אחד האתגרים הכי גדולים בחורף, זה לשרוד אותו בלי לעלות משקל. אנחנו יודעים מה אתם חושבים, שמירה על הגזרה בחורף היא אפשרית כמו הסיכוי לשלג בתל אביב, אבל תתפלאו, יש דרכים טובות (ובריאות!) לגרום לזה לקרות.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

נהוג לחשוב שבקיץ קל יותר לשמור על הגזרה או לרדת במשקל, כי חם בחוץ וסלט כארוחה נשמע לנו כמו רעיון טוב. אבל לא בחורף, כשקר לנו ואנחנו מחפשים אוכל חמים שינחם את ליבנו וישביע את קיבתנו. אז נכון שבחורף יש לנו אופציה חלופית נהדרת מבוססת ירקות – מרקים. אבל במרבית המקרים מרקים יהיו מנת פתיחה כי בואו נודה בזה, הם לא תמיד משביעים. אז מה אתם יכולים לעשות כדי לוודא שבחורף הזה אתם לא זונחים את התזונה הנכונה לטובת תפריט עמוס פחמימות ושומן? התשובה היא גזר.

הירק השורשי שמככב לא מעט בתפריט הישראלי הוא לחלוטין הנשק הסודי שלכם לשמירה על הגזרה בחורף הזה – ויש המון סיבות למה.

ראשית, גזר הוא ירק סופר מגוון, שניתן לשלב אותו בהמון מאכלים שונים, מתבשילים ועד למרקים. אז אם למשל אתם רוצים להכין לעצמכם תבשיל שיחמם אתכם בימים הקרים, תוכלו לשלב בו פחמימה מורכבת, כמו קינואה ולהוסיף ירקות, ביניהן המון גזר, שיספק לכם ערך תזונתי גבוה וגם ישביע לאורך זמן, עם ערך קלורי נמוך (כ-40 קלוריות לגזר בגודל בינוני).

אישה מכינה תבשיל (צילום:  Josep Suria, shutterstock)
משדרג כל תבשיל | צילום: Josep Suria, shutterstock

עוד ב-mako בריאות:
>> רוצים לרדת במשקל? תעשו את זה לפני השינה
>> זה מה שקורה בגוף כשאוכלים שני תפוחים ביום
>> מי שנולד בחודש הזה נמצא בסיכון למות ממחלת לב

ערך קלורי נמוך וערך תזונתי גבוה במיוחד

גזר עשיר בוויטמינים ומינרלים, ביניהם ויטמינים מקבוצת B כמו חומצה פולית (ויטמין B9), אשלגן, סידן (מה שהופך את הגזר גם למקור טבעוני לסידן), ויטמין C ובעיקר – המון בטא-קרוטן, נוגד חמצון שבעזרתו הגוף שלנו מייצר ויטמין A (והוא גם פיגמנט המעניק לגזר את צבעו הכתום).

גזרים אורגניים (צילום: Kati Molin, Shutterstock)
והם גם יוסיפו המון צבע למנות שלכם | צילום: Kati Molin, Shutterstock

ויטמין A הוא חיוני לתפקוד מערכות שונות בגוף והוא יכול לשפר את הראייה שלנו בלילה, הוא משחק תפקיד חשוב במערכת החיסונית, בבריאות העצמות והוא יכול לעזור להגן עלינו מפני קרני השמש, שזו פחות בעיה בחורף אבל בישראל השמש זורחת כמעט כל ימות השנה. במילים אחרות, תמורת ערך קלורי לא גבוה, אתם מקבלים ערך תזונתי מאוד מכובד. והחלק הכי טוב: גזר מבושל טוב יותר מגזר טרי כיוון שאחרי בישול הגוף שלנו סופג את הוויטמין A מהגזר בקלות רבה יותר.

סיבה נוספת שגזר מעולה למי שרוצה לשמור על המשקל, היא שהוא מכיל לא מעט סיבים תזונתיים, שתורמים לתחושת שובע לאורך זמן ועוזרים למערכת העיכול לתפקד כראוי. זה אומר שאחרי שתאכלו ארוחה שכוללת בה גזר, הסיכוי שתחפשו נשנושים לא בריאים כמה שעות לאחר מכן, הוא נמוך יותר. ואם כבר נשנושים, אז אם בכל זאת נהייתם רעבים בין הארוחות, גזר טרי כנשנוש בריא ומשביע הוא גם אופציה נהדרת עבורכם.