הדיירים: זוג הורים עם שלושה ילדים (4, 8 ו- 10). האם מנהלת חטיבה בחברת מזון ומשקאות, האב מעצב ואמן סיים לימודי עיצוב ואיור בשנקר-ויטל והציג את עבודותיו בתערוכות בארץ ובעולם.  

הדירה: פרויקט עיצוב פנים לבית מגורים פרטי שנמצא בשלבי בנייה מתקדמים ביישוב תל מונד שבשרון. גודל המגרש: 250 מ"ר, גודל הבית: 270 מ"ר, קומת קרקע, קומה א' ומרתף.

החזון: המשפחה רכשה בית מגורים סטנדרטי מקבלן וביקשה לתת לביתם אופי שיתאים לטעמם האישי. חשוב היה לזוג כי ביתם יהיה מרווח ומזמין לאירוח. עבודת התכנון והעיצוב נצמדה לתקציב מוגבל, עם נגיעות עיצוב בחללים השונים תוך שילוב פרטי אמנות, רהיטים, תאורה וחפצי נוי שאספו הזוג במשך השנים. הבעל עצמו, ניר אהרון, הוא אמן, ויצירות האמנות המוצגות על קירות הבית הן שלו.

משך הפרויקט: תהליך התכנון ועיצוב הפנים נעשה בשלבים מתקדמים של בניית שלד המבנה. היה עלינו לעמוד בלוחות זמנים שיאפשרו ביצוע שינויים בתכנון הפנים של הבית והתאמתו הרצויה, תוך ניצול מקסימלי לשינויים מינוריים שהשפעתם היוותה תפנית משמעותית בנוגע לתחושת החלל.

עלות הפרויקט: תהליך העבודה עם הזוג כלל העמדה מחודשת לפונקציות השונות תוך התייחסות להנדסת אנוש ותכנון העמדת הרהוט כבר בשלב הראשוני. הגדרת אזורים מיועדים לאוסף פרטי האמנות והציורים של הזוג, העמדת הריהוט ומציאת ייעוד חדש לרהיטים קיימים, תכנון מטבח בהתאמה אישית שכלל אי רחב ממדים בחלל פתוח, תכנון חדרי הרחצה ואזורי אחסון. המשך תהליך ליווי בני הזוג בבחירת חומרי גמר והתאמת נגרות משלימה לביתם שכללה תאורה והתאמתם לפונקציות השונות ברחבי הבית.

נעמי יחזקאל, סלון (צילום: גלעד רדט)
ביקשו לתת לבית אופי שיתאים לטעמם האישי | צילום: גלעד רדט
נעמי יחזקאל, סלון (צילום: גלעד רדט)
ספריית מדפי ברזל דקים א-סימטרי בשחור פחם | צילום: גלעד רדט
נעמי יחזקאל, סלון (צילום: גלעד רדט)
מאזניים עתיקים הוסבו לגוף תאורה | צילום: גלעד רדט
נעמי יחזקאל, ג, ספה  (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
נעמי יחזקאל, ג, שידה  (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
נעמי יחזקאל, ג, ספסל  (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט

עוד בערוץ עיצוב הבית:

מרחיבים את פתחי האור והאוויר

השפה המאפיינת את עיצוב הבית היא הסגנון האקלקטי, שילוב סגנונות עיצוביים של חומרי גמר ורהוט מתקופות שונות. מבנה הבית, הפתחים וחומרי הגמר הבסיסים משלבים סגנון נקי מודרני ומעודן, המהווה רקע לפרטי העיצוב הנלווים.

בקומת הקרקע תוכננה מבואה נפרדת לאחסון נגיש לציוד הילדים כאשר הם שבים לבית, וכן הושם דגש תכנוני לרווח את האזורים המרכזיים כחלל פתוח המחולק לאזורים מוגדרים של מטבח שכלל אי רחב ממדים תוך התייחסות והרחבת פתחי אור ואוויר.

המטבח: מודרני עם מקטע קיר צבוע בגוון טורקיז כחלחל לתת דגש וקצת מקום הומוריסטי בעיצוב מודרני ובשילוב כיסאות בר ממסגרת שחורה.

פינת האוכל: הותאמה במידותיה לרהיטים שהיו כבר לבני הזוג. לאחר מעבר בני הזוג לביתם החדש, נותר קיר פינת האוכל מיותם, ולא הצלחנו למצוא תמונה מתוך האוסף הקיים שישלים את העיצוב. למעשה, התמונה שבפינת האוכל היא הציור הראשון שצייר ניר בסטודיו החדש שלו בבית. הוא צייר אותה כהפתעה לאשתו בזמן שנעדרה מהבית לרגל נסיעת עסקים.

הסלון: בסלון הושם דגש על הכנסת אור מקסימלית במגבלות התכנוניות הקיימות. במרכז הסלון נבחר פרט גוף תאורה ייחודי. בעלת הבית בחרה מאזניים עתיקים שהוסבו לגוף תאורה (טורקיז האוס).

שרותי האורחים: השירותים שולבו בטיח מינרלי בגוונים אפורים והריצוף באבן בדוגמאות פישבון על מנת לשבור את הסגנון, והוספנו שטיח קלאסי ("חפצים").

נעמי יחזקאל, מטבח  (צילום: גלעד רדט)
המטבח. מודרני עם מקטע קיר טורקיז | צילום: גלעד רדט
נעמי יחזקאל, סלון (צילום: גלעד רדט)
אי רחב ממדים בחלל פתוח | צילום: גלעד רדט
נעמי יחזקאל, מטבח  (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
נעמי יחזקאל, ג, מדפים מטבח (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
נעמי יחזקאל, פינת אוכל (צילום: גלעד רדט)
פינת האוכל. הותאמה במידותיה לרהיטים שהיו | צילום: גלעד רדט
נעמי יחזקאל, ג, שירותים (צילום: גלעד רדט)
שירותי האורחים. טיח מינרלי בגוונים אפורים | צילום: גלעד רדט
נעמי יחזקאל, חוץ (צילום: גלעד רדט)
מטבח בחצר לאירוח מושלם | צילום: גלעד רדט

פשטות עיצובית בקומה העליונה

בקומה העליונה עסקנו בעיקר בבחירת חומרי הגמר שכללה עבודת עיצוב פנים תוך שימוש בחומרי גמר ממפרט קבלני סטנדרטי ולמקסם את עיצוב החדרים ללא עלויות משמעותיות.

חדר שינה הורים: בחדר ההורים הותאמה יחידת נגרות גדולה שתאפשר מקום להניח ציורים ופרטי אמנות. הקיר מאחורי השידה נצבע בגוון כהה שנתן עומק לחדר השינה ומקום בו יודגש הציור הנבחר.

חדרי הילדים: גם חדרי השינה של הילדים אובזרו במדבקות קיר עכשוויות ובפרטי נגרות ואמנות מאוסף הקיים של המשפחה.

חדר רחצה ילדים: הפשטות העיצובית באה לידי ביטוי בחדר הרחצה של הילדים בהם בחרנו לחפות ולרצף באריחים לבנים פשוטים ומילוי רובה בגוון שייתן דגש. בפרטי העיצוב שולבה ארונית ישנה, שהפכה מספרייה בסלון לארון מגבות - היא נצבעה בגוון ירוק טורקיז שנתן נקודת הארה ומשחק בצבעים. בחדר הוספנו גופי תאורה (משוק הפשפשים ומטורקיז האוס).

המרתף: בקומת המרתף הוגדרו חללים שונים לפינת עבודה וחלל שישמש את ניר כסטודיו לציור. אזור נוסף במרתף משמש את הילדים כחלל משחקים ואירוח.

החצר: לשביל הכניסה וחצר הגינה ניתנה התייחסות בבחירת חומרי הגמר ותכנון מטבחון גינה מפנק שכלל יציאה ישירה מיציאת מטבח הבית, לאפשר גישה פונקציונלית לחוויית אירוח מושלמת.

נעמי יחזקאל, פינת עבודה  (צילום: גלעד רדט)
פינת עבודה. סגנון נקי מודרני ומעודן | צילום: גלעד רדט
נעמי יחזקאל, פינת עבודה  (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
נעמי יחזקאל, שידה שינה  (צילום: גלעד רדט)
חדר ההורים. יחידת נגרות גדולה הותאמה | צילום: גלעד רדט
נעמי יחזקאל, שינה  (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
נעמי יחזקאל, ג, רחצה (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
נעמי יחזקאל, ג, רחצה (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
נעמי יחזקאל, ג, רחצה (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

דבר המעצב: היה לי העונג לעבוד בצמוד לבני זוג שטעמם האישי בעיצוב משובח ושידעו להעריך את המלצותיי המקצועיות והעיצוביות. הם ידעו בדיוק מה הם צרכיהם ומה הם רוצים. כל שהיו צריכים היה יד מקצועית מכוונת שתאפשר להם להביא את עיצוב הבית למקום טוב והרמוני יותר.

תהליך העבודה בשלב שלד מתקדם היה כרוך לא פעם אחת בשכנוע הקבלן לבצע שינויים תוך התייחסות התועלת מול העלות, וזאת על מנת לא לחרוג מהתקציב הקיים. מרבית השינויים שהתבקשו בוצעו והושלמו בתקציב מוגבל.

טיפ: רצוי לוודא טרם ביצוע השינויים שאכן השינוי יביא לשיפור משמעותי, אם ברמת הפונקציונלית של החלל או לחלופין בהשפעתו על עיצוב הבית. והסוד לעיצוב סגנון אקלקטי טוב הוא לשלב פרטי עיצוב בחללים בצורה מעודנת אינטליגנטית.

פריט אהוב: בכל המרחבים בבית פזורים ציוריו של בעל הבית, שמעבר ליופיים מוסיפים פאן אישי לשפה העיצובית בבית. בנוסף לכך לזוג אוסף אקלקטי של פרטי רהוט ואמנות שנאספו לאורך השנים, ופריטים נוסטלגיים מבית סבתה של בעלת הבית ששולבו ברחבי הבית, כמו שידת וינטג' בחדר הילדה, כורסה בסלון, קופסאות הפח על המדף במטבח.

לכל בית אני אוהבת להוסיף פריט עיצובי בהתאמה אישית, בביתם של ניר ותמר בחרנו בתכנון ספריית מדפי ברזל דקים א-סימטרי בגוון שחור פחם. ביצוע הפרט ממתכת דקה אשר יוצרת תחושת ריחוף וניקיון ומקום נוסף לשילוב חפצי הנוי הרבים.

נעמי יחזקאל, ג, שולחן  (צילום: גלעד רדט)
סטודיו לציור במרתף | צילום: גלעד רדט
נעמי יחזקאל, ילדים  (צילום: גלעד רדט)
חדרי הילדים. מדבקות קיר עכשוויות ופרטי נגרות ואמנות | צילום: גלעד רדט
נעמי יחזקאל, ג, ילדים (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
נעמי יחזקאל, ג, ילדים (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
נעמי יחזקאל, ג, ילדים (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
נעמי יחזקאל, ג, ילדים (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
נעמי יחזקאל, ג, ילדים (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
נעמי יחזקאל, ג, רחצה (צילום: גלעד רדט)
חדר רחצה ילדים. רובה בגוון שנותן דגש | צילום: גלעד רדט
נעמי יחזקאל, ג, רחצה (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
_OBJ

נעמי יחזקאל – אדריכלות ועיצוב פנים
סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו

 

במדור הקודם: דירת נופש תל אביבית מונוכרומטית
לכל הכתבות במדור בשיפוץ