הפרעות שינה הופכות לנפוצות מרגע לרגע. איך לא, כשאורח החיים האופייני שלנו מקיף אותנו במסכים, מהמחשב ועד לסמארטפון, מהבוקר ועד לשנייה לפני שאנחנו עוצמים עיניים. בכל מקום ממליצים לנו לישון לפחות 7 שעות בלילה, כשרובינו בקושי מצליחים להשלים חמש. כעת, נראה שלמחסור בשינה ישנן השלכות אף חמורות יותר ממה שחשבנו. מחקר שפורסם בכתב העת האירופאי לקרדיולוגיה מונעת מצא כי אינסומניה מעלה סיכון למחלות לב.

  >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

מחקרים קודמים הראו קשר בין בעיות שינה לבעיות בריאותיות, אך עד היום, לא נמצא קשר קונקרטי למחלות לב. לשינה יש חלק חשוב בתפקוד שלנו, בייחוד בשמירה על היכולת הקוגניטיבית. בנוסף, השינה חיונית למערכת החיסונית שלנו ולכלי הדם.

חוקרים מסין מאמינים כי מחסור בשינה מעלה את לחץ הדם ומשנה את המטבוליזם – שני גורמי סיכון ידועים למחלות לב וכלי דם.

עוד ב-mako בריאות
>> הטיפים של הסלבס לירידה במשקל שבאמת עובדים
>> השחיינית עמית עברי חושפת: זה המאכל המושלם
>> נמנעים מיצירת קשר עין? זו הסיבה

"בחברה המודרנית, יותר אנשים מתלוננים על בעיות שינה"

כדי לבדוק זאת, החוקרים באוניברסיטה הרפואית של סין בשן-יאנג סקרו 15 מחקרים קודמים שכללו כ-160 אלף משתתפים סך הכל. הם בחנו את הקשר שבין אינסומניה לבין אחד גורמי המוות הנפוצים בעולם המערבי – מחלות לב. סימפטומים של בעיות שינה כללו בין היתר קשיי הירדמות, התעוררות מוקדמת מדי ושינה לא רציפה. החוקרים מצאו כי אנשים שהתקשו לשמור על שינה רציפה היו בסיכון גבוה יותר ב-11 אחוזים ללקות בהתקף לב. אנשים שדיווחו כי הם לא מרגישים רעננים כשמתעוררים – נמצאו בסיכון גבוה יותר ב-18 אחוזים ללקות בהתקף לב.

אישה עייפה (צילום: Shutterstock)
בעיות שינה הופכות לנפוצות יותר בתקופה האחרונה | צילום: Shutterstock

"שינה היא חשובה להתאוששות ביולוגית ומהווה כשליש ממהלך חיינו. אך בחברה מודרנית, יותר ויותר אנשים מתלוננים על בעיות בשינה", אמר מחבר המחקר קיאו אה לדיילי מייל.

"חינוך הוא חיוני להעלאת המודעות בציבור לסימפטומים של אינסומניה ולסיכונים האפשריים כתוצאה מהפרעות בשינה – כך שאנשים הסובלים מבעיות שינה יוכלו לקבל סיוע".

אולם, החוקרים טוענים כי הם אינם יכולים להסיק חד משמעית שנשים נמצאות בסיכון גבוה יותר על בסיס מחקרם. 

>> כך תאמצו הרגלי שינה בריאים