ישראל תתייצב לדיון ראשון בבית הדין הבין-לאומי לצדק בהאג, כך אנחנו מפרסמים היום (שלישי) לראשונה. זאת, לאחר התביעה שהגישה דרום אפריקה על "רצח עם בעזה". הדיון הראשון צפוי להתקיים ביום חמישי הבא.

כעת בישראל חוששים מפני הוצאת צו מניעה מיידי - שיורה על הפסקת הלחימה. ישראל חתומה על האמנה למניעת רצח עם שמִמנה יונק בית הדין, ולכן ההחלטה שהתקבלה אצל רה"מ: ישראל תופיע לפני בית הדין ואף שוקלת לצרף שופט מטעמה. גם מגישת התביעה, דרום אפריקה, יכולה לצרף שופט מטעמה.

בנימין נתניהו כעת בהערכת מצב ביטחונית בקריה  (צילום: חיים צח לע"מ)
רה"מ החליט, וישראל תתייצב לדיון בהאג כבר בשבוע הבא. ארכיון | צילום: חיים צח לע"מ

הדיונים על הצו עצמו, שישראל מאמינה שתצליח למנוע את הוצאתו, יתקיימו ב-11 בינואר וב-12 בו, קרי בימים חמישי ושישי הבא - והדריכות בישראל בשיא. 

ישראל תתייצב לדיון הראשון בשבוע הבא, בעקבות החלטת ראש הממשלה לצאת למהלך המשפטי מול דרום אפריקה. אתמול פרסמנו כי הפצ"רית האלופה יפעת תומר-ירושלמי שיגרה מכתב לרמטכ"ל - ופירטה שהתביעה שהוגשה מבוססת על מספר ההרוגים הגדול בעזה, על ההרס הנרחב ברצועה. במכתב היא הזהירה כי המהלך נגד ישראל "מגביר את הסיכונים לבכירים בדרג המדיני ובצה"ל".

לפני ההחלטה נגעו הלבטים בישראל לשאלה אם בכלל להשתתף בדיון המקדמי. אתמול התקיים דיון בנושא במשרד החוץ, גם בצה"ל, כולל אחד אצל הרמטכ"ל, גם בפרקליטות ובמל"ל, כשבחלק מהדיונים הזהירו אנשי המקצוע כך: "הדיבורים על מחיקת ושיטוח עזה של פוליטיקאים חסרי אחריות לא נענו בעוצמה הנדרשת על ידי הגורמים הרשמיים בישראל - מה שיחייב את ישראל לתת הסברים".