עוגת גבינה גן עדן
עוגת גבינה גן עדן. אופים בחום ממש נמוך | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

עוגת גבינה גן עדן

עוגת גבינה אפויה שהכנתה פשוטה מאוד, היא לבנה וצחורה והמרקם שלה נימוח ועדין מאוד. הטכניקה של הכנתה מעניינת ושונה מאוד מרוב עוגות הגבינה - והיא נאפית בחום מאוד נמוך. אני אישית אוהב אותה בעיקר יום-יומיים אחרי הכנתה.

המצרכים:
לקלתית:
100 גרם ביסקוויטים, טחונים לפירורים
70 גרם חמאה, מומסת

למלית הגבינה:
750 גרם גבינה 5% רכה
120 גרם סוכר (חצי כוס ועוד שתי כפות שטוחות)
300 גרם שמנת חמוצה 15% (גביע וחצי)
80 גרם אינסטנט פודינג וניל (שקית)
1 ביצה XL ועוד חלמון
מעט קליפה מגוררת מתפוז או לימון

לקישוט:
אבקת סוכר

מערבבים את הביסקוויטים והחמאה
הבסיס: ביסקוויטים מעורבבים עם חמאה | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-150 מעלות.

2. מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית משומנת בקוטר 19-20 ס"מ ומהדקים. מעבירים למקרר.

3. מכינים את המלית: מערבלים יחד את כל המצרכים: גבינה, סוכר, שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג, ביצה, חלמון וקליפת תפוז או לימון.

4. מוזגים את התערובת לתבנית ואופים כ-10 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-120 ואופים עוד כ-45 דקות, עד שהתערובת מתייצבת.

5. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר. שומרים במקרר עד שבוע ימים.

גיוונים:

* ניתן להכין תחתית שוקולדית: מכינים בסיס מביסקוויטים בטעם שוקולד באותה הכמות.
* ניתן להניח פירות כמו משמשים או אפרסקים חצויים בתחתית, למזוג עליהם את המלית ולאפות ביחד.
* ניתן לקשט את העוגה בפירות טריים, רצוי פירות אדומים מעט חמצמצים, מפודרים באבקת סוכר.
* ניתן לצפות ביוגורט מעורבב עם כף אבקת סוכר, כמו בתמונה: מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור מוזגים את התערובת על העוגה ומשטחים. מחזירים לתנור ל-7 דקות נוספות.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת גבינה גן עדן

>> עוד מתכונים לעוגות גבינה

פוקצ'ה ים תיכונית אישית
הפוקצ'ה של מיקי שמו. מלמעלה: זיתים, פטה ובצל | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

פוקצ'ה אישית

אין הרבה דברים מרשימים כמו להגיש לכל סועד את הפוקצ'ה האישית שלו. בטח כשהיא מעוטרת בכל כך הרבה דברים טעימים, שכולם מאפיינים את אזור הים התיכון: גבינת פטה, זיתים משני סוגים, בצל סגול וזעתר.

המרכיבים (9 פוקצ'ות):
לבצק:
1 ק"ג קמח לחם
2.5 כוסות מים (600 מ"ל)
1 כף שמרים טריים (20 גרם)
1 כף מלח (20 גרם)
3 כפות שמן זית (30 גרם)

לציפוי:
200 גרם גבינת פטה
100 גרם זיתי קלמטה, מגולענים ופרוסים למטבעות
100 גרם זיתי מנזלינו, מגולענים ופרוסים למטבעות
2 בצלים סגולים בינוניים, פרוסים
מעט עלי זעתר טריים

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: שמים את הקמח והמים בקערת המיקסר ולשים 3 דקות במהירות איטית.

2. מוסיפים את השמרים, מגבירים את המהירות לבינונית וממשיכים ללוש עוד 5 דקות.

3. מוסיפים מלח ושמן זית ולשים עוד 2 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד, מעט דביק.

4. מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים שעה.

ביאליס - התפחה של הבצק
אחרי שעה. יופי של תפיחה | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

5. מחלקים את הבצק ל-9 יחידות. יוצרים מכל יחידה מלבן של 25X7 ס"מ.

6. מפזרים על כל מלבן גבינת פטה, זיתים משני סוגים, מעט בצל סגול וכמה עלי זעתר. מניחים לתפיחה של חצי שעה.

7. מחממים תנור ל-230 מעלות ואופים 8-9 דקות, עד להשחמה קלה.

* אחרי האפייה מומלץ לבזוק על הפוקצ'ות מעט שמן זית ומלח.

לגרסת ההדפסה של המתכון: פוקצ'ה אישית

קיש גבינות ואנטיפסטי

אחד הקישים המבוקשים אצלנו בקונדיטוריה. חצילים ועגבניות היו תמיד שילוב מנצח אצל אמא שלי במטבח. אני התאמתי אותם לקיש מלוח בשילוב גבינות צאן - והתוצאה המעולה לפניכם.

המרכיבים:
לבצק:
280 גרם קמח (2 כוסות)
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
10 גרם סוכר (כף)
5 גרם מלח (כפית)
60 גרם מים קרים (1/4 כוס)
1 כף שמן זית
1 כפית חומץ הדרים (נותן אלסטיות לבצק)

למלית:
בטטה בינונית, חתוכה לקוביות
בצל סגול, פרוס לרצועות רחבות
50 גרם שמן זית (רבע כוס)
מכל שמנת מתוקה (250 גרם)
2 ביצים XL
חלמון
2 גרם מלח (חצי כפית שטוחה)
קורט פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
50 גרם גבינת פטה עזים, מפוררת
50 גרם גבינת קשקבל מגורדת
50 גרם פרומעז, פרוסה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
100 גרם עגבניות מיובשות, משומרות בשמן זית

קיש גבינות ואנטיפסטי
קיש גבינות ואנטיפסטי. הרבה מרכיבים, מעט עבודה | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח והחמאה עד שמתקבלת תערובתפירורית. מוסיפים את הסוכר והמלח ומעבדים עוד כחצי דקה. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

2. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי 1/2 ס"מ.

3. משטחים את הבצק בתבנית בקוטר 24 ס"מ, ואופים "אפייה עיוורת": מכסים את הבצק בנייר אפייה, מניחים משקולת (גם עדשים, שעועית יבשה או כל קטנית אחרת יכולות להתאים) ואופים כ-12 דקות ב-170 מעלות, עד להזהבה קלה של דופנות הבצק העליונות.

4. מכינים אנטיפסטי בטטה ובצל סגול: מניחים את פרוסות הבטטה והבצל הסגול על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בשמן זית ואופים ב-220 מעלות כ-12 דקות.

5. מכינים את הבלילה: טורפים יחד את השמנת המתוקה, הביצים, החלמון והמלח עד לאחידות. מוסיפים פלפל שחור, אגוז מוסקט, פטה וקשקבל.

6. הרכבת הקיש: מחממים תנור ל-170 מעלות. מסדרים על הבצק הפריך את פרוסות הפרומעז, מעליהן עגבניות ואת פרוסות הבטטה והבצל הסגול. שופכים את המלית ואופים כ- 40 דקות עד להזהבה קלה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קיש גבינות ואנטיפסטי

>> עוד פשטידות וקישים

קנטוצ'יני גבינות וגרעינים
קנטוצ'יני. עוגיות חלביות, אבל מלוחות | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

קנטוצ'יני גבינות וגרעינים

עוגיות גבינה מלוחות, על בסיס גבינה צהובה ושמנת חמוצה, עם המון המון גרעינים בריאים וטעימים. אם חסר לכם אחד הסוגים - לא נורא. זה עדיין ייצא טעים.

המרכיבים:
100 גרם חמאה, רכה
1 כפית מלח
280 גרם קמח מנופה (2 כוסות)
100 גרם גבינת עמק, מגוררת גס
1 ביצה
1 כף אבקת אפייה
1 כף גרעיני חמנייה
1 כף גרעיני דלעת
1 כף זרעי פשתן
1 כף שומשום מלא
2 כפות שמנת חמוצה

לקישוט:
1 ביצה טרופה
50 גרם גבינת פרמזן מגורדת

אופן ההכנה:

1. מערבלים את החמאה והמלח במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את יתר חומרי הבצק ומערבלים רק עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

2. מחלקים את הבצק לשני חלקים ומגלגלים כל אחד לגליל בקוטר 4 ס"מ. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעה.

3. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקפיא, מורחים בביצה ומפזרים את גבינת הפרמזן.

4. פורסים את הבצק בסכין חד לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים בתבניות אפייה גדולות ושטוחות מרופדות בנייר אפייה.

5. אופים כ-20 דקות עד להזהבה קלה. מצננים היטב.

* העוגיות יישמרו עד שבוע ימים בכלי אטום.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קנטוצ'יני גבינות וגרעינים

>> כל המתכונים לשבועות
>> לכל כתבות המגזין