד').

בתוך כך, לאחר שהושגו הסכמות לגבי הפעילות הקיץ - נמשכות ההכנה לפתיחת שנת הלימודים הבאה. במשרד הבריאות סבורים כאמור שאין צורך לחלק ילדים עד גיל 6 לקפסולות, זאת לאור הגילוי ששיעור התחלואה בקרב ילדים הינו נמוך, וכי מצטברות עדויות לפיהן ילדים, בעיקר בגיל הרך, מדבקים פחות מאשר ילדים גדולים ומבוגרים. על כן גיבשו במשרד החינוך מתווה חדש ללמידה בזמן הקורונה.

"מערכת החינוך היא עוגן של יציבות למליוני תלמידים, מורים, גננות והורים; בזכותה מתאפשרת רווחת המשפחות", אמר שר החינוך, יואב גלנט. "תודתי לראש הממשלה נתניהו אשר אימץ את עמדתי וקבע כי יש להשאיר את הגנים ובתי הספר של החופש הגדול פתוחים עד 6 באוגוסט". 

זהו המתווה המעודכן (נכון להיום) של פתיחת שנת הלימודים תשפ"א לפי שיחות שמקיים משרד החינוך עם מנהלי רשויות ויישובים:

  1. 18 ילדים בקבוצת לימוד שבהן כל ילד יושב בנפרד
  2. גני ילדים - יעבדו מלא ורגיל
  3. כיתות א'-ב' ילמדו גם כן בכיתות רגילות וללא קפסולות. המשמעות: המורים לא יפוצלו, יצטרכו פחות מורים מכיתות אחרות
  4. בכיתות א'-ג' צפויים איך ללמוד 5 ימים בשבוע בבית הספר
  5. כיתות ד' - ילמדו 4 ימים בבית הספר (יום אחד מפנים לכיתות ה'-ו')
  6. כיתות ה'-י"ב - ילמדו לפחות יומיים בבית הספר תוך עדיפות לכך ששכבות ז' ו-י' יגיעו יותר אל מוסדות הלימוד
  7. העבודה היא בקבוצות - עד 4 קבוצות לכל מורה
  8. המורים עובדים מלא - כולל שעות פרטניות ושעות שהייה (כמו בדיקת מבחנים, הכנת מערכי שיעור וכדומה)

"שנת הלימודים תיפתח ב-1 בספטמבר"

מדובר במתווה שעליו דיבר השבוע שר החינוך גלנט בריאיון ליונית לוי במהדורה המרכזית ושבו הכריז כי שנת הלימודים תיפתח כסדרה: "אני אומר כאן לאזרחי מדינת ישראל, שנת הלימודים תיפתח ב-1 בספטמבר. נקודה. יש לנו תוכנית, ישבתי שעות ארוכות עם שר האוצר, הוא השתכנע בדברים, הוא שותף לעניין. מצאתי שותפים בשלטון המקומי וארגוני המורים, ורה"מ שמוביל את התהליך, השתכנע בדברים".

השר גלנט הוסיף: "אני מתכוון להביא את התוכנית, לא באופן מבולבל, לא בעדכון כזה או אחר, באופן מסודר, היא תובא בפני הממשלה, השלטון המקומי, יחד עם השותפים שלי. נביא את זה ולדעתי מאותו רגע ניתן לאנשים לעבוד, ב-1 בספטמבר גני הילדים ובתי הספר ייפתחו, חלקם מלמידה מרחוק".

המתווה החדש אמור היה להיות מוצג היום בפני הממשלה ומשרדי החינוך והאוצר, לקראת הצעה תקציבית משותפת בנוגע להיערכות לפתיחת שנת הלימודים הבאה, אך עד כה לא נקבע לו מועד. ראש הממשלה נתניהו וראש הממשלה החליפי גנץ סיכמו השבוע, כשדחו את ההחלטה בנושא, לקבל את ההחלטה בשבוע הבא - אך גם כעת אין הודעה רשמית בנושא, אך עם זאת מסתמן שתאושר פעילותן של קייטנות בתי הספר של החופש הגדול עד 6 באוגוסט.

אתמול בנאום שנשא בכנסת, אמר השר גלנט כי הוא מתנגד לסגירתם של בתי הספר של החופש הגדול, שבהם שוהים כ-718 אלף תלמידים: "אני מציע שניתן למוסדות החינוך להתקיים בשבועיים הקרובים, עד 6 באוגוסט כמתוכנן, ולאפשר להורים לעבוד". לדבריו, "כמות החולים הכוללת בבתי הספר של החופש הגדול במהלך חודש יולי הייתה 676. אנחנו בודקים כל אחד ואחת מהם, כל מקרה ומקרה ידוע לנו. הדבר הזה מהווה 2.5% מכלל החולים החדשים במדינת ישראל ואילו חלקם היחסי באוכלוסייה של 718,456 תלמידי בתי הספר של החופש הגדול הוא 7.9%. כלומר, זה פחות משליש מחלקם היחסי באוכלוסייה".