הלוי לא נשאר חייב (צילום: יונתן סינדל / פלאש 90, חדשות)
הולך הביתה - הלוי | צילום: יונתן סינדל / פלאש 90, חדשות

בשנה האחרונה, כשהיה הכי קרוב להתמנות למפכ"ל, החלו להתפרסם הדיווחים שבסופו של דבר סיכלו את מועמדותו של ניצב יורם הלוי. במשטרה יודעים לעשות את זה הכי טוב: לירות בתוך הנגמ"ש.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

ניצב הלוי הולך השבוע הביתה עם הרבה הישגים והצלחות מוכחות מצד אחד, ועם תחושה קשה של אכזבה ומרמור מן הצד האחר. לצד היותו מפקד מוביל, יוזם וישר דרך, יורם הלוי הרוויח ביושר לפחות מקצת הביקורת שמוטחת בו - בעיקר זו שנוגעת לריחוק מעמיתיו, מחלוקות עם מפקדיו, עיקשות ועקשנות ובקיצור - בעיה ביחסי אנוש.

אחד מחברי הספ"כ, סגל הפיקוד הבכיר של המשטרה, טוען שרק עם בודדים בצמרת המשטרה ניצב הלוי היה מיודד. בהקשר הזה כבר ברור שיחסיו הרעועים והנתק המוחלט עם המפכ"ל הקודם רוני אלשיך הם שהובילו בסופו של דבר לטרפוד המועמדות שלו.

אלשיך הקפיד ולא החמיץ שום הזדמנות למתוח ביקורת נוקבת על הלוי: בכל שיחה עם השר הממונה, גלעד ארדן, עם חברי הוועדה לאישור מינויים בכירים ועם עיתונאים - בין אם בשיחות ישירות ובין אם באמצעות מתווכים. כך נוצר המצב שבהעדר מעורבות והשפעה של ראש הממשלה נתניהו, לפחות תאורטית, על בחירת המפכ"ל הבא, שני הגורמים הכי משפיעים - המפכ"ל היוצא והשר הממונה - לא תמכו במועמדות של יורם הלוי.

משה נוסבאום (צילום: חדשות 2)
צילום: חדשות 2

הכישלון היה כתוב על הקיר כמעט מתחילת ההתמודדות. לכך צריך גם להוסיף שבסוף בסוף, גם היועמ"ש אביחי מנדלבליט סבר שיהיה קשה מאוד להגן בבג"ץ על מינויו של הלוי בעתירות שיוגשו נגדו. עוד התעורר ספק אם ועדת גולדברג תמהר לאשר את המינוי.

אותה בדיקת פוליגרף שעבר ניצב הלוי לפני כמה חודשים, שבה דיווח מיוזמתו על אירוע בעייתי בעברו הרחוק (לפני 17 שנים), אותה בדיקה ובעיקר פרסומה - עשו את שלהם. הגם שמדובר באירוע בתחום המשמעת שבשעתו לא חייב טיפול כלשהו.

בראייה ובחינה מקצועית יורם הלוי היה המועמד הכי מתאים ובשל מבין שלושת המועמדים שעליהם הכריז השר ארדן. הרקורד המוכח שלו בתפקידיו הקודמים - החל מחלקו המכריע בהובלת המאבק בטרור הבודדים בירושלים, דרך הטיפול ודרכי ההתמודדות שיזם בפשיעה הגוברת במגזר הבדואי בעת שכיהן כמפקד המחוז הדרומי ועד לתפקידים הקודמים שעשה בימ"מ, בגדעונים וביחידות מיוחדות אחרות.

אבל גם שם, מדי פעם, עמד לו לרועת הקושי ביצירת יחסי עבודה תקינים עם עמיתיו וקבלת מרות ממפקדיו. זה מה שהוביל למשל לסיום תפקידו, בחלוף פחות משנה בלבד, כראש לה"ב 433 לפני כ-10 שנים.

מבין כל אלה שעבדו ושרתו במחיצתו- מפקדים ופקודים - אין כמעט מי שלא יסכים עם כך שיורם הלוי, בכל תפקידיו, בלט כקצין יצירתי אמיץ קפדן ומקצוען. ולצד כל אלה מפקד משטרת ירושלים שפושט השבוע את המדים הולך הביתה לפחות בתחושה אחת שעליה גאוותו: הוא לא התקפל, הוא לא הרכין ראש, מעולם לא עשה דבר שלא האמין בו ולעולם היה ישר עם עצמו.

ואולי אם זה מה שניצב יורם הלוי מרגיש עם סיום שירותו - כל השאר בטל בשישים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו