ציוץ בטוויטר שהפך לוויראלי תוך זמן קצר, הציג תיעוד של חיות בתעלות ונציה, ביניהן דולפין. "ונציה לא ראתה מי תעלות צלולים כבר זמן רב", נכתב בפוסט, "דולפינים מגיעים גם. הטבע אתחל את עצמו". תיעוד המים הצלולים, הברבור, הדולפין והדגים, הביא לעוד עשרות אלפי שיתופים - רק חבל שמדובר בפייק ניוז חלקי.

הדולפין אכן תועד באיטליה - אבל ממש לא בתעלות ונציה, אלא ליד חופי סרדיניה. וגם במקרה הזה, לא מדובר בעניין יוצא דופן. דולפינים אכן מתועדים שם מדי פעם על ידי תושבים ותיירים שמגיעים לאזור. אבל לא שם מסתיים החלק של הפייק ניוז.

גם הטענה שהתעלות נקיות יותר - אינה בהכרח נכונה. כלומר, נכון - המים אכן צלולים יותר, אך לא נעשתה שום מדידה מדעית מדויקת שהשוותה את המים עכשיו למה שהיה בתעלות לפני השבתת התחבורה הימית. אז ממה נובע ההבדל בצבע המים? ובכן, מומחים שהתראיינו בנושא לחדשות ABC, אמרו כי הרבה יותר סביר להניח שהסירות והספינות בתעלה גרמו למשקעים להתערבל במים ולעלות מעלה - מה שגרם למראה העכור יותר של המים. עכשיו משאין תנועה בתעלות, כל אלה יורדים חזרה לקרקעית והמים נראים צלולים יותר.

למרות הפייק ניוז הזה שהשתלט על הרשתות החברתיות, אחת הידיעות הנכונות באותו נושא הוא השתלטות חיות הבר על מספר ערים ברחבי העולם שנמצאות תחת הסגר. כך למשל באיטליה אכן תועדו חזירי בר ברחובות, בתאילנד תועדו עשרות קופי מקוק ביעדים תיירותיים שנותרו שוממים וגם ביפן החלו לראות צבאים בכבישים.