ב"כלכליסט" מגיבים למסקנות: בצל פרסום מסקנת הביניים של ועדת הבדיקה לפרשת הריגול המשטרתי, שלפיהן אין עדויות שהמשטרה התקינה פגסוס - בעיתון הודיעו הערב (שני) כי החליטו לפתוח בבדיקה פנימית. במקביל, בכיר במשטרה דורש: שיתנו תשובות והסברים. ההערכה היא שבעקבות הממצאים - לא תוקם ועדת חקירה ממלכתית. המפכ"ל לשעבר רוני אלשיך ל-N12 בתגובה ראשונה אחרי הפרסום: "מי שצריך - ישלם על זה".

עיקרי המסקנות של צוות הבדיקה:

  • "אין אינדיקציות להדבקה ללא צו שיפוטי"
  • "לא נעשה ריגול אחר השמות שהודיעו ב'כלכליסט'"
  • "שני מקרים של ניסיונות הדבקה עם צו, באחד מהם - ההדבקה הצליחה"

לקריאת ההודעה המלאה - לחצו כאן

אלשיך אמר כי "מי שיודע את האמת לא מופתע". הוא לא הכחיש שיגיש תביעת דיבה נגד העיתון "כלכליסט" וציין: "במקום ובזמן אני אתייחס״.

"הגיעה העת שהעיתונאים יתנו תשובות והסברים"

בכיר במשטרה

בכיר במטה הארצי אמר לחדשות 12, כי "מפרסמי התחקיר צריכים לעשות חשבון נפש נוקב.אחרי שבמשך כמה שבועות דרשו כולם מהמשטרה תשובות - הגיעה העת שהעיתונאים שפירסמו את התחקיר יתנו תשובות והסברים לפגיעה הקשה שגרמו לאמון הציבור במשטרה", כך פרסמנו הערב ב"מהדורה המרכזית".

NSO, פגסוס, סייבר, אילוסטרציה (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
בכיר במשטרה נגד התחקיר | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

"ממצאי דוח הביניים של צוות הבדיקה בראשות המשנה ליועמ"ש עמית מררי מחייבים התייחסות רצינית ובדיקה מחודשת של הממצאים והטענות שפרסמנו ב'כלכליסט', וכך נעשה", הודיעו בעיתון. "מפאת הזמן הקצר בין מועד פרסום דוח הביניים אתמול הערב לבין שעת ירידת העיתון לדפוס, בדיקה כזו טרם נעשתה. לכשנסיים אותה, לא נהסס לתקן ככל שיידרש".

עם זאת, ב"כלכליסט" ביקשו להדגיש: "הקביעה בדוח הביניים שלא היתה הדבקה של טלפונים של רוב האנשים שהוזכרו ברשימה נשענת על בדיקות טכנולוגיות, ולא על חקירה של מח"ש את מפעילי הרוגלות. על פניו, נראה כי הצוות הסתמך במסקנותיו על חומרים שהועברו אליו מהמשטרה ומחברת NSO".

צוות הבדיקה בראשות עו"ד עמית מררי ובהשתתפות שני ראשי אגפים בדימוס בשב"כ, הגיש את ממצאיו ליועמ"ש גלי בהרב-מיארה. הצוות, בסיוע של מומחים טכנולוגיים, בדק אם בוצעה הדבקה למכשירי טלפון ניידים השייכים אל מי מבין רשימת האנשים שפורסמו בכלי התקשורת באמצעות תוכנת "פגסוס" שבשימוש המשטרה - ללא צו שיפוטי. הבדיקה נעשתה בין התאריכים 9 בפברואר ל-20 בפברואר. 

היועמ"שית גלי בהרב מיארה בטקס הכניסה לתפקיד (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
הממצאים הוגשו ליועמ"ש גלי בהרב-מיארה | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

במסמך הממצאים של צוות הבדיקה נכתב כי הבדיקה "נעשתה אל מול כלל הנתונים המשקפים את פעולות המשטרה לביצוע האזנות הסתר בדרך של תקשורת בין מחשבים במערכת פגסוס מאז מועד תחילת הפעלתה במשטרת ישראל ועד היום, מול נתונים שהופקו על ידי החברה מבסיס הנתונים הפנימי של המערכת".

עוד עולה כי נערכה בדיקה פרטנית למספר הטלפון של שלושת המנכ"לים לשעבר במשרד הממשלה - שי באב"ד, אמי פלמור וקרן טרנר - שנטען כי המשטרה ריגלה אחריהם. "אלה העבירו לידי הצוות בעקבות פנייתנו מזהים של מכשירי הטלפון שלהם, ונוסף על כלל הבדיקות שבוצעו באופן רוחבי, מזהים אלו נבדקו באופן ישיר. מזהים אלה לא עלו בנתוני המערכות שנבדקו", נכתב במסמך הממצאי הוועדה.

מהממצאים עולה גם כי מתוך כל רשימת השמות שפורסמה בתקשורת, המשטרה ניסתה להדביק ברוגלה רק שני אנשים שלגביהם ניתן צו בית משפט - אך רק הדבקה אחת הצליחה. שאר המספרים שיוחסו לאנשים ששם פורסם בכלי התקשורת לא נמצאו במערכת ואין אינדיקציה לכך שהם נדבקו.

בר-לב: "הרבה גורמים צריכים להתנצל בפני השוטרים"

השר לביטחון הפנים עמר בר-לב אמר כי מסקנות צוות הבדיקה הן "זיכוי מהדהד למשטרת ישראל וללובשי המדים". בר לב הוסיף: "יש היום הרבה מאוד גורמים שצריכים להרכין ראש ולהתנצל בפני שוטרות ושוטרי ישראל ומשפחותיהם – מעל 30,000 משרתות ומשרתים ששמם נמרח בבוץ מעל כל במה בשבועות האחרונים. אני חוזר על שאמרתי כל העת - כשר לביטחון הפנים אני מחויב לדאוג לפעילותה התקנית של המשטרה, אבל גם להשבת האמון בה, שנפגע קשות. יחד נשמור על הדמוקרטיה. יחד נגן על המדינה".