כמה פעמים ספרתם עד עשר ושום דבר לא קרה? כמה שניסיתם, התהפכתם, שיניתם תנוחה, בעטתם בכרית וכלום: הסיכוי שתירדמו דומה יותר לסיכוי שלכם לראות את סטטיק ובן אל תבורי מנצחים על הפילהרמונית הישראלית. אז מה עושים כשאפילו הכבשים כבר לא סופרות אתכם? מיד תבינו.

"שנת לילה איכותית, חשובה לתפקוד מערכות הגוף. זה הזמן שבו נבנות הרקמות, מתחדש ייצור התאים והמערכת החיסונית מתפתחת. אנשים שלא ישנים שנת לילה איכותית סובלים מעייפות, כאבי ראש ומועדים לחלות יותר", מסביר ד"ר צחי כהן, כירופרקטור מטעם רשת גוד נייט ונשיא האגודה הישראלית לכירופרקטיקה, שמפרט את השיטות שיגרמו לעפעפיים עקשניים במיוחד לצנוח בקלות:

1. הקפידו על שגרה

אנשים שמקפידים ללכת לישון בשעה קבועה גם לרוב קמים בשעה קבועה. זה חשוב כיוון שבצורה כזאת למעשה הגוף מתרגל לשעון ביולוגי, מה שמונע מאתנו ללכת לישון במצב ערני מידי או להפך – כשאנחנו עייפים מידי.

עוד ב-mako בריאות
>> מתקשים לקום בבוקר? זה מה שזה אומר עליכם
>> מהם המאכלים שגורמים לכרס? תתפלאו
>> הקפאת ביציות: האם באמת ניתן לעצור את הזמן?

2. אל תוותרו על מזרן טוב

מזרן טוב ואיכותי חיוני לשנת לילה נעימה ומוצלחת. מזרן רך מידי למשל, עלול לגרום לגוף לשקוע בו, מה שעלול להפריע למהלך השינה התקין. הבעיה מתגברת ככל שמשקל הגוף גדול יותר. לכן, כשאתם קונים מזרן חדש וודאו שהוא עשוי מחומרים איכותיים, שימנעו ממנו לקבל צורה חדשה שתאלץ אתכם להחליף אותו בתוך שנים ספורות. בנוסף, מומלץ לסובב את המזרן, כדי לאזן את השקעים הטבעיים שמופעלים עליו, באופן טבעי במהלך שנת הלילה. ולא, פוטון לא נכלל בקטגוריה.

מזרן גודנייט – אגס
מזרן גודנייט – אגס

3. ארוחות כבדות, משקאות קלים וקפאין – לא לפני השינה

נכון שממש בא לכם על החמין לשבת שמחכה לכם אצל הדודה, אבל אם שנת הלילה שלכם חשובה לכם כדאי שתימנעו מאכילתו בסמוך לה. "ארוחות כבדות מכבידות על מערכת העיכול, שנאלצת לעבוד קשה ולמנוע מהגוף מצב של מנוחת לילה", אומר כהן, "מומלץ לסיים את הארוחה כשלוש שעות לפני שאתם הולכים לישון. גם קינוחים מתוקים, משקאות קלים ומשקאות המכילים קפאין כמו תה וקפה, ממריצים את המערכת שלנו, ולעיתים מונעים מאתנו להירדם בקלות. חסרון נוסף של הקפה נובע מהעובדה שהוא גם משתן ועלול לגרום לנו לבלות לא מעט בשירותים במהלך הלילה. ולמרות שמשקה חריף יכול לגרום לכם לחוש עייפים, הוא לרוב תורם להרדמות בזמן קצר בלבד ואינו מומלץ לתנומת לילה ממושכת".

שותה קפה (צילום: Juice Team, Shutterstock)
קפה לפני השינה עלול לגרום לכם לרוץ לשירותים במהלך הלילה | צילום: Juice Team, Shutterstock

4. ספורט זה מצוין - אך לא לפני השינה

אם פעילות גופנית היא חלק מהחיים שלכם, הרווחתם: פעילות שמבוצעת במהלך היום תורמת לתחושת עייפות ולרוב מעודדת שנת לילה טובה. לעומת זאת, אם מדגדג לכם לרוץ 10 ק"מ דווקא בלילה, קחו בחשבון שזה עלול להעיר אתכם. "במהלך הפעילות הגופנית משתחרר הורמון האדרנלין, שגורם לנו להיות ערניים במיוחד, לכן מומלץ להימנע מפעילות כזאת כשעתיים – שלוש לפני שהולכים לישון", מסביר ד"ר כהן.

5. כבו את המסכים

לא יכולים בלי טלוויזיה לפני השינה? חייבים להציץ שוב במיילים מהנייד? אולי כדאי שתפסיקו כי זה פוגע לכם בשינה. ככה ד"ר כהן מסביר זאת: "המסכים כאלה מקרינים אור כחול, דבר שמבלבל את המוח וגורם למצב של ערנות. למעשה האורות המרצדים מפריעים לייצור המלטונין - אותו הורמון שעוזר לנו להירדם - ככל שהמסך קרוב יותר לפנים שלנו הבעיה חמורה יותר. גם ההרגל להירדם מול הטלוויזיה אינו מומלץ, מכיוון שלרוב הוא גורם לנו להתעורר לאחר כשעה שעתיים של תנומה – דבר שמקשה עלינו להיכנס למחזור מסודר של שנת לילה איכותית".

עם סמארטפון במיטה (צילום: monkeybusinessimages, Thinkstock)
כיבוי אורות, גם בסמארטפון | צילום: monkeybusinessimages, Thinkstock

6. הניחו דף ועט ליד הכרית

מכירים את התחושה הזאת שהראש מלא במטלות וכואב לכם רק מהמחשבה על כל מה שאתם צריכים להספיק מחר? אז במיוחד בשביל זה המציאו את העט והנייר (ולא את הנייד למקרה שדילגתם על הסעיף הקודם). אז מה עושים? פשוט רושמים את כל מה שחשוב לנו לזכור, מנקים את הראש מכל הדאגות והטרדות והולכים לישון בראש שקט. נסו את זה ותראו שזה עובד.

7. שתו חצי כוס חלב לפני השינה

לפעמים כדאי להקשיב לסבתא: חצי כוס חלב או פרוסת לחם לפני השינה ירגיעו את המערכות בגוף שלכם ויעזרו לכם להירדם ולישון שנת לילה איכותית.

איש שותה חלב (צילום: Ambrophoto, Shutterstock)
חצי כוס חלב לשינה איכותית | צילום: Ambrophoto, Shutterstock

8. כנסו לאווירה

נכון שכיף יותר לישון כשהחדר מסודר והסדינים מדיפים ריח נעים? נסו ליצור אווירה שבה נעים לכם לישון: נרות, חשיכה חלקית, הכל הולך.

רוצים לזכות בחדר שינה מפנק? >>

וגם: סודות הכושר של דקוטה ג'ונסון