כשהמשפחה גדלה והתעורר רצון לגור ליד ההורים, בני הזוג החליטו בלב כבד לעבור ממרכז תל אביב להוד השרון. במשפחה הצעירה זוג הורים - האב הייטקיסט והאם עוסקת במשאבי אנוש - ושני ילדים: בן שלוש ותינוקת שרק נולדה. "המעבר ממרכז תל אביב לדירה פריפריאלית היה קשה לבני הזוג ומיקומה מרוחק מסגנון חייהם הקודם. היה חשוב לי לייצר להם מרחב נעים, מרווח ועם אמירה אישית שיעשה להם טוב לחזור הביתה", מספרת המעצבת אריאלה ענבר.

עוד בערוץ עיצוב הבית:

דירה נוחה לתפעול ולסידור

בדירה ששטחה 130 מ"ר ומרפסת ששטחה 12 מ"ר היו חמישה חדרים והם הוסבו לארבעה עם אופציה עתידית לסגירה של החדר החמישי. הדירה הנמצאת במתחם 200 בהוד השרון, בקומפלקס של בניינים רבי קומות שצופים על מרחביה הפתוחים של הוד השרון. הבניין בן כ- 15 שנים ובו 13 קומות. מצב תשתיות הדירה לפני השיפוץ היה טוב אבל החלוקה לא התאימה לצורכי המשפחה והעיצוב היה מיושן.

הדירה עברה שיפוץ כולל, שבמסגרתו הוגדל חדר השינה ונוספה לו מקלחת גדולה ומפנקת, הושאר חלק ממרפסת השירות הצמודה לאזור המטבח, ופינת המשחקים מוקמה בחלל הציבורי כדי לאפשר להורים תצפית מלאה על הילדים הקטנים, אך תוכננה כך שתוכל להפוך בעתיד לחדר ילדים. "למרות שלא נתבקשתי מפורשות, בשיחות עם הזוג בלט הקושי לשמור על דירה מסודרת. מבחינתי זו הייתה דרישה לכל דבר - ליצור דירה נוחה לתפעול וסידור יומיומי כמשפחה צומחת עם ילדים קטנים", מתארת ענבר.

אריאלה ענבר, סלון (3)
געגועים לתל אביב | צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר, ג, שולחן סלון (4)
צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר, סלון (2)
פינת המשחקים מציצה מעבר לקיר הטלוויזיה | צילום: שירן כרמל

נגרות מותאמת במקום ימי רכישה

התכנון נמשך כשלושה חודשים והשיפוץ נמשך שלושה חודשים נוספים. השיפוץ כלל נגרות מותאמת ברחבי הבית, התאמות במערכות המיזוג, הספרינקלרים והאלומיניום, פרקטים, ריצוף, חיפויים, סניטריה, השלמות ריהוט, וילונות בכל הבית ודקורציה נוספת. הדירה עברה שיפוץ מלא שכלל החלפת תשתיות אינסטלציה, חשמל, תאורה ותקשורת בכל הבית.

השינוי המבני כלל: ביטול שירותי אורחים לטובת הגדלת החלל הציבורי והכנסת פינת אוכל גדולה והקטנת מרפסת השירות שצמודה למטבח כדי להגדיל את שטח המטבח ולהוסיף גם ישיבה יומיומית. האב עם משרה תובענית והאם שרק ילדה לא רצו להסתובב הרבה, לכן הוחלט להכניס נגרות אישית ברחבי הבית שתחסוך ימי רכישת פריטים. המשפחה עברה מביתה הקודם עם הספה בסלון ועם שתי מיטות הילדים.

"כשפנו אליי הייתה האישה בהיריון מתקדם והם רצו לסיים את כל שלב התכנון לפני הלידה. אולם באמצע התהליך היא ילדה והתכנון התעכב בכמה שבועות עד שהסתדרו מחדש", מספרת ענבר על תהליך התכנון, "הילדה שנולדה נקראה בפינו 'ילדת השיפוץ המתוקה' כי את כל השיפוץ היא חוותה מקרוב".

אריאלה ענבר, ילדים (8)
פינת המשחקים. בטווח ראייה של ההרוים | צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר, ג, ילדים (7)
צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר, ג, שידה (6)
צילום: שירן כרמל

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

הילדים משחקים בסלון

כדי לקבל תחושה של חלל פתוח וכדי לייצר את פינת המשחקים הגלויה של הילדים, הוסר חלק הקיר שהפריד בין הסלון לחדר הסמוך לו. עמוד קונסטרוקטיבי שאי אפשר להוריד נצבע בכחול והטלוויזיה נתלתה עליו. המעצבת תכננה מזנון ארוך שבוצע על ידי נגר והוא משמש אלמנט שחוצץ בין חלל המשחקים לסלון ובו מקומות אחסון רבים.

"על הספה שעברה עם הדיירים מהדירה הקודמת הנחנו כריות צבעוניות, ותלינו וילון בתפירה אישית בשילוב בד ג'ינס ובד עם פסים. אחרי שנים שגרו בני הזוג בתל אביב, המעבר להוד השרון היה לא קל. במהלך השיפוץ הם דיברו בגעגוע על תל אביב, ובסוף השיפוץ עשיתי להם הפתעה והבאתי תמונה משגעת וצבעונית של חופי תל אביב ויפו והם התאהבו בה מיד. התמונה נתלתה מעל הספה בסלון". בכניסה לבית הוצבה קונסולה בצבע כחול. מעליה שני גופי תאורה ממתכת צהובה בסגנון קרושה שמכניסים צבעוניות נוספת לחלל. מימין לכניסה ארון בתוך נישה ובו אחסון לתיקים של כל בני הבית ולמעילי החורף.

ארון המשחקים מכיל את כל הספרים, המשחקים והאביזרים הרבים שיש לילדים ועוד אחסון כללי שנדרש למשפחה. הארון תוכנן על ידי המעצבת ובוצע אצל נגר. יש בו יחידת עץ אלון פתוחה לנגישות מהירה לילדים הקטנים, ומגירות רחבות בתחתית לאחסון משחקי הילדים ולפתיחה נוחה עבורם. חלל זה תוכנן כך שבעתיד אם יהיה צורך ניתן יהיה לסגור אותו ולהפוך אותו בקלות לחדר שינה נוסף וכל התשתיות הותאמו לכך בזמן השיפוץ.

אריאלה ענבר, ג, מטבח (13)
המטבח. אלון-לבן-ירוק | צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר, מטבח (12)
המטבח הוגדל על חשבון מרפסת השירות | צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר, ג, אי (11)
חצי אי שנשען על יחידת אחסון. פרקטי | צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר, פינת אוכל (10)
הפרדה בין אזור אכילה יומיומי לפינת האוכל | צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר, ג, פינת אוכל (9)
צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר, ג, אי (15)
צילום: שירן כרמל

חלום על פינת אוכל

בני הזוג שחיו שנים בדירות שכורות בלי אפשרות לארח סביב שולחן, חלמו על פינת אוכל מרווחת שתתאים לסועדים רבים. הם ביקשו פינת אוכל נפרדת מאזור אכילה יומיומי במטבח ולא רצו לאחד בין שתי הפונקציות. פינה כזו התאפשרה לאחר שבוטלו שירותי האורחים שצמודים לפינת האוכל. ספרייה ייחודית תוכננה ונתלתה בסגנון מרחף מאחורי פינת האוכל. גב הספרייה נצבע גם הוא בכחול, כרקע מושלם לספרים ולחפצי הנוי שהונחו שם. בין החפצים של בני הבית גם עבודות קרמיקה שבעל הבית הכין עם השנים. "התכנון הלא סימטרי עם גב חשוף על רקע הקיר הכחול מייצר בדיוק את המראה הייחודי שהזוג ביקש. האתגר המרכזי היה של הנגר - לייצר מחברים מיוחדים לקיר שמאפשרים תלייה מרחפת של כל הספרייה. הכנות מיוחדות לקיר נעשו בזמן הבנייה וכך הובטחה תלייה מושלמת שלה", מספרת ענבר. 

הושארה חלק ממרפסת השירות הצמודה, ושם מוקמו מכונת הכביסה, המייבש וכיור שטיפה. המטבח תוכנן על ידי המעצבת ובוצע על ידי נגר, והוא עשוי מפולימר עם דוגמה קלאסית של מסגרות. חצי האי נבנה כך שהוא נשען על נישת אחסון ומאפשר ישיבה יומיומית של עד חמישה אנשים. חיפוי המשושים משיש עד תקרה מייצר מראה דרמטי ומעניין למטבח הלבן. פלטת אלון באי ופס הפרדה מאלון בין שתי הקלפות משלימים את ההרמוניה העיצובית שנבנתה בחלל הציבורי כולו.OBJ

אריאלה ענבר, מיטה (21)
המיטה הצפה בחדר ההורים | צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר, שינה (23)
צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר, אי (22)
צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר, ג, ארון (24)
צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר, ילדים (31)
חדר הילדים. צבעוני ושמח | צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר, שינה (1)
צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר, ג, ילדים (32)
צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר, ג, בובות (34)
צילום: שירן כרמל

לתת מרחב גם להורים

עקב ביטול שירותי האורחים הפך חדר האמבטיה המרכזי למקום שמבקרים בו גם האורחים בבית. מסיבה זו היה חשוב לבני הזוג שיהיה הרבה אחסון ושניתן יהיה לשמור על סדר ברמה יומיומית בצורה נוחה. מבחינת נראות ביקשו מראה ייחודי שישמור על המשך השפה העיצובית שבחלל הציבורי. המעצבת תכננה שידת כיור רחבת ידיים באורך 220 ס"מ, ובה מגירות גדולות לאחסון הכביסה ולכל הנדרש לשמירה על הסדר בחדר זה. אריחים בגוון אלון מחפים את קיר האסלה והאמבטיה, והקיר מעליהם נצבע בגוון ירוק שבעלת הבית אוהבת במיוחד. שלישיית מראות עם מסגרת בצהוב ירקרק הוזמנו במיוחד ופרינטים שהוזמנו באינטרנט מוסגרו ונתלו מעל האסלה.

כדי להגדיל את שטח חדר השינה של ההורים, חלק קטן מחדר הילדים הצמוד נלקח לטובת ארון בגדים להורים. גם חלק מהמסדרון הסמוך נוצל לטובת שני ארונות תלייה להורים. חדר השינה המקורי נראה כמו חדרי שינה רבים בדירות קבלן סטנדרטיות: חדר ארונות שאליו צמוד גם חדר רחצה. שניהם במקרה הזה היו ממש קטנים וכל אחד מהם לא ענה על הצרכים והרצונות של בני הזוג. החלטנו לאחד ביניהם כדי לקבל חדר רחצה מפנק במיוחד שהיה חלומם של בני הזוג. לצדי המיטה תוכננו שידות במראה מרחף, ובוצעו על ידי נגר. טפט תכלת עם צורה גיאומטרית עדינה נבחר לקיר מאחורי המיטה, ווילון עם צבעים דומיננטיים מזכיר שבעל הבית אוהב צבעוניות עם נוכחות.

המעצבת תכננה ארון כיור באורך 210 ס"מ עם חזיתות עץ אלון בחריטת פסים. שליכט בצבע תכלת בהיר מוסיף צבע נהדר כרקע לעץ ונישה ליד האסלה מרצפה לתקרה, עם נגרות מעץ, משלימה מראה ייחודי לחדר הרחצה הזה. 

צבעי יוניסקס של ירוק וצהוב בצבעוניות נוכחת נבחרו עבור שני הקטנטנים שחולקים את החדר, בן ובת. החדר נועד לשינה בלבד מכיוון שכל המשחקים נמצאים בחלל המשחקים הצמוד לסלון. שני קירות שנצבעו בפסי אורך מרצפה לתקרה בירוק מטשטשים מעט את גבולות החדר וגורמים לו להיראות גדול יותר. הגוון השני שנבחר צהוב, הוכנס בוילונות שנתפרו לחלונות בסגנון רומאי ולמזרון על כוננית שמשמשים את ההורים לישיבה ליד המיטות. פרינטים שנבחרו מהאינטרנט ופרפרי הקיר עם נגיעות של תכלת וורוד מזכירים שהחדר גם שלו וגם שלה.

אריאלה ענבר, כיור (27)
חדר הרחצה. נגרות מותאמת בכל הבית | צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר, ג, שירותים (26)
צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר, ג, כיור (25)
צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר, ג, שירותים (18)
אריחים במראה עץ | צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר, ג, רחצה (17)
צילום: שירן כרמל

מבולגנים? דאגו להרבה אחסון

"כאמא לשני ילדים קטנים בעצמי אני מבינה היטב את הצרכים של המשפחה. רק מספר שבועות אחרי תחילת תהליך התכנון נולדה בתם השנייה, והניסיון הזה עזר מאוד והקל בקבלת החלטות תכנוניות שמשפיעות על חיי היום יום של משפחה בצמיחה. היינו צריכים להיות יעילים וממוקדים בקבלת ההחלטות וברכישות שבוצעו כדי לנצל את מעט הזמן שהיה לבני הזוג. שיתוף פעולה מלא שלי וביצוע השיפוץ עם קבלן מטעמי, הקלו את התהליך מאוד ונתנו לבני הזוג את השקט הנפשי שהיו זקוקים לו בזמן השיפוץ".

"אני נתקלת לא מעט בזוגות שאחד מהם מוגדר כמבולגן במיוחד. מהניסיון שלי, כשיש מספיק מקומות אחסון זה משנה את כל התמונה. לאחר שהגדרנו את צרכי האחסון השונים ונתנו להם פתרון, הסדר בדירה ניכר היום בכל מקום ובעלי הבית מעידים שקל להם לשמור עליו. אני ממליצה לעבור על כל מקומות האחסון שיש בדירה ולהגדיר את החוסר הקיים. לאחר מכן לתכנן מקומות אחסון נוספים ולבדוק שהאחסון יהיה ייעודי (לדוגמה: מצעים ומגבות, כלי עבודה, מטאטא ומגב, שואב אבק, מזוודות וכד').OBJ

אריאלה ענבר, מטבח לפני השיפוץ
מטבח לפני השיפוץ | צילום: צילום ביתי
אריאלה ענבר, סלון לפני השיפוץ
סלון לפני השיפוץ | צילום: צילום ביתי
אריאלה ענבר, פינת אוכל לפני השיפוץ
פינת אוכל לפני השיפוץ | צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר, ג, חדר שינה לפני השיפוץ
חדר שינה לפני השיפוץ | צילום: צילום ביתי
אריאלה ענבר, ג, אמבטיה לפני השיפוץ, צילום ביתי
אמבטיה לפני השיפוץ | צילום: צילום ביתי
_

רשימת מכולת:

נגרות בכל הבית: נגריית אסטרו חולון 
וילונות בכל הדירה: אירופה דקור בתל אביב, 12,000 שקל
תמונה מעל הספה: גלריה ניסן תל אביב, 1,000 שקל
קונסולה בכניסה: חותם כפר סבא, 1,500 שקל
פסל קיר אופניים ממתכת: זווית בכפר מל"ל, 900 שקל
הדומים כחולים בפינת משחקים: הום סנטר, 300 שקל
כיסאות ירוקים בשולחן מטבח: מיליון כיסאות חולון, 250 שקל לכיסא

תכנון ועיצוב פנים: אריאלה ענבר