1 מחממים תנור ל-160 מעלות.
2 מקציפים במיקסר חלבונים במהירות בינונית. כשמתחיל להיווצר קצף לבן מעלים את מהירות המיקסר, מוסיפים לאט ובהדרגה את הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף תפוח ויציב. מוסיפים בהדרגה את החלמונים, אחד אחד תוך כדי הקצפה.
3 מוסיפים שמן, וניל, ומיץ תפוזים וממשיכים להקציף.
איזה גובה! | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako
4 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב (הכי טוב להמשיך עם המקצף של המיקסר אבל במהירות בינונית).
5 יוצקים את הבלילה לתבנית לא משומנת (תבנית אנג'ל/סיר פלא/תבנית עגולה 24 ס"מ עם חור).
6 אופים כ 60-70 דקות עד שהעוגה שזופה ויציבה.
מגישים עם מלא אבקת סוכר | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako
7 מוציאים מהתנור. אם משתמשים בתבנית אנג׳ל - הופכים אותה על משטח ומצננים ככה. אם משתמשים בכל תבנית אחרת, פשוט מעבירים לרשת צינון ומצננים את העוגה לפני חילוץ.
8 מחלצים את העוגה מהתבנית, בוזקים מלא אבקת סוכר ומגישים.
שאלות תשובות
אפשר להכין את העוגה עם מיץ תפוזים טרי?
כן.
אפייה על טורבו או חום עליון-תחתון?
חום עליון-תחתון.
אפשר להכין בתבנית עגולה רגילה, בלי חור באמצע?
כן, העוגה פשוט תצא טיפה פחות גבוהה.
כשהפכתי את העוגה היא התפרקה. למה?
כנראה שלא הייתה אפויה עד הסוף.