טינאייג'רים, רווקים, נשואים, גרושים, קשישים - אם יש משהו אחד שמשותף לכולנו, חוץ מהעניין האנושי הזה, הרי זה שכולנו חשים מפעם לפעם דחף מסוים לקיים יחסי מין. לא תמיד זה מתאפשר/ריאלי/מתחשק, אבל ברוב המקרים הרצון עדיין שם. מה שאומר שכולנו, בשלב כזה או אחר של החיים, עוברים מה שמכונה "תקופת יובש" – פרק זמן שבו לא יוצא לנו לשכב עם אף אחד, כולל עם עצמנו. איך זה משפיע עלינו? מתברר שחוץ מתחושות של תסכול מיני, שרובנו נוטים להרגיש בתקופות הללו, יש לכך גם השלכות פיזיולוגיות.

מאמר שפורסם בסאן הבריטי חושף כי תקופות ממושכות ללא קיום יחסי מין עלולות להשפיע על הגוף, אם לחיוב ואם לשלילה. אז מה בדיוק קורה לגוף בלי מין?

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

אובדן הליבידו

מטפלת מינית בשם סארי קופר התראיינה לאתר וטענה כי מטופלים שלה שנמנעו ממין לאורך תקופה ארוכה החלו להרגיש יותר אטיים וקהי חושים, והפגינו פחות תשוקה ורעב כלפי סקס. או כפי שהם הגדירו את זה – "רחוק מהעין רחוק מהלב". הכוונה היא שבאופן מפתיע, הרצון בסקס הלך ופחת ככל שהתקופה הלכה וגדלה. עם זאת, זה כמובן מאוד אינדיבידואלי, כי חלקם הפגינו חרמנות יתר במהלך התקופה, כפי שניתן היה לצפות.

דיכאון

החוסר במגע פיזי בין בני אדם לגרום לאנשים לפעמים לחוש בדאון. "כשאנשים מקיימים יחסי מין נוצר מגע בין העור", אומרת קופר, "וזו הדרך היחידה שבה בני אנוש מרגישים נחמה – תחשבו על חיבוק או על תינוק שנרגע בזרועות אמו. קשר מיני מלווה לפעמים בליטופים ובמגע, מה שיכול לווסת את מצבי הרוח שלנו, בדרך כלל על ידי שחרור הורמון האוקסיטוצין, שמופרש בזמן אורגזמה". עם זאת, חשוב להדגיש כי אין מחקר שקושר בין דיכאון קליני לבין מחסור בסקס.

כאבי מחזור

השפעה שלילית שמתרחשת רק בקרב נשים היא כאבי מחזור מוגברים. מתברר שקיום יחסי מין במהלך המחזור עשוי להקל את ההתכווצויות: "הרחם הוא שריר, ונשים רבות מכווצות אותו בזמן האורגזמה, מה שיכול לפנות את הדם מהר יותר ולהפחית את הכאבים", אומרת ד"ר סטריצ'ר. "כמו כן, העלייה בכמות האנדורפינים מסייעת בהתכווצויות".

כאב בטן (צילום: Shutterstock)
צילום: Shutterstock

חולשת דופנות הנרתיק

גם זו, מן הסתם, בעיקר בעיה שמופיעה אצל נשים שנמנעות מסקס לאורך תקופה ארוכה, ובעיקר אצל מבוגרות: דופנות הנרתיק עלולות להפוך לדקיקות יותר, מה שעלול להוביל לכאבים גדולים במהלך קיום יחסי מין כאשר חוזרים אליהם שוב. כתוצאה מכך ממליץ ארגון גיל הבלות של צפון אמריקה (כן, יש כזה דבר) עבור נשים שעוברות את התהליך, לקיים יחסי מין כולל חדירה באופן קבוע, כדי לסייע לבריאות הווגינה.

אובדן הסיכה בנרתיק

עוד השפעה שלילית שחוות רק נשים היא קשיים בהפרשת חומר סיכה בנרתיק, שמאפשר חדירה קלה יותר. זה מתרחש בקרב נשים מבוגרות יותר, הודות לאובדן הורמון האסטרוגן. "לאישה בגיל 20-30 יש מספיק אסטרוגן כדי לוודא שהרקמות בריאות, אלסטיות ומסוככות כשהיא לא מקיימת יחסי מין", אומרת דוקטור לורן סטרייצ'ר. "אבל אצל אישה בגיל 60 זה כבר לא מתרחש ללא קיום יחסי מין".

 

עוד ב-mako בריאות:
>> מצמצמים בפחמימות? 8 טעויות שאתם עושים
>> הטריק הפשוט שיעלים לך את הצלוליט
>> מרפדים את האסלה? כדאי שתקראו את זה קודם

עלייה במתח

סקס היא פעולה שמשחררת מתחים, מה שאומר שהימנעות ממנו עשויה לגרום להצטברות שלהם. גם כאן מדובר בהשפעה אינדיבידואלית, כי יש אנשים רבים שדווקא חווים מתחים בעקבות קיום יחסי המין, בין שבגלל כאבים, חוסר במשיכה או כסתם עוד מטלה שצריך לבצע.

הפחתה בכמות הדלקות בדרכי השתן

ועכשיו הפתעה: שוב השפעה בקרב נשים בלבד, אבל הפעם חיובית. קיום יחסי מין מעמיד נשים רבות בסיכון לדלקת חוזרת בשלפוחיות הודות להתפשטות של חיידקים שיכולה להתרחש בזמן הסקס. "מגע מיני תכוף הוא הגורם העיקר לדלקת בדרכי שתן", קבע המגזין American Family Physician, מה שאומר שאם נמנעים ממנו, אפשר להימנע מכך.