למודי ניסיון מבית פרטי קודם ועם רצונות ברורים לגבי ביתם העתידי, הגיעו דיירי הבית השוכן במרכז הארץ אל מושיק חדידה, בעליו של סטודיו HM לעיצוב ואדריכלות. "בגדול, הפרוגראמה היתה סטנדרטית למדי בכל הקשור לחלוקת החלל, לפרקטיות ולנוחות, אך הדגישה באופן מיוחד את רצונם של בעלי הבית 'להרגיש את הגינה'. לכך שהיא תהווה חלק בלתי נפרד מחיי הבית, תאפשר לארח בשטחה, ושהנגישות אליה תהיה מיידית, ממד שחסר להם בביתם הקודם", מספר חדידה.

השטח שעליו נבנה הבית הוא מגרש פינתי טרפזי משהו המשתרע על חצי דונם, והעמדת המבנה עליו נעשתה בצמוד לקו הבניין האחורי על מנת שייוותר די מקום לגינה בכיוון קו הבניין הקדמי. חזיתו הפונה לרחוב צנועה, מציגה מבנה דו קומתי מחופה שליכט אפור שבקדמתו משתלבת שכבת קיר מחופה בריקים המעדנת את המסה האפורה ומוסיפה לה חמימות. למרות שמדובר בגוש אחד, חלקו המרכזי שנסוג מעט פנימה מייצר מראית עין של שני גושים נפרדים, ואותה מדגישה גם קורת ברזל הנמתחת מצד לצד תוך יצירת קירוי לאזור המבואה החיצונית.

מושיק חדידה 01, (צילום: עודד סמדר)
חזית צנועה מחופה שליכט אפור ומשולבת בשכבת בריקים | צילום: עודד סמדר
מושיק חדידה 02 (צילום: עודד סמדר)
מבואת הכניסה ודלת הכניסה מחופות אלומיניום | צילום: עודד סמדר
מושיק חדידה 03 (צילום: עודד סמדר)
ריצוף באריחי אבן שייגריי בליטוש מט דמוי בטון | צילום: עודד סמדר

עוד באתר לעיצוב הבית:

חזית שקופה לגינה

קיר הכניסה מחופה אלומיניום, וכך גם דלת הכניסה הקבועה בתוכו כחלק בלתי נפרד, וקיר מסך הממוקם לצדה מעניק הצצה ראשונית קטנה פנימה. וכך, עם הכניסה לחלל הפנים מקבלת בקשת הדיירים להרגיש את הגינה את מלוא משמעותה: היישר מול הדלת מתגלה מערך ויטרינות התוחם את הקומה כחזית שקופה החושפת את נוף הגן והבריכה במלואם כעין המשך ישיר של המרחב. קומה זו מרכזת בשטחה את הפונקציות המשותפות (מטבח, פינת אוכל וסלון), בקומה העליונה מממוקמים יחידת הורים ושלושה חדרים, ובקומת מרתף נמצא חדרה של הבת הבוגרת שנהנה מאזור חוץ נעים שמייצרת חצר אנגלית. את רצונו לייצר את מרחב המגורים בקומת הכניסה כחלל גבוה ועוצמתי למראה נאלץ חדידה לגנוז בשל חוקי הבנייה במקום המטילים מגבלת גובה, ובמקום זאת הסתפק בשני אזורים גבוהים: חלל המדרגות שבקדמת החלל אשר מחדיר לשטחו אור יום נעים ואוויר, ואזור נוסף בין המטבח ופינת האוכל, תוצר של מרווח בין קיר המעטפת וגשר שתוכנן בקומה העליונה. לריצוף נבחרו אריחי אבן שי גריי אפורים בליטוש מט ומופע דמוי בטון, הקירות נצבעו בלבן ופרטים דוגמת פנלים שנסוגים פנימה מקו הקירות, תקרות צפות-מרחפות וכמובן שקיפות הויטרינות, מייצרים חלל המאופיין באווריריות וניקיון.

המטבח ופינת האוכל ממוקמים כרצף אורכי, ואזור הסלון שבסוף הציר ממוקם בסוג של זווית ניצבת אליו תוך יצירת תצורת L שמקורה בקיר המפריד בינו לבין חלל המדרגות. בתוך כך הוא מהווה חלק מציר הרצף ובה בעת נהנה מיתר אינטימיות במרחב הפתוח. קמין אינטגרלי ששולב בפינת הקיר משרת את שני הכיוונים.

מושיק חדידה 04 (צילום: עודד סמדר)
רצף ויטרינות מייצר חזית שקופה לגינה. | צילום: עודד סמדר
מושיק חדידה 05 (צילום: עודד סמדר)
חלל כפול בין המטבח ופינת האוכל | צילום: עודד סמדר
מושיק חדידה 06 (צילום: עודד סמדר)
המטבח. תחום ביחידת אי ארוכה | צילום: עודד סמדר
מושיק חדידה 07, (צילום: עודד סמדר)
העיצוב משלב פריטי ריהוט בקווים עכשוויים | צילום: עודד סמדר
מושיק חדידה 08 (צילום: עודד סמדר)
גומחה מחופה עץ עם מדפים במערך א-סימטרי | צילום: עודד סמדר
מושיק חדידה 09 (צילום: עודד סמדר)
הסתעפות קלה של הסלון מציר האורך מקנה אינטימיות | צילום: עודד סמדר

קווים נדיבים ומזמינים

תאורת החלל מבוססת על גופים שקועים המשמרים את שפתו הנקייה, עם תוספת מדודה של גופים דקורטיביים באזורים ממוקדים. מרבית פריטי הריהוט עוצבו על ידי חדידה ובוצעו בעבודת נגרות כשילובים של ברזל ועץ, אשר ככלל שזור כנגיעות במארג המודרני - נקי ומעניק לו טאץ' חמים, כמו גומחה שבחללה הפנימי מחופה העץ משתלב מערך מדפים א-סימטרי. פינת הישיבה מעוצבת בקווים נדיבים ומזמינים וריפוד עור, שולחן הקפה אינו אלא קומפוזיציה של שלושה שולחנות בגבהים שונים, ושולחן האוכל הגדול והנוח לאירוח משלב רגלי ברזל ומשטח עץ בגימור ייחודי מעוגל בקצוות.

את אזור המטבח תוחמת יחידת אי ארוכה מלווה ממעל בשלושה גופי תאורה מעוצבים כגלילים אורכיים המחזקים מדגישים את הגדרתו בחלל. היחידה המשמשת כדלפק אכילה נוח לשישה סועדים מכילה, למעשה, את מרבית הפונקציות הנדרשות, ובמשטחה העליון משתלבים כיור, כיריים חשמליות וכמובן משטח עבודה. משטח עבודה נוסף כתגבור לעת הצורך מוצנע בתוך יחידת קיר גדולה לצד אביזרים חשמליים קטנים, ואף המקרר והתנור הינם חלק ממערך הארונות. חזיתות המטבח עשויות ניולק, וחלק מהקיר הסמוך ליחידת האי חופה בזכוכית שחורה שבתוכה משתלב מסך טלוויזיה.

מושיק חדידה 10 (צילום: עודד סמדר)
גרם המדרגות. חלל גבוה מלווה בוויטרינה | צילום: עודד סמדר
מושיק חדידה 11 (צילום: עודד סמדר)
מעקה עשוי נירוסטה בעיצוב נקי | צילום: עודד סמדר
מושיק חדידה 12 (צילום: עודד סמדר)
פרט ניתוק במדרגות | צילום: עודד סמדר
מושיק חדידה 13
הגשר שבקומה העליונה
מושיק חדידה 14 (צילום: עודד סמדר)
חלל מרווח הנחלק לאזורי שינה ורחצה | צילום: עודד סמדר

מרווח ומפנק

גרם המדרגות המוליך לקומה העליונה עוצב כשילוב של מעקות נירוסטה בקווים נקיים ומדרגות עץ אלון המשמרות מרווח ניתוק עם הקיר. מרחב הקומה רוצף בפרקט ותוכנן כגשר שמשני עבריו מוקמו החללים: יחידת הורים מרווחת בעברו האחד וחדרי ילדים ורחצה בעברו השני. לתיחום הגשר משמשים מעקות זכוכית שקופים, כך שניתן לשמור על קשרי עין ישירים בין הקומות, כמו גם עם החוץ - להשקיף מטה אל הגינה מצד אחד, ואל אזור המבואה מצד שני.

יחידת ההורים היא חלל מרווח ומפנק המתהדר במרפסת הצופה אל הגינה והבריכה. שטחו כולל אזור שינה ואזור רחצה המופרדים זה מזה באמצעות מחיצות זכוכית שקופות. על חדר ארונות נפרד החליט חדידה לוותר על מנת להרוויח שטח. הארונות שעוצבו עם חזיתות זכוכית מוקמו במרחב החדר כשבאחת מהן נקבע מסך טלוויזיה לצפייה נוחה מול המיטה, ובדומה לחלל המגורים גם כאן משתלב בקיר קמין אינטגראלי תוך ניצול הארובה ה"מטפסת" מקומת הכניסה. חדר הרחצה רחב הידיים רוצף באריחי פסיפס דקורטיביים, האמבט תוכנן כאמבט שקוע, ויחידת הכיור המרחפת עוצבה כך שתשמש בנוחות את שני בני הזוג: עשויה עץ ומשטח קוריאן בו משתלב אינטגראלית כיור שוקת גדול, שני ברזים ושני ארונות מראה מעליה, כאשר את נגיעות העץ ששילב חדידה בעיצוב מגלמת גם יחידת מדפים פינתית לאחסון מוצרי טואלטיקה. עיצוב חדרי הילדים בוצע באותה קפידה על פרטים, וחיפויי פסיפס דקורטיביים משתלבים גם בחדרי הרחצה שלהם ובשירותי האורחים תוך הדגשתם באמצעות גימור המשווה לקירות האחרים חזות חלקה ונקייה למשעי שאינה מתחרה בחיפוי.

החיבור עם החוץ והגינה שעמד בראש הפרוגראמה הכתיב את תכנון הרחבה החיצונית בגינה שרוצפה באריחי אבן קרמה מוס בעיבוד מוברש וסידור פטרן וקורתה בפרגולה המשלבת מסגרת אלומיניום ומילואת עץ. הצבת הריהוט בוצעה בחפיפה מלאה לאופן פרישת הפונקציות בחלל הפנים, וכך, למשל, שולחן האוכל החיצוני ניצב היישר מול היציאה מהמטבח בנגישות נוחה ומידית, ופינת הישיבה חוברת ברצף ישיר לאזור הסלון עם אפשרות לאחד בין שני האזורים. רחבת הישיבה מסתיימת בבריכה מפנקת שמלווה אותה, מחופה אריחי פסיפס תכולים ותחומה מצדה השני ברצועת גינון ירוקה, המשלימה את מרחב הגן המוקפד שניבט מכל פינה בחלל המגורים ואכן מורגש ונוכח בו.

מושיק חדידה 15 (צילום: עודד סמדר)
ריצוף פסיפס דקורטיבי ואמבט שקוע | צילום: עודד סמדר
מושיק חדידה 16 (צילום: עודד סמדר)
יחידה מרחפת מעץ עם כיור בהנחה עליונה | צילום: עודד סמדר
מושיק חדידה 17 (צילום: עודד סמדר)
חדרה של הבת בקומת המרתף | צילום: עודד סמדר
מושיק חדידה 18 (צילום: עודד סמדר)
פרגולה המשלבת מסגרת אלומיניום ומילואת עץ | צילום: עודד סמדר
מושיק חדידה 19 (צילום: עודד סמדר)
מבט מעומק הגינה אל עבר הבית | צילום: עודד סמדר

תכנון ועיצוב: מושיק חדידה, סטודיו HM לעיצוב ואדריכלות

פיקוח בנייה: יוסי וזאני; ביצוע שלד: דורון פרטוש; שערים: סנפיר; דלת כניסה: דקור; גופי תאורה: קמחי תאורה; ריצוף: אבני טל נוניס גלרי; אלומיניום: אלום גב; תאורה כללית: גולדן לייט; גוף תאורה פ.אוכל: אקסלוסיב; מטבח: דקור; כיסאות בר: פיק-אפ; חיפוי זכוכית פלזמה: היי פריים; ריהוט: HK חיים קרנדאג'י; קמין: חימום כרמל; מעקה נירוסטה: סטייל אוף סטייל בע"מ; ארונות ויחידת כיור: דקור; חיפוי וריצוף פסיפס: אבני טל נוניס גלרי; בריכה: אקוופולקו; ריהוט גן: גנים ושושנים.

במדור הקודם: האסם באירלנד זכה לגלגול מחודש
לכל הבתים של בית ונוי

הכתבה פורסמה במגזין "בית ונוי"