N12
פרסומת

תנו לישראלים לנשום: מה שטוב לארה"ב - מגיע גם לנו

הגענו למצב במלחמה שבו אפשר לשמור על בטיחות מבלי לשתק את שער היציאה של ישראל לעולם • לקראת פסח - הגיע הזמן לפתוח את נתב"ג לפעילות מלאה יותר • דעה

דין פישר
פורסם: | עודכן:
נמל התעופה בן גוריון
ישראל חוזרת לשגרה - חוץ מהשדה התעופה שלה (ארכיון) | צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90
הקישור הועתק

ערב חג הפסח מתקרב, ומאות אלפי ישראלים מבקשים לצאת לחופשה קצרה בחו"ל. אחרי חודשים ארוכים של מתח, לחימה וחוסר ודאות, רבים מחפשים רגע של הפוגה, זמן עם המשפחה, נשימה מחוץ לשגרה המלחמתית. דווקא ברגע הזה, המגבלות הנוקשות של פיקוד העורף על הפעילות בנתב"ג מונעות מרבים לעשות זאת.

המציאות הביטחונית השתנתה. היקף הירי נמוך מאוד בהשוואה לתקופות קודמות, והמשק הישראלי אט אט חוזר לשגרה תחת מגבלות. הישראלים חוזרים גם לכבישים, רואים את זה בפקקים שמתחילים לחזור, אך שער היציאה המרכזי של ישראל לעולם עדיין פועל תחת מגבלות חריגות.

אין כאן רק עניין של נוחות או תיירות. מדובר בצורך אנושי בסיסי של אנשים לחזור לשגרה, לקחת פסק זמן ולבלות עם משפחותיהם לתקופה משמעותית בחג. בנוסף לכך, פעילות מלאה יותר של נתב"ג חיונית גם לכלכלה הישראלית: לחברות התעופה, לענף התיירות, לאלפי עובדים ולשרשרת שלמה של עסקים.

כביש 443
זה כבר לא הכבישים הריקים שהכרנו - המשק חוזר לעבוד (ארכיון) | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

חשוב להדגיש: פתיחת נתב"ג אינה מחייבת ויתור על שיקולי ביטחון כרגע. ניתן וצריך להמשיך לפעול תחת נוהלי בטיחות מחמירים, אך אין הצדקה לשיתוק כמעט מלא של הפעילות כאשר רמת האיום הנוכחית נמוכה יחסית.

האמריקנים דרשו מישראל להוציא מכאן מיידית את כל אזרחיהם שדורשים להתפנות מהארץ. הם ביקשו - והנחיות פיקוד העורף מיד השתנו. והינה - מה שטוב לארצות הברית טוב גם לאירופה.

שרת התחבורה מירי רגב
האמריקנים ביקשו - ההנחיות השתנו. אז למה לא לישראלים? (השרה רגב, ארכיון) | צילום: אבשלום שושני, פלאש 90

משרד התחבורה הגיע מוכן לסבב הלחימה הנוכחי מול איראן. ההחלטה האמיצה לפתוח את נתב"ג ימים בודדים לאחר פתיחת המלחמה היא לא דבר של מה בכך. הערכות המצב של אנשי המשרד וגורמי המקצוע מתקיימות לפעמים יותר משלוש פעמים ביום וההחלטה להוציא טיסות מלאות לארצות הברית כבר מהיום והמחשבה לעלות ל-170 נוסעים בכל טיסה יוצאת במטוסים צרי גוף היא צעד נכון בדרך לשגרה.

פרסומת

ערב חג הפסח הוא רגע שבו מדינה שלמה מבקשת מעט חופש תנועה ונורמליות. הגיע הזמן להתאים את ההנחיות למציאות ולהחזיר את נתב"ג לפעילות רחבה יותר כדי לאפשר למאות אלפי ישראלים לצאת לחופשה, לחזור עם כוחות מחודשים, ולזכור שגם בתקופות מורכבות אפשר וצריך לאפשר לאנשים לנשום.