הדיירים: זוג צעיר בשנות ה-30 עם שני ילדים קטנים.

הדירה: דירת קבלן בת 120 מ"ר בבניין חדש בשכונות המזרחיות החדשות של הוד השרון. שני חדרי שינה, ממ"ד, יחידת הורים ושתי מרפסות שמש.

החזון: הדיירים ביקשו לייחד את דירתם, שהיא חלק מפרויקט גדול שבו רוב הדירות דומות, לייצר אווירה ביתית ונוחה לצרכים שלהם, לתת מענה באחסון נוח ומטבח נעים. מעל הכל לייצר זהות אישית תוך חשיבה על חלוקת חללים במינימום שבירות קירות.

משך השיפוץ: חודשיים.

עלות השיפוץ: כ-170 אלף שקל, כולל פרקט טבעי, אריחים דמוי בטון, חיפויים וקירות זכוכית, עבודות נגרות בכלל הבית (כולל מטבח, ארונות, יחידות מקלחת), ריהוט חלקי, צבע ושליכט, שינויים בתוכנית התאורה וגופי תאורה ושכר טרחה בעבור עבודת התכנון של האדריכל.

רענן שטרן, סלון
צורך כן ואמיתי לייצר זהות ייחודית ואישית | צילום: גדעון לוין

עוד באתר לעיצוב הבית:

זהות לכל חדר בבית

נערך אפיון חללים בעזרת פרטי נגרות, מסגרות וזכוכית ובכך מינימום שבירה של קירות למעט הזזה של פתחים. מערך התאורה שונה בהתאם ליחידות הנגרות החדשות. חיפויים וצבעים נבחרו ליצר חלוקות של חללים ולתת זהות לכל חלק בבית. חלק מהריהוט נקנה במיוחד וחלקו עבר חידוש. בכלל הבית הותקנו וילונות מבד טבעי וכוסו ארגזי התריסים הפנימיים, כך שגם כשהווילונות מוסטים, אי אפשר להבחין בארגז האלומיניום.

מבואת הכניסה: נבנתה יחידת ארון גדולה לתליית מעילים וחפצים יומיומיים, בגלל הגודל שדרשו הזוג, הוחלט לצפות במראה המטשטשת את גודלה וגם משמשת כמראת גוף רגע לפני היציאה מהבית.

הסלון: גופי התאורה הורדו מהתקרה ונתלו על הקירות ווילונות מבד טבעי הותאמו לחלונות, ובכך נוצרה אווירה ביתית. הרצפה חופתה בפרקט אלון טבעי. בגלל שאין טלוויזיה בחלל זה, היה אפשר למרכז את מערך הריהוט. בחירת הספה אפשרה להניחה במרכז, כך שגם הגב היפה שלה יהיה חשוף ושתי כורסאות בנות 25 שנה בעלות ערך סנטימנטלי לדיירים רופדו וחודשו בווילה מרוק עם בד בעל דוגמה מרוקאית צבעונית.

המטבח: עבר מהפכה שלמה. המטבח כולו תוכנן בסטודיו, הותאם בדיוק לצורכי הזוג ולאחסון הפריטים שלהם, וחובר למרפסת השירות. אזור הכביסה הוא המשך למטבח, אך משטח העבודה מתחלף לעץ מלא ועליו ניתן לקפל ולגהץ בקלות. מזווה גדול ואזורי שירות קיבלו יחס שווה למטבח, כך שהכל אוחד לשפה אחת. כלל היחידות בעלות מגרעות אלון מלא המדגישות את המגירות ודלתות המטבח הלבנות. יחידת מסגרות לאחסון פתוח מחברת בין המטבח לספרייה הגדולה הנכנסת לכיוון חלל הסלון ובה דלתות זכוכית מעוטרות. הקיר הצמוד לשולחן האוכל נצבע בגוון סלרי של ראלף לורן והוא נחשף רק כאשר נכנסים למטבח. האזור הרטוב במטבח רוצף באריחים גדולים בגוון בטון.

רענן שטרן, מסדרון
המבואה. יחידת ארון גדולה לתליית מעילים והנחה של חפצים יומיומיים | צילום: גדעון לוין
רענן שטרן, מטבח
המטבח גדל לכיוון חלל המגורים | צילום: גדעון לוין
רענן שטרן, פינת אוכל גובה
גוני טורקיז וחום בעלי 30 אחוז ברק של ראלף לורן | צילום: גדעון לוין

ראלף לורן במסדרון

שירותי האורחים וחדר הרחצה של הילדים: הותאמו יחידות רחצה מעץ טבעי בגמר נגד רטיבות הכוללות אחסון. בשירותי האורחים נעשה שימוש בגובה השירותים כדי לייצר יחידת אחסון למגבות ושאר פריטים. גוני כחלון הותאמו לאריחי הקרמיקה הלבנים ולקרניז הקרמי הלבן.

חדרי הילדים וממ"ד: עוצבו ארונות לבנים גדולים עם מגירות פנימיות ותלייה רבה לנוחיות ובקשת הדיירים.

המסדרון: נצבע בגוני טורקיז וחום בעלי 30 אחוז ברק של ראלף לורן, המחזירים מעט אור מגופי התאורה שהורדו לקירות כדי לייצר תחושת גובה. דלתות המסדרון שונו כך שלא יהיו חשופים לאזור הסלון ויאפשרו מקסימום אינטימיות באזורים הפרטיים.

יחידת ההורים: הוסרו קירות חדר הרחצה וחדר הארונות, במקומם הושמו קירות זכוכית חלבית ירוקה. הזכוכית מאפשרת כניסה של אור טבעית ויוצרת חדר פתוח ואוורירי. יחידת אחסון, כיור, מראה עם מסגרת המשמשת כמדף ודלתות מראה עוצבו במיוחד על ידי האדריכלים, כמו פרטי הזכוכית והמראות בכל הבית. יחידת ארון בעל כנפי מראה ואזור לאחסון בגדים מקופלים בשילוב מראה ופינת איפור החליפו את חדר הארונות הצפוף.

רענן שטרן, מטבח
הותאם בדיוק לצורכי הזוג ולאחסון הפריטים שלהם | צילום: גדעון לוין
רענן שטרן, ספרייה גובה
צילום: גדעון לוין
רענן שטרן, ספרייה גובה
צילום: גדעון לוין
רענן שטרן, מדפי מטבח גובה
צילום: גדעון לוין
רענן שטרן, מטבח גובה
מזווה גדול ואזורי שירות קיבלו יחס שווה למטבח | צילום: גדעון לוין

שפה עיצובית בעזרת נגרות ומסגרות

דבר המעצב: רוב המשפחות הצעירות כיום מעדיפות לקנות דירה חדשה מקבלן בשל יתרונותיה, אך יש צורך כן ואמיתי לייצר זהות ייחודית ואישית לדירה הזהה לדירות רבות אחרות בשכונה. הפרויקט הוא אחד מתוך כמה פרויקטים בהם הסטודיו נתן מענה לזוג צעיר בעיצוב ואפיון דירתו על פי תפיסתו וטעמו האישי במינימום פגיעה בקירות. הפרויקט מציג פתרונות בחלוקת חלל בעזרת פרטי נגרות, מסגרות, צבע וחיפויים. הזוג הצעיר נתן לנו יד חופשית לתכנן לו מערכות שלמות בעלות שפה ייחודית תוך שמירה על פרקטיקה ועל רצונותיהם האישיים.

טיפ: נגרות ומסגרות הן תכנון אדריכלי לכל דבר. בעזרת יחידות נגרות ומסגרות המתוכננות היטב ניתן להשיג שפה עיצובית, פרקטיקה, חלוקה ואפיון חללים ללא בנייה או שבירה של קיר. בעזרת שינוי בריצוף ובתאורה אפשר אפילו להדגיש את חלוקת החלל.

פריט אהוב: המגרעות החוזרות בדלתות ומגירות המטבח והספרייה, העשויות עץ אלון מלא, אפשרו לייחד את עיצוב המטבח ולהשאירו נקי מצד אחד ובעל אופי ביתי. המגרעות נוחות למשפחה עם ילדים קטנים ומקלות את הפתיחה של יחידות גדולות כמו במטבח זה.

רענן שטרן, חדר שינה
חדר השינה. קירות זכוכית חלבית ירוקה מכניסים אור טבעי לבית | צילום: גדעון לוין
רענן שטרן, רחצה וכיסא
יחידת אחסון, כיור, מראה עם מסגרת המשמשת כמדף ודלתות מראה עוצבו במיוחד על ידי האדריכלים | צילום: גדעון לוין
רענן שטרן, רחצה גובה
צילום: גדעון לוין
רענן שטרן, רחצה
יחידות רחצה מעץ טבעי בגמר נגד רטיבות הכוללות אחסון | צילום: גדעון לוין
רענן שטרן, כיור גובה
צילום: גדעון לוין
רענן שטרן, גובה
שימוש בגובה השירותים כדי לייצר יחידת אחסון למגבות ושאר פריטים | צילום: גדעון לוין
 

תכנון ועיצוב: אדריכל רענן שטרן, אדריכל שני טל - סטודיו רענן שטרן 

במדור הקודם: איך מבזבזים 30 אלף שקל בעשרה ימים
לכל הכתבות במדור בשיפוץ