קרפ ללא גלוטן בסגנון אסייאתיריטה גולדשטיין מחליפה את קרפ הנוטלה המושחת במנה מאוזנת של קרפ אסייאתי נטול גלוטן ממולא בפטריות ועוד הפתעות
צילום: ריטה גולדשטיין
|
במקום הקרפים המתוקים מפוצצי הנוטלה או המלוחים בווריאציה הצרפתית שבדרך כלל מגיעים עמוסים בגבינות מוגזמות, הלכתי פה על קרפ ללא גלוטן בסגנון אסיאתי, קליל מאוד וטעים מאוד שקל להכין בבית. את הקרפ אפשר למלא במה שרוצים- אני בחרתי במילוי פטריות עשיר וממרח טחינה סויה מגניב. עולם שלם של מתכונים ללא גלוטן> מתכון ל-6 קרפים קטנים (מספיק ל-2 סועדים): המצרכים :לקרפ
למלית
לממרח
אופן ההכנה:לקרפ:
1. מקציפים יחדיו במטרפה עד לבועות עדינות את הביצים, המים הפושרים ושמן השומשום (להקציף היטב ידנית, כדקה)
2. מוסיפים את קמח הטפיוקה בהדרגה וממשיכים לטרוף עד שהוא מתמוסס בתערובת
3. מוסיפים את הקמח הנוסף שנבחר וקורט מלח וממשיכים לערבב עד שהכל מתמוסס וישנה בלילה אחידה
4. על מחבת חמה בחום בינוני עם מעט שמן קוקוס או כל שמן לבחירה, יוצקים כ-1/4 כוס מהבלילה ומפזרים אותה על גבי המשטח כך שיווצר קרפ דק. אחרי כארבעים שניות/ דקה, הופכים את הקרפ לעוד חצי דקה על הצד השני ומעבירים לצלחת. את הקרפים אפשר לערום אחד על השני.
למלית:
1. בקצת שמן קוקוס או שמן זרעי ענבים מקפיצים את הבצל הירוק שחתוך גס ואחרי כשתי דקות מוסיפים את הפטריות למחבת.
2. מטגנים כארבע דקות ומוסיפים את רוטב הסויה, שמן השומשום והטריאקי.
3. מערבבים היטב ומקפיצים יחדיו עד שהפטריות מוכנות ומסירים מהאש.
לרוטב:
מערבבים יחד את הטחינה הגולמית עם הסויה והשום, וטורפים עד לקבלת רוטב אחיד. אם צריך אפשר להוסיף מעט מים לדילול אם כי הרוטב אמור להיות סמיך.
להרכבה:
מורחים על הקרפ כמות נדיבה של הרוטב ומעליה מניחים את תערובת הפטריות ומפזרים את הבצל הירוק הטרי שנקצץ דק (אם רוצים ואוהבים מעט חמיצות כדאי לסחוט מעט לימון על המילוי ממש לפני ההגשה). את הקרפ ניתן לגלגל (כמו סוג של לאפה) ולהגיש לצד מלפפון פריך.
בתיאבון!
|