שוב פסח מגיע וחוץ משמחה רבה הוא מביא עמו גם הרבה עבודה, אחד התחביבים האהובים על הישראלים סביב חג הפסח מלבד לשאול אחד את השנייה "איפה אתה עושה את החג", הוא כמובן לנקות והרבה. סקר של מותג מוצרי הניקיון "סיף" מבית יוניליוור מגלה כי 75% מבתי האב בישראל מתכוונים לנקות את הבית לקראת פסח, מחצית מהם יתחילו לנקות שבוע לפני החג ו-26% מהם החלו לנקות כבר מפורים.
באופן מפתיע רק 5% מהגברים אחראים על ניקיון הבית. 39% מהבתים נעזרים בעוזרת בית אבל רובם (67%) נוהגים לסדר את הבית לפני שהיא מגיעה. עוד עולה כי הדבר השנוא עלינו במהלך הניקיונות הוא ניקיון החלונות והתריסים ולאחריו ניקיון המקרר.
אז גם אם אתם לא מחליפים אפילו כוס אחת בארון הכלים לקראת החג, וגם אם הבטחתם לעצמכם שאתם ממש לא נגררים השנה לניקיונות - בסוף זה יקרה, וכשזה יקרה יהיו לכם מספר אפשרויות. להיכנס לטרנינג ולנסות להשתלט על הבית בעצמכם, להתקשר לכל החברים והשכנים שלכם כדי לברר אם העוזרת של מישהי פנויה או לשבת על הספה ולראות את הבית מנקה את עצמו. אנחנו מניחים שתבחרו באפשרות השלישית. אז קבלו את כל הגאדג'טים שיעשו בשבילכם את העבודה.
עוד באתר לעיצוב הבית:
- עוזרות הבית חושפות את הסודות המלוכלכים שלכם
- 7 טיפים פשוטים לנקיון הבית
- איך מבריקים את משטח העבודה במטבח
בשלב ראשון: הכירו את המטאטא החשמלי
מטאטא חשמלי: כשמו כן הוא, מטאטא אשר בעזרת מברשות מסתובבות אוסף את כל הלכלוך בבית אל תוך מגש איסוף. מנקה חול, אבק, פירורים וכדומה, עובד על סוללה נטענת או על ידי חיבור לחשמל. בין החברות שמציעות את המוצר: MULLER, KARCHER, PLANERO ועוד. המחירים נעים בין 150 שקלים ל-500 שקלים.
שואבי אבק רובוטים: בשוק קיימים כבר זמן רב שואבי אבק רובוטים אשר אמורים להחליף את פעולת טאטוא ושאיבת האבק. גם הם מנקים בעיקר חול, פירורים, שערות של בעלי חיים ולכלוכים קטנים. ההבדלים בין החברות השונות הם בעיקר בשיטת הניקוי (אלגוריתם המשולב עם רנדומליות, למידת החדר בעזרת מצלמה, למידת החדר באמצעות לייזר), עוצמת השאיבה, עוצמת הרעש, העיצוב וכמובן המחיר.
ניטו, למשל הינו שואב אבק רובוטי המגיע מעמק הסיליקון שבקליפורניה. הוא נחשב לאחד הרובוטים הטובים בעולם עם פריצות דרך טכנולוגיות כמו מערכת מיפוי לייזר - באמצעותה הוא ממפה את הבית ומנקה ביעילות וביסודיות את כולו (רצפה, פרקט, שטיחים, קרמיקה ועוד). עובד בשיטת 'הקווים הישרים' שמונעת נגיעות או פגיעות בחפצים ורהיטים, מקצרת את זמן העבודה, חוסכת חשמל ומאריכה את חיי הסוללה. טווח מחירים: 2,400-3,500 שקלים. בנוסף, ישנם מגוון רחב של רובוטים, המוכרים היום בשוק הם רומבה של איי רובוט, ECOVACS ,LG, וסמסונג. מחירים: נע בין מאות שקלים ועד כ-5,000 שקלים.
נעלי בית מטאטות: נעלי בית עשויות בד מיקרופייבר אשר מושכות אליהן את הלכלוך כאשר אתם מתהלכים בבית, עולות כ-70 שקלים, מגיעות במגוון צבעים כמו כתום, סגול, ירוק ועוד.
עושים פנאלים: רובוט ששוטף את הרצפה
מגב חשמלי: השארק, המגב החשמלי עם האדים, אשר שוטף ומחטא את הרצפה בעזרת אדי מים וללא צורך בחומרי ניקוי, ולא פחות חשוב: הוא יחסוך לכם את הסחיבה ברחבי הבית עם דלי כבד מלא מים. מחירי המגב החשמלי נעים בין 300 שקלים ל-900, תלוי בדגם. מוצרים דומים יש גם לחברת וקס ו-KENWOOD.
דלי הפלא: ערכת ניקוי שמקלה על שטיפת הבית וכוללת מגב מאלומיניום בעל זווית של 180 מעלות אשר ימנע ממכם להתכופף ויאפשר ניקיון מתחת לרהיטים, ודלי בעל מנגנון ייבוש אשר מאפשר סחיטה של הסחבה ללא מגע ידיים. דלי הפלא "טוויסטר" או דלי הפלא easy mop יעלו לכם כ-200 שקלים.
רובוט לשטיפת רצפות: איי רובוט מנסים להקל עליכם את החיים גם בשטיפת הבית דגם Braava מבצע ניגוב יבש או רטוב של הרצפה בעזרת מטליות ועולה כ-1,500 שקלים, הוא לא ממש שוטף אלא יותר מתאים לאנשים שמנקים באופן קבוע ורוצים להעביר ניגוב קל.
דגם ה-איי רובוט סקובה אמור לקרצף לכם את הרצפות על ידי פיזור של מים עם חומר ניקוי על הרצפה, קרצופה ואיסוף המים אבל בפועל הוא ידוע כלא מוצלח, עם זאת בחודש הבא אמור להגיע לישראל הדגם המשופר שלו ויעלה לכם כ-2500 שקלים.
חברת THOMAS מציעה לכם שואב אבק שבדרך גם ישטוף לכם את הרצפה. בשואב קיים מיכל מים שמתחבר לצינורית ועל ידי לחיצה על כפתור משתחררים מים בלחץ, על ידי פעולת השאיבה מתייבשים, בנוסף ניתן לחבר מגב או סמרטוט מיוחדים שמגיעים כאביזרים נלווים. מחיר: כ-3,500 שקלים.
מנקים גם פרקטים: מגב לניקוי פרקט: הספריי מופ הוא מגב מיוחד המצויד במנגנון התזת חומר ניקוי ובמטלית מיקרופייבר אשר מתאים במיוחד לפרקטים ומגן על העץ. מחירו כ-300 שקלים.
לא מפחדים מעבודה מלוכלכת
ניקוי האסלות: מברשת הקסם (של חברת ליפסקי) מגיעה במספר אפשרויות, ממתקן פשוט עם מברשת ועד מברשות יותר מעוצבות. המברשת מכילה מקום ל- cc94 של כל חומר ניקוי, כמות שמספיקה לכ-20 שימושים, בלחיצה על הכפתור משתחרר חומר תוך כדי ניקוי האסלה במברשת. מחיר: 30-50 שקלים.
מבריקים חלונות: ה-WINBOT של חברת ECOVACS הוא רובוט שאמור להבריק חלונות. איך הוא עובד? יש להצמיד את הרובוט לחלון, לרסס חומר לניקוי, ללחוץ על כפתור והרובוט שנדבק בואקום לזכוכית, מנקה אותו ביסודיות, מבפנים ומבחוץ, הוא מתאים לכל סוגי החלונות ועולה 2,390 שקלים, ניתן לרכוש גם דגם משודרג יותר שמתאים גם למראות, מקלחונים, ומעקות זכוכית ומחירו 2,790 שקלים.
ה-HOBOT הוא רובוט נוסף שמתנדב לנקות לכם את החלונות כולל את מעקה הזכוכית במרפסת, מקלחונים, אריחי קרמיקה, אריחי חרסינה. מחיר כ-1,800 שקלים.
ולהדרין, רובוט לניקוי האוויר בבית: מטהר אוויר רובוטי של חברת ECOVACS אשר מטייל בבית ומסנן ריחות וגזים רעילים ומטהר עבורך את הבית, בעזרת נורה הוא מתריע על איכות האוויר בכל רגע ואפילו משמיע מוסיקה בעת טיהור האוויר בחדרי הבית, כאשר הוא מזהה גזים ורעלים בגובה הוא אף מתרומם לינוק את האוויר המלוכלך. התענוג יעלה לכם 3,000 שקלים.
ה-LIGHTAIR הוא מטהר אוויר אשר מנקה את האוויר המזוהם שבבית ובכך מחסל וירוסים, בקטריות וחלקיקים מסרטנים מהחלל. הוא עומד במקום קבוע ואינו מסתובב בבית. מחירו כ-2,500 שקלים.
אמנם לא בדקנו את המוצרים האלו בביתנו הפרטי, ואנחנו לא בטוחים שהם תחליף ראוי לידיים טובות וחרוצות, אבל לא היינו מתנגדים לגיבוי של רובוט מחמד אחד.