מכל כלי המיטה שלנו, עם הכרית אנחנו מתחזקים את המגע המתמשך הכי אינטימי – המצעים מוחלפים  בתדירות די גבוהה אבל הכרית נשארת שם וסופגת נוזלים, שמני הגוף ושאריות איפור מדי לילה, בתוך עיגולים צהבהבים שהולכים ומתרחבים. אם אתם חושבים שאין הרבה מה לעשות בנידון מלבד לכסות את הכרית בציפית נקייה ורעננה, מסתבר שאפשר לכבס אותה, ואפילו מומלץ לעשות את זה בתכיפות.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> ב-1,700 שקלים: אתי שדרגה פלאים פינת כביסה צפופה

>> למה לא בארץ? הפריט של איקאה משגע את הגולשים

 

שמירה על ניקיון הכרית יכולה להקל על אלרגיות ולשמור על העור שלנו נקי יותר. קרולינה מקולי מפרת', אוסטרליה, משתפת בקביעות את עוקביה בטיקטוק בסודות שלה לגבי טיפוח הבית, שיטות ניקיון וסדר. בסרטון שהעלתה לאחרונה היא גילתה את הטיפ שלה להפוך כריות מיטה מצהיבות ומוכתמות לנקיות באמצעות 5 מרכיבים ביתיים: סודה לשתייה, חומר ניקוי עדין מעורבב עם מי חמצן, חומץ לבן ושמן אקליפטוס. כדי לשמור על הצורה של הכרית היא משתמשת גם בשלושה כדורי מייבש.

@carolina.mccauley My secrets to getting those pillows squeaky clean! ️⭐️ #laundryhacks #homehacks #cleaningtips ♬ original sound - Carolina Mccauley - Home Hacks

לפי הסרטון, קודם כל יש לבדוק את התווית של הכרית ולראות אם היא מתאימה למכונת כביסה. כריות עם מילוי פוך או נוצות, מילוי כותנה או מילוי סינתטי יתאימו בדרך כלל, לעומתן, את הכריות עם לטקס ומילוי ויסקו ("ספוג זיכרון") מומלץ לשטוף ידנית בלבד: לפני השטיפה מעבירים על הכרית שואב אבק ואז מנגבים אותה עם בד טבול בתמיסה של מים חמים ונוזל לניקוי כלים. לניקוי רציני יותר מכניסים את הכרית לגיגית או אמבטיה מלאה במים חמים ובנוזל כביסה, עד שמכוסה כולה, ולוחצים עליה בעדינות. שוטפים בעדינות את הסבון עם מים ומניחים את הכרית לייבוש ממושך ומלא, רצוי בשמש.

 

כרית מלוכלכת  (צילום: ieang, shutterstock)
צילום: ieang, shutterstock

 

במידה והכרית מתאימה למכונה, אלה השלבים הבאים לפי הסרטון של מקולי:

  1. מכניסים כרית או שתיים לתוף המכונה, כדי שהחלל לא יהיה צפוף מדי (ללא הציפיות כמובן).
  2. לתוך התוף שופכים 1/2 כוס אבקת סודה לשתייה.
  3. למגירת חומרי הניקוי מוסיפים מכסה של חומר ניקוי עדין עם 1/4 כוס מי חמצן.
    איך לכבס כרית במכונת כביסה (צילום: חשבון הטיקטוק carolina.mccauley@)
    צילום: חשבון הטיקטוק carolina.mccauley@
  4. למגירת המרכך מוסיפים 1/2 כוס חומץ לבן וכמה טיפות של שמן אקליפטוס.
  5. לא חובה: לתוף המכונה מוסיפים 2-3 כדורי מייבש, לשמירה על צורת הכרית.
  6. בוחרים במחזור כביסה עדין.

(מי החמצן משמשים להסרת החיידקים; שמן האקליפטוס מיועד לחסל את קרדית האבק).

 

איך לייבש כריות?

שוב, בודקים בתווית הכביסה אם אפשר להכניס את הכרית למייבש, או שיש לתת לה להתייבש באוויר.

אם אפשר להכניס למייבש, הפעילו אותו בחום בינוני-נמוך. כדאי להכניס למייבש גם כדורי ייבוש או כדורי טניס (נקיים כמובן) – החיכוך עמם יחזיר לכרית את הקפיציות והרעננות שאבדו עם השימוש.

הקפידו לייבש את הכרית היטב. ייתכן שיהיה צורך בכמה מחזורי ייבוש. בסיום פעולת המכונה – מששו את מרכז הכרית כדי לוודא שהיא התייבשה.

 

כל כמה זמן לכבס?

יש מומחים שמסתפקים בהמלצה על כביסה מדי חצי שנה אך על פי asthma אוסטרליה, יש לכבס את כריות המיטה מדי חודש, כדי להפחית את הסיכון לחשיפה לקרדית האבק.

לגבי כביסת המצעים, ד"ר ג'ושוע זייכנר, מנהל מחלקת המחקר בתחום רפואת העור בבית החולים מאונט סיני בניו יורק אומר כי כולנו משילים כ-500 מיליון תאי עור ביום וחלק מהם – בתוספת לחות, קשקשים, אבק, פטריות ועובש - נשארים במיטה שלנו. בנוסף, על המצעים מצטברים גם שומנים, זיעה ואיפור. "כשלא מכבסים את המצעים נמצאים במגע מתמיד עם כל זה במשך לא מעט שעות מדי לילה", אומר ד"ר זייכנר. "זה עלול להוביל למגוון של בעיות, מגירויי עור, דרך אקנה ועד לזיהומים".

חדר שינה, סידור מיטה (צילום: Regina Foster, Shutterstock)
צילום: Regina Foster, Shutterstock

ד"ר זייכנר ממליץ להחליף מצעים מדי שבוע, אבל ד"ר רמאן מדאן, מנהל מחלקת הדרמטולוגיה הקוסמטית בארגון הבריאות Northwell Health טוען כי התדירות צריכה להיות גבוהה יותר אם אתם חולים, ישנים בעירום, הולכים לישון לאחר שהתאמנתם ולא התקלחתם, ואפילו אם הייתם בחוץ למשך זמן רב. "במקרים כאלה אתם יכולים להעביר לסדינים הרבה חיידקים ואלרגנים, ואלה ייעלמו רק אם תעשו כביסה", הוא אומר. לאלה נוספים קרציות וקרדיות אבק הניזונות מתאי העור המתים.