בחודש פברואר האחרון הורשע איש העסקים אמיר ברמלי בהונאה וגניבת כספים בסך כולל של 340 מיליון שקלים ממשקיעים והוא נידון ל-10 שנות מאסר. היום (ראשון) התברר כי ברמלי חשוד בפרשה נוספת של הונאת משקיעים בהיקף של עשרות מיליוני שקלים.

מחלקת חקירות, מודיעין ובקרת מסחר ברשות ניירות ערך העבירה את תיק החקירה בעניינם של אמיר ברמלי וחברת אולרנט למחלקת ניירות ערך בפרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה). החקירה החלה בחודש אוגוסט 2020, ברשות לניירות ערך חושדים שאיש העסקים ביצע את העבירות בזמן שהתנהל נגדו משפט פלילי. החשדות שעמדו בבסיס החקירה הן ביצוע עבירות של הצעה ומכירה של ניירות ערך לציבור ללא תשקיף, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, שיבוש הליכי חקירה וזיוף, וכן עבירות הלבנת הון.

על פי החשד, ברמלי פעל, בעצמו ובאמצעות אחרים וחברת אולרנט, וגייס עשרות מיליוני שקלים כשהציע לציבור ניירות ערך ללא תשקיף. איש העסקים חשוד כי הציג אפיקי השקעה שקריים, ביטחונות מזויפים וגנב את כספי המשקיעים אשר בפועל אינם מועברים לטובת ההשקעה המובטחת.

לפני כשמונה חודשים גזר בית המשפט המחוזי בתל אביב על ברמלי עשר שנות מאסר, לאחר שהרשיע אותו בגניבת יותר מ-300 מיליון שקל ממשקיעים בחברת קרן קלע וכן בעבירות מרמה, זיוף הלבנת הון ועבירות לפי חוק ניירות ערך. במסגרת הכרעת הדין קבע ביהמ"ש כי בשנים 2015-2012 גייסה חברת קרן קלע שבבעלות ברמלי מאות מיליוני שקלים ממאות משקיעים, בהתבסס על מצגי שווא שמסר ברמלי.

מהרשות לניירות ערך נמסר כי "בשנים האחרונות אנו רואים שימוש בערוצי הפצה מגוונים, כגון: רשתות חברתיות, 'כתבות עיתונאיות', שימוש בידוענים ובאנשים מפורסמים כחלק ממנגנון שיווק משומן ועל מנת 'להכשיר' את החברה וההשקעה. לכן, הרשות שבה וקוראת לציבור לפעול בצורה אחראית ולבדוק כי החברה / הגורם הינו מפוקח על ידי רשות ניירות ערך. בבדיקה פשוטה באתר רשות ניירות ערך, ניתן לבדוק הגורם פועל ברישיון. פיקוח עשוי לצמצם סיכונים הכרוכים ממילא בהשקעות בניירות ערך".