אתגר תפוחי העץ: מאפה תפוחיםתומר אומנסקי, נזכר בריח האפייה שמילא את בית סבתא בימי שישי, והכין מאפה תפוחי עץ בהשראתה. תכפילו כמויות כי אתם הולכים לטרוף את זה
תומר אומנסקי
| מגזין שופרסל
| פורסם 04/01/21 17:27
צילום: תומר אומנסקי
|
אחד מזכרונות הילדות החזקים שלי הם מאפי תפוחי העץ שסבתא שלי זכרונה לברכה הייתה אופה בימי שישי. הריח היה ממלא את הבית, סבא שלי ז"ל היה מביא לה קרש רידוד ענק ובמשך שעות היא הייתה מרדדת ויוצרת מאפים מרהיבים וטעימים. כשקיבלתי את משלוח תפוחי העץ השבוע ידעתי ישר שאני הולך להכין מאפה בהשראת מאפה תפוחי העץ של סבתא. היא, כמו רוב הסבתות בנות דורה לא התבססו על מתכונים, אלא הזיכרון והידיים שלהן הנחו אותן בדרך ליצירת בצק חלומי. לצערי לא היה לי מתכון מדויק ולכן התחלתי לרקוח מתכון בהשראתה על בסיס חומרי גלם שאיתם היא עבדה. מתכונים נוספים של תומר אומנסקי> ממליץ לכם מלכתחילה להכפיל כמויות כי אין סיכוי שזה לא הולך להתחסל תוך דקה. במאפים שילבתי תפוח עץ שטרם הכרתי – רד מון, שהוא אדום מבחוץ ומבפנים, חמצמץ ומצוין לאפייה, הוא העניק גוון מטריף למילוי ויחד עם תפוחי הקנזי, זינגי ואמברוזיה יצאה מלית תפוחים מלאה בטעמים. המצרכים :לבצק: (7 יחידות גדולות)
למילוי
אופן ההכנה:1 נקלף את התפוחים ונפרוס לקוביות קטנות 2 נוסיף פנימה קורנפלור, סוכר, קינמון ונערבב היטב 3 בקערת מיקסר נערבב יחד את כל חומרי הבצק לבצק אחיד וגמיש 4 ניתן לקרר את הבצק כחצי שעה במקרר 5 נקמח משטח עבודה ונרדד בכל פעם חתיכה במשקל 100-120 גרם 6 נפתח למלבן רחב, נמלא במלית התפוחים, נגלגל לרולדה ונלפף לצורת שבלול 7 נניח את השבלולים הגדולים על נייר אפייה, נבריש בשמן או נרסס שמן 8 נאפה ב-180 מעלות טורבו כ-20 דקות עד שהמאפה משחים 9נפזר אבקת סוכר ונתפנק |