הפלאפל הכי טוב בתל אביב

פלאפל ד"ר סעדיה
הפלאפל של סעדיה נחשב מאז ומתמיד ל"פלאפל של מבינים", או ליתר דיוק: פלאפל של סנובים של פלאפל. הסיבה היא ככל הנראה שמדובר בפלאפל תימני אסלי, ירוק ירוק, מהסוג שהולך ונעשה נדיר במחוזותינו. למרות שבצמוד אליו נפתח פלאפל רצון המציע מנה ב-6 שקלים בלבד, לה מחכה טור ארוך של סועדים, אצל סעדיה תקבלו איכות ללא פשרות וחריף שיעיף אתכם עד לשמים ובחזרה. יש גם שורות פיתה מטוגנות כמו שאנחנו אוהבים.

מחיר: 12 שקלים למנה פלאפל, 9 לחצי מנה.

פלאפל ד"ר סעדיה. קינג ג'ורג' 45. טלפון: 03-5284841. שעות פעילות: א'-ה' 10:00-20:00, ו' 10:00-16:00. כשר.

פלאפל ד
ד"ר סעדיה. פלאפל תימני אסלי | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

פלאפל בנין ג'וני
עם ותק של למעלה משישים שנה (על הקיר תלויה ביקורת של פרח עיתונות צעיר בשם שאול אברון) ועם לוקיישן מעולה, מה הפלא שפלאפל בנין ג'וני הפך למוקד עלייה לרגל לאוהבי פלאפל מכל רחבי הארץ. הכדורים עצמם צהובים, קטנים, פריכים, שונים מכדורי הפלאפל שאתם רגילים אליהם. לצד התוספות הסטנדרטיות (סלט ירקות, חמוצים, כרוב, טחינה), מציעים בבנין ג'וני את אותו תפוח אדמה פריך שנדמה שנעלם מהעולם. תוספת שסוגרת מנה מעולה.

מחיר: 16 שקלים למנה.

פלאפל בנין ג'וני. טשרניחובסקי 2. טלפון: 03-5284841. שעות פעילות: א'-ה' 9:30-19:30, ו' 90:30 עד שעתיים לפני כניסת השבת. כשר.

פלאפל ג'וני בנין
בנין ג'וני. ותק של למעלה מ-60 שנה | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

סופר פלאפל
האם זה אפשרי, אחרי שנים של עבודה והכנת אלפי מנות פלאפל, עדיין להכין מנת פלאפל באותה דקדקנות, התרגשות ואהבה כמו שהכנת את המנה הראשונה שלך? בסופר פלאפל מוכיחים שכן. תשומת הלב המוקדשת לכל מנה, הסידור המושלם והשכבות-שכבות, הנחמדות של המוכרים (בניגוד למקומות אוכל רחוב רבים שסבורים ששירות גרוע הוא חלק מהחוויה "האותנטית") והפלאפל, אח, הפלאפל המצרי. ולא נשכח את רוטב העגבניות הביתי שמשלים את אחת ממנות הפלאפל המושלמות שנתקלנו בהן.

מחיר: 16 שקלים למנת פלאפל, 10 שקלים לחצי מנה.

סופר פלאפל. אלנבי 113. טלפון: 052-3272820. שעות פעילות: א'-ה' 09:30-20:00. כשר.

סופר פלאפל, תל אביב
סופר פלאפל. טעים כמו בפעם הראשונה | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

הקוסם
הוא קוסם, הוא קוסם, הוא קוסם. לפני 14 שנה הקים אריאל רוזנטל בפינת הרחובות קינג' ג'ורג' ושלמה המלך את פלאפל "הקוסם" ושינה לנצח את מפת אוכל הרחוב של תל אביב (ויש שיגידו של ישראל כולה). בכל צהריים תמצאו שם תור ארוך ומופתי של אנשים הממתינים בסבלנות למנת פלאפל, שווארמה או סביח (בשנים האחרונות הוכנסו למקום מנות נוספות כמו חזה עוף, שניצל, שקשוקה ולא מזמן אפילו בוריק משובח). המחירים גבוהים מעט מהממוצע, אבל הטעם והשירות הלבבי ( "חבר, אפשר להציע לך כדור חם?") עושים את ההבדל.

מחיר: חצי מנה פלאפל 12 שקלים, חצי מנה שווארמה 22 שקלים, בוריק בשר 25 שקלים.

פלאפל הקוסם. שלמה המלך 1 (פינת קינג ג'ורג'). טלפון: 03-5252033. שעות פעילות: א'-ה' 23:00-9:30. כשר.

הקוסם
הקוסם. כך שינה אריאל רוזנטל את מפת אוכל הרחוב של תל אביב | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב
הקוסם
יותר נכון: כך | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

השווארמה הכי טובה בתל אביב

שווארמה בינו
השווארמה הכי טובה בתל אביב. נקודה. אחרי שסיים את הדוקטורט שלו בשקשוקה, הפתיע בינו גבסו לפני חמש שנים ועשה את הפרופסורה שלו בשווארמה. אצל בינו תוכלו לבחור בין שווארמה כבש, שווארמה הודו או שווארמה מיקס הכוללת גם וגם. אל תסתבכו עם התוספות (למרות שלאחרונה בינו הוסיף גם צ'יפס לתפריט) ולכו על פיתה בינו קלאסית (עדיפות לכבש כמובן) הכוללת פלפלצ'ומה (חריף), חצילים פיקנטיים על האש, בצל חי, פטרוזיליה וטחינה. המחיר קצת יקר לשווארמה מקומית, אבל שווה כל שקל.

מחיר: לאפה ובאגט - 38 שקלים, פיתה - 28 שקלים.

שווארמה בינו (צמוד לד"ר שקשוקה). סמטת יהושע בן פרחיה/רזיאל 26, יפו. טלפון: 03-6822842. שעות פעילות: א'-ה' 8:00-24:00, ו' 8:00 עד כניסת השבת. כשר.

שווארמה בינו
שווארמה בינו. הכי טובה בתל אביב, נקודה | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב
בינו גבסו, שווארמה בינו
בינו גבסו. הצליח להמציא את עצמו מחדש אחרי השקשוקה | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

כתר המזרח
מוסד האוכל התל האביבי הוותיק (למעלה משישים שנה!) הידוע בעיקר בזכות שני דברים: הלקוח מספר 1 אריק איינשטיין ז"ל, שנהג לפקוד את המקום כמעט בכל יום, ומנת השווארמה המעולה המתחרה בקלות על תואר השווארמה השנייה הכי טובה בתל אביב (אחרי בינו). תמורת 30 שקלים תזכו לקבל פיתה עם שווארמה הודו משובחת המתבשלת יחד עם פיסטוק חלבי. טיפ: ותרו על הסלטים והוסיפו למנה רק טחינה וחריף.

מחיר: 33 שקלים לפיתה עם שווארמה.

כתר המזרח, אבן גבירול 115. טלפון: 03-5225487. שעות פעילות: א'-ה' 08:00-20:00 ו' 08:00-15:00. כשר.

כתר המזרח
כתר המזרח. השנייה הכי טובה | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

הסביח הכי טוב בתל אביב

סביח פרישמן
לכבוד פרק החצילים של התכנית "הצילו אני לא יודע לבשל" ערכנו משאל בקרב גולשי mako בניסיון לגלות מהו הסביח הטוב בישראל. למרות שלל האופציות נבחר, ולא במפתיע, הסביח הוותיק מרחוב פרישמן במקום הראשון. את סביח פרישמן הקים בכלל אפי המתולוגי ב-1999. כעבור חמש שנים הוא עזב והקים סביח מתחרה ברחוב טשרניחובסקי. למרות המכה הקשה הצליח שותפו לשעבר לשמר את הקסם, ובשנים האחרונות הסביחייה אף התרחבה ופתחה סניפים חדשים (ופחות מוצלחים לטעמנו). למרות החיבה שלנו למותג, אנחנו עדיין לא מצליחים להבין מי האנשים שמזמינים סביח גבינה.

מחיר: 21 שקלים לסביח רגיל, 23 לסביח גבינה וסביח ללא גלוטן.

סביח פרישמן. פרישמן 42. טלפון: 054-4524666. שעות פעילות: א'-ה' 8:30-23:00 ו' 8:30-כניסת שבת. שבת - צאת השבת-00:00. כשר.

סביח פרישמן, תל אביב
סביח פרישמן. הקסם נשמר | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב


סביח טשרניחובסקי
"אין מכירת סביח ללא חציל", כתוב על השלט בסביח טשרניחובסקי. צודק אפי. בתור מלך הסביח הישראלי הוא זה שקובע את הכללים. ב-1999 הוא הקים את סביח פרישמן, ב-2007 החליט להקים מקום חדש בטשרניחובסקי. קשה להסביר מה סוד הקסם של הסביח של אפי (מלבד האישיות הכריזמטית שלו עצמו). אולי אלו העלים הירוקים, אולי משהו בעמבה. לפני שנה וחצי יצא אפי ל"חופשה" מהמקום ומאז לא חזר. למרות שהמתכון אותו מתכון, משהו באנרגיה של המקום השתנה. זה לא אותו דבר בלי אפי. ולמרות זאת, עדיין מדובר באחד מבתי הסביח הטובים בארץ.

מחיר: 18 שקלים לפיתה.

סביח טשרניחובסקי. טשרניחובסקי 2. טלפון: 050-5306654. שעות פעילות: א'-ה' 9:00-19:00 ו' 9:00-15:30. כשר.

סביח טשרניחובסקי
סביח טשרניחובסקי. זה לא אותו הדבר בלי אפי, אבל זה עדיין מעולה | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

הסנדוויצ'ים הכי טעימים בתל אביב

אצל הרצל
אחד מהסודות הקולינריים של רחוב קינג ג'ורג' בתל אביב. ממש צמוד לדיזנגוף סנטר (מול האוזן השלישית) מסתתרת לה סנדוויצ'ייה משפחתית. שלושה דורות מחכים לכם שם; הרצל, אביו או הבן שלו יכינו לכם סנדוויצ’ים בשריים או צמחוניים עם חומרי גלם טריים שנחתכים לכם מול העיניים. המנה הפופולרית ביותר היא החביתה, אבל אנחנו ממליצים גם על המיקס נקניקים. בואו עם סבלנות כי לפעמים, מטעמי הקפדה וירידה לפרטים, לוקח קצת זמן עד שהסנדוויץ' מוכן.

מחיר: 20-28 לכריך.

אצל הרצל, קינג ג'ורג' 51. טלפון: 03-5258642. שעות פעילות: א'-ה' 06:00-18:00 שישי: 06:00-15:00. לא כשר.

אצל הרצל
אצל הרצל. בואו עם סבלנות | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

איציק ורותי
אחת מהסנדוויצ'יות הוותיקות בארץ. איציק ורותי, שהקימו את המקום ברחוב שינקין ב-1957, אמנם כבר לא נמצאים, אבל בנם ואשתו, דודי ושולי, ממשיכים את המורשת ומציעים את כל הקלאסיקות: סלט ביצים (עם בצל מטוגן), סלט קישואים, סלט גזר פיקנטי, שקשוקה, נקניקייה בלחמנייה והרינג שמוגש בימי חמישי. לצד כל אלו ועוד תמצאו גזוז מעולה בטעמים. שעות הפתיחה הזויות ( 4 בבוקר עד הצהריים) והמחירים מגוחכים. אנחנו ממליצים על מיקס קישואים עם סלט ביצים.

מחיר: 12 שקלים ללחמנייה קטנה ו-18 ללחמנייה גדולה.

איציק ורותי. שינקין 53. טלפון: 03-6852753. שעות פעילות: א'-ה' 4:00-13:00 (או עד שנגמרים הסלטים). לא כשר.

Eatmeat
סנדוויץ'-בר על טהרת בשר האנטרקוט. הבשר האיכותי והמיקום האטרקטיבי הביאו לכך שמדובר באחד מהספוטים הכי חמים ברחוב קינג ג'ורג', וזאת למרות הסלוגן הנדוש "אין פרות קדושות" בכניסה למקום. אז מה בתפריט? נתחי אנטרקוט משובחים המוגשים בתוך פרנה, לחמנייה מרוקאית פריכה מבחוץ ורכה מבפנים (31 שקלים). במקום מתגאים בצ'ימיצ'ורי תוצרת בית המתלווה לכל המנות ומוסיף להן טאץ' דרום אמריקאי. לסרבני הלחם (או הגלוטן) יש גם סלט אנטרקוט טרי טרי טרי.

מחיר: 38 שקלים לסנדוויץ', 38 לסלט אנטרקוט.

Eatmeat, קינג ג'ורג' 68. טלפון: 03-5252153. שעות פעילות: א'-ד' 11:30-23:30. ה' 11:30-24:00. ו' 11:30-17:00.

איט מיט, תל אביב
איט מיט. אנחנו? בשמחה! | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

לה גאטרי
שחיתות היא שם המשחק. לה גאטרי (סלנג צרפתי שהמשמעות שלו היא "מציצה") הוא מסוג המקומות שמפתים ומרתיעים אותך בו זמנית. המקום, על שני סניפיו בבן יהודה ובקינג ג'ורג', מציע מספר מנות מצומצם המורכבות מקרואסון חמאה חם, אליו מוחדרות באלגנטיות פרוסות גבינה, נקניק (או גם וגם) וביצה עלומה. על אף חומרי הגלם היוקרתיים המחיר סביר, אולם יש סיכוי שלא תשבעו מקרואסון אחד. אל תדאגו, בלה גאטרי יש גם קינוחים, מושחתים לא פחות.

מחיר: 18-29 שקלים לקרואסון.

לה גאטרי. בן יהודה 184; קינג ג'ורג' 97. שעות פעילות: א'-ה' 7:00-4:00, ו' 7:00-16:00, 23:00-4:00, שבת 10:00-4:00. לא כשר.

השומר 1
המקום שיסגור לכם את השאלה הנצחית "איפה אוכלים בשוק הכרמל?". השומר 1 הוא דוכן אוכל חדש יחסית (נפתח לפני שנה), הממוקם בפינת הכרמל והשומר ומציע מבחר מנות בתוך חלה טרייה (יש גם בצלחת). חלה עם קבב עירקי, חציל שרוף, טחינה, עמבה, חריף, ירקות טריים ופטרוזיליה תעלה לכם 32 שקלים בלבד. כך גם השניצל, הרוסטביף והמעורב פועלים ירושלמי בתוך חצי חלה. למרות שבכל שבוע נפתח מסביבו מקום חדש, השומר 1 שומר על התואר הנכסף של המנה הכי טעימה (והכי משתלמת) בשוק הכרמל.

מחיר: 32 שקלים לחלה עם קבב, 27 שקלים לשניצל, 36 שקלים למעורב פועלים ירושלמי.

השומר 1. השומר 1, שוק הכרמל. טלפון: 03-6736883. שעות פעילות: א'-ו' 8:30 עד אחרון הלקוחות. כשר.

השומר 1
השומר 1. ה-מקום לאכול בו בשוק הכרמל | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

המזנון
אתם יכולים להתעצבן עליו, אתם יכולים להתנשא עליו, אתם אפילו יכולים ללגלג עליו, אתם לא יכולים לא להודות שאיל שני ומיזם הפיתות שלו הם גאונות צרופה וסוג של מהפכה בתרבות אוכל הרחוב הישראלית (וגם בפריז, עם סניף שנפתח בשנה שעברה). שלושת הסניפים המקומיים (אבן גבירול, קינג ג'ורג' ורמת החייל) מציעים תפריט די דומה (אבל לא זהה) עם מנות שנכנסו כבר לפנתיאון הישראלי: כבד של תרנגולת בפיתה, מינוס סטייק בפיתה ושיפוד אדום או לבן בפיתה לצמחונים. העמדה החינמית עם ערימות של שורות פיתות ורטבים חופשיים מפצה על המחיר היחסית גבוה של המנות.

מחירים: מ-22 שקלים ועד 44 שקלים.

המזנון, אבן גבירול 23; קינג ג'ורג' 30; הנחושת 1. טלפון: 03-7168977 (אבן גבירול). שעות פעילות: א'-ו' 12:00-02:00, שבת 18:00-02:00. לא כשר.

המזנון
המזנון. אין מה לומר, האיש גאון | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

הבשר המהיר הכי טוב בתל אביב

דני הברברי
עד לא מזמן נחשב הצריף הקטן בדרום יפו לסוד הכמוס של קהילת קרניבורים מצומצמת. בברברי תמצאו שיפודי פרגית, לבבות עוף או עגל, כליות, בשר אדום, קבב וחריף (ערבוב של כמה סוגי בשר עם תבלינים חריפים), דוכן סלטים מינימליסטי (סלט ירקות, טחינה, עמבה וחריף) וחצר עם שלושה כסאות פלסטיק ונוף אדיר לשכונת עג'מי וחוף הים שלה. אל תשכחו לבקש מדני שיזרוק להם פלפל חריף על המנגל.

מחירים: שיפוד: בין 26-22 שקלים, שני שיפודים: 40 שקלים.

דני הברברי. קדם 60, יפו. טלפון: אין. פתוח רק בצהריים. כשר.

ויטרינה
גבירותיי ורבותיי: קונצנזוס. נדמה שאין תל אביבי שיחלוק על הקביעה שלפיה מדובר בדוכן אוכל הרחוב הטוב בעיר, אולי אפילו בארץ, וזאת למרות שמדובר במקום לא ישראלי בעליל. הוויטרינה התחילה לפני חמש שנים כדוכן נקניקיות שהציע נקניקיות מעולות ואת הצ'יפס הטוב בארץ. בהמשך הפך ההמבורגר למנת הדגל של המקום. אנחנו ממליצים על "הבאטלר": המבורגר מנתח צוואר מיושן, עם גבינות אמנטל ורוקפור, עלי ארוגולה, ריבת בצל ורליש.

מחיר: 45 שקלים להמבורגר באטלר, 11 שקלים לצ'יפס, 20-28 שקלים לנקניקייה.

ויטרינה. אבן גבירול 54. טלפון: 03-6960304. שעות פעילות: א'-ה' 23:00-12:00, ו' 17:00-12:00. לא כשר.

ויטרינה
ויטרינה. אוכל הרחוב הטוב בתל אביב | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

הקבב של שמואל
דוכן הקבבים של שמוליק חגי נוסד לפני תשע שנים ברחוב הראשי של שוק הכרמל והפך במהרה לשם דבר בקרב קרניבורים מקומיים. חגי קונה בכל בוקר כמות מוגבלת של בשר באטליז והופך אותו לקציצות קבב אלוהיות. כשדוחסים אותן לתוך פיתה טרייה יחד עם טחינה, פטרוזיליה, סלט ירקות, לימון, מלח וחריף מקבלים את אחת המנות הטעימות והמשתלמות בעיר. לפני שנה שדרג שמוליק את הדוכן והפך אותו למקום שמאפשר לשבת בו גם אחרי שמסיימים לאכול, ליהנות מבירה קרה ואפילו מקינוח של תה מחרוק ועוגיית עבמבר. יש גם מעורב ירושלמי מצוין ואופציות מפתיעות לצמחוניים.

מחירים: 27 שקלים לפיתה, 36 לג'בטה, 37 לקבבים בצלחת עם אורז ואטריות או ירוקים על הפלנצ'ה.

שמואל, הכרמל 21 (פינת רבי מאיר). שעות פעילות: ראשון־חמישי 11:00־18:00, שישי 11:00-16:00.

הקבב של שמואל
הקבב של שמואל תל אביב. אחת המנות הטעימות והמשתלמות בעיר | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

סלייס הפיצה הכי טוב בתל אביב

פיצה ג'וספה
"הפיצה של הצב", "פיצה ויטל" או "הזקן". לכל סועד יש שם אחר לפיצה הפלורנטינאית האהובה הזאת, שמאז נפתחה אי שם ב-2007 הצליחה ליצור לעצמה עדת מעריצים קנאית. בצק דק-בינוני, מעט רוטב עגבניות ותערובת גבינות שמשתלטת על ההצגה. ג'וספה הייתה מהפיצות הראשונות בעיר שהציעו תוספות לא סטנדרטיות ושילובים מעניינים כמו תרד וגבינה בולגרית או ברוקולי ועגבניות. לצד הפיצה מוגשים רטבים ייחודים שבעלי המקום רוקחים בעצמם ומהווים אלמנט משלים לפיצה (בגלל מיעוט רוטב העגבניות על הפיצה עצמה).

מחיר: מ-20 שקלים לרבע פיצה מרגריטה ועד 94 שקלים למגש עצום ומלא תוספות.

פיצה ג'וספה. חיים ויטל 1. טלפון: 054-5928244. שעות פעילות: א'-ד' 17:30-23:30, ה' 17:30-24:30, שבת – מצאת השבת-24:30. כשר.

פיצה ג'וספה, תל אביב
ג'וספה. מהראשונים שהציעו פיצות מעניינות | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב
פיצה ג'וספה, תל אביב - הפיצה
פיצה ג'וספה. תערובת גבינות שמשתלטת על ההצגה | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב


הפיש אנד צ'יפס הכי טוב בתל אביב

החנות של הדייגים
החנות של הדייגים פועלת בנמל יפו כבר כמה שנים ומושכת אליה קהל קבוע התר אחרי דגים טריים ישר מהים. לפני קצת פחות משנה נפתח בחנות עצמה דוכן של פיש אנד צ'יפס המופעל על ידי בעלי המקום. זה מטוגן, זה מושחת, זה מגיע עם בירה קרה ליד וזה נפלא (אם כי לא מיועד לאנשים שנרתעים מטיגון הארדקור בשמן עמוק). התפריט משתנה בהתאם למצב הדגה; לפעמים תוכלו לקבל סרדינים וברבוניות, לפעמים מרמירים ומליטות וגולת הכותרת - מיקס פירות ים של קלאמרי ושרימפס.

מחיר: 39 שקלים לדגים קטנים עם צ'יפס, 45 שקלים למיקס פירות ים וצ'יפס.

החנות של הדייגים. נמל יפו. טלפון: 03-5281671. פתוח: ב'-שבת. לא כשר.

פיש אנד צ'יפס
פיש אנד צ'יפס בנמל יפו. גולת הכותרת: מיקס פירות ים | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

הדפסה תל אביב

התרוצצו, טעמו, דירגו וכתבו: אייל דץ, יוני סמאש, ריטה גולדשטיין, בן טופח, עידית נרקיס כ"ץ וניב שטנדל. סייע בהכנת הכתבה: יהונתן מאיר.

>> מה זה בכלל אוכל רחוב?

>> 67 המקומות הכי טובים לאוכל רחוב

>> אוכל הרחוב הכי טעים בירושלים

>> אוכל הרחוב הכי טעים באזור המרכז

>> אוכל הרחוב הכי טעים בצפון הארץ

>> אוכל הרחוב הכי טעים בדרום הארץ