ככל הנראה ששמעתם על כך שמומלץ להשתין אחרי קיום יחסי מין, כיוון שזה עוזר להגן מפני זיהומים בדרכי השתן. אבל האם זה באמת נחוץ לכולם? ומה קורה אם לא הלכתם להטיל את מימכם מיד אחרי? רופאה משיבה לכל השאלות.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

האם כולם צריכים להשתין אחרי סקס?

זה חשוב בעיקר לנשים. במהלך הסקס, חיידקים עלולים לנוע בתוך השופכה, צינור שמחבר בין שלפוחית השתן לפתח השופכה, המוביל שתן אל מחוץ לגוף. בצינור השופכה, חיידקים עלולים להתרבות ולגרום לסוג של זיהום בדרכי השתן (יש כמה סוגים) שנקרא ציסטיטיס (דלקת בדרכי השתן).

דלקת בדרכי השתן נפוצה יותר בקרב נשים, מאחר שצינור השופכה הוא קצר יותר אצל נשים", מסבירה ד"ר שרה ברואר, רופאה כללית, לאתר NetDoctor. זה למעשה אומר שחיידקים לא צריכים לעבור מרחק רב כדי להגיע לשלפוחית השתן. נוסף על כך, אצל נשים צינור השופכה ממוקם קרוב יותר לפי הטבעת (שמושך יותר חיידקים), מגברים.

עוד ב-mako בריאות:
>> זה מה שקורה לגוף כשמפסיקים לקיים יחסי מין
>> הגיעה לעשות החלקה וגוונים ויצאה עם צלקות
>> חייכו! מצאנו טריק פשוט להלבנת שיניים בבית

מתן שתן לאחר קיום יחסי מין יכול למנוע מעבר של חיידקים לשלפוחית השתן. "השתנה שוטפת את צינור השופכה ועוזרת לסלק חיידקים שחדרו במהלך הסקס", מסבירה ד"ר ברואר.

אישה בשירותים (צילום: Shutterstock)
חשוב יותר לנשים | צילום: Shutterstock

נשים מסוימות חשופות יותר

אם תהיתן למה לעזאזל אתן חטפתן אינספור דלקות בשתן בזמן שחברה מספרת שהיא לא חוותה את זה בחיים, אז כדאי שתדעו שישנן נשים שיותר רגישות לדלקות בדרכי השתן. התסמינים לזיהום בדרכי השתן כוללים מתן שתן בתדירות גבוהה, שתן כהה או מדמם ותחושת צריבה בזמן השתנה. התסמינים נעלמים לאחר כמה ימים של נטילת אנטיביוטיקה. אצל נשים עם נטייה לזיהומים בדרכי השתן הדלקות יכולות להיגרם מסיבות שונות, כמו אבנים בכליות, מנופאוזה או נטייה גנטית.