חמישה חודשים בסך הכל ארכה העבודה על בית אקיס (Casa Equis) המקסים, השוכן בחוף לה אסקונידדה (La Escondida) במחוז קנייטה בפרו. על התכנון וההקמה אחראי משרד האדריכלים ברקלי וקרוס (Barclay & Crousse), שביקש ליצור מבנה שמביא בחשבון את תנאי האקלים של החוף הפרואני, המאפיינים הגיאוגרפים של האזור וכמובן, צורכי הלקוח.

התוצאה הסופית היא מחווה לים, לכדור הארץ ולשמים: הצורות הנועזות של המבנה צבועות בגוונים שיוצרים ניגוד נהדר עם כחול השמים; השימוש בבטון ובאבן טבעיים בצבע אוקר חם חוגג את הטבע; והאוקיינוס הסמוך מוצג דרך תיבת זכוכית כחולה המשמשת כבריכת שחייה.

בית אקיס, על הצוק (צילום: Barclay & Crousse)
בית אקיס על הצוק | צילום: Barclay & Crousse
בית אקיס, חוף ים (צילום: Barclay & Crousse)
גוונים שיוצרים ניגוד נהדר עם כחול השמים | צילום: Barclay & Crousse
בית אקיס, חזית (צילום: Barclay & Crousse)
השימוש בבטון ובאבן טבעיים בצבע אוקר חם חוגג את הטבע | צילום: Barclay & Crousse

עוד באתר לעיצוב הבית:

לנקות את החול המטפורי

"החלטנו להתחיל את תהליך העיצוב בניסיון לדמיין חללים מופשטים ופשוטים, שמוגבלים רק על ידי תקנות בנייה. במסגרת התהליך התנהלו כמו מעין ארכיאולוגים - ניקינו את החול המטפורי ואת החומר המיותר כדי לחשוף את היסודות", סיפרו במשרד האדריכלים.

חללי המבנה החיצוניים מתחברים לאלו הפנימיים, והנופים הופכים לחלק בלתי נפרד מעיצוב הפנים. הנכנסים בפאטיו מובלים למרחב אינטימי, המשתרע לכיוון האוקיינוס דרך מרפסת גדולה. המרפסת, בתורה, משמשת כמעין חוף רחצה, ואת הטבילה עצמה מבצעים בבריכה ארוכה וצרה. הסלון ופינת האוכל צמודים אליה, ובין השניים חוצצים לוחות זכוכית שיוצרים גבול נטול מסגרת.

גרם מדרגות פתוח מתכתב עם הטופוגרפיה ומוביל לקומת חדרי השינה הממוקמת מתחת למרפסת. צבעי הבית, שעלות בנייתו נאמדת בכ-70 אלף דולר, עדינים וחמימים, ומכניסים פנימה את אווירת המדבר הפרואני הסמוך.

בית אקיס, מרפסת (צילום: Barclay & Crousse)
בית אקיס, מרפסת | צילום: Barclay & Crousse
בית אקיס, מבנה (צילום: Barclay & Crousse)
האוקיינוס הסמוך מוצג דרך תיבת זכוכית כחולה המשמשת כבריכת שחייה | צילום: Barclay & Crousse
בית אקיס, בריכה (צילום: Barclay & Crousse)
בריכה ארוכה וצרה | צילום: Barclay & Crousse
בית אקיס, שולחן (צילום: Barclay & Crousse)
חללים מופשטים ופשוטים שמוגבלים רק על ידי תקנות בנייה | צילום: Barclay & Crousse
בית אקיס, פינת אוכל (צילום: Barclay & Crousse)
בין הסלון לפינת האוכל חוצצים לוחות זכוכית שיוצרים גבול נטול מסגרת | צילום: Barclay & Crousse
_OBJ