אנחנו אוהבים פשטידות, באמת. למעשה, אנחנו מחכים לשבועות רק כדי שנוכל לצרוך עוד ועוד מהן, בלי להרגיש צורך ללוות אותן בבשר (טוב נו, אותן וגם בלינצ'ס). ובכל זאת, בשביל להרים שולחן שבועות לתפארת - צריך יותר מזה. צריך גם איזה מאפה ממשפחת המאפינס, אולי איזה לחם שאף אחד לא טעם כמוהו, וגם מאפי פילו אישיים יכולים לתת יופי של עבודה. כל זאת ועוד - ממש כאן.

צ'וקור פילו במילוי גבינה ותרד טרי
צ'וקור - שבלול פילו ענק. שווה! | צילום: יולה זובריצקי, מאפה ליאון

בורקס ענק

למרבה השמחה, החבר'ה מבורקס ליאון נידבו לנו את המתכון שלהם לצ'וקור - בורקס פילו עצום בגודלו, שיכול להשביע משפחה שלמה. בחוץ פילו פריך וטעים, בפנים תערובת של גבינות ותרד. והכל יפה ומגרה שזה לא ייאמן.

למתכון: בורקס ענק

פופאוברס עם גבינת רוקפור
מאפי גבינה אישיים. כל השלבים מצולמים! | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

מאפי גבינה אישיים

היישר מהסדנאות של תנובה - קבלו את המתכון המלוח שיוציא אתכם אופים מוכשרים, באמת במינימום מאמץ. הלוק - של מאפינס, המרקם - של פחזניות, הטעם פצצה והעבודה? כלום בפיתה.

למתכון: מאפי גבינה אישיים

פיצה ביאנקה של שי ממאסטר שף

שבועות הוא הזדמנות מעולה לעשות כבוד לפיצות הלבנות - אלה שאינן מרוחות ברוטב עגבניות אבל מתהדרות בתוספות מקסימות וטעימות לא פחות. במתכון הזה, של שי ברנדס, יש כל מיני גבינות, וגם ריקוטה משודרגת שמכינים לגמרי לבד.

>> למתכון: פיצה ביאנקה

מקלות זיתים באדיבות מאפיית לחמים
מקלות זיתים. אפשר להכין כאלה בבית! | צילום: דניאל לילה

מקלות זיתים וגבינות של לחמים

לא כל אחד בנוי לאפייה ביתית של המקלות האלה - מדובר במתכון מורכב יחסית - אבל מי שיחליט ללכת על זה צפוי לגעת בשמיים. מנת הדגל של מאפיית לחמים המצוינת - בצק שמרים, זיתים בשני צבעים והרבה גבינה - עכשיו אצלכם בבית. שווה בטירוף.

למתכון: מקלות זיתים וגבינות של לחמים

כרובית אפויה בבשמל
כרובית בבשמל. תבואי כל יום | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור


>> והנה מתכונים לארוחת שבועות שלמה

כרובית אפויה בבשמל

ומכאן למתכון הכי פשוט בספר - כרובית עם רוטב קרמי של חמאה, חלב, קמח ותבלינים. מתכון של מסעדת הום-מייד, שאפשר להרחיב גם לירקות אחרים. ההצלחה מובטחת.

למתכון: כרובית אפויה בבשמל

לחם גבינות ושום נתלש - תלוש
לחם גבינות ושום נתלש. כוכב הארוחה | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב


לחם גבינות ושום נתלש

אוהבים לחם שום? אם כן, אתם צפוייים ליפול שדודים לרגלי המתכון הזה, של חן שוקרון שלנו. מדובר בהמצאה ששווה את משקלה בזהב: מעין כיכר של לחם גבינות ועשבי תיבול, שנתלשת לפרוסות אישיות דקות וריחניות. כיכר אחת כזו על השולחן, ואתם זוכים באות המארחים המוצלחים לכל חייכם.

למתכון: לחם גבינות ושום נתלש

מאפה תרד וגבינות
מאפה תרד וגבינות. פשוט פשוט | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב


מאפה תרד וגבינות

והנה עוד מתכון של חן שוקרון, אבל הפעם מהפשוטים. שתי שכבות של בצק עלים, וביניהן תערובת טעימה של תרד, בצל מטוגן וגבינות (אנחנו הכנו עם קשקבל ופטה, אתם יכולים לעבוד עם מה שאתם הכי אוהבים). רבע שעה עבודה - ואת השאר עושה התנור.

למתכון: מאפה תרד וגבינות

בואיקוס-מאכלים ליום כיפור
בואיקוס. או זה או מאפינס - חובה | צילום: istockphoto


בואיקוס

לא משנה מה אתם מכינים לארוחת שבועות, אנחנו תמיד מרגישים שבואיקוס - או בשמם הגנרי "לחמניות גבינה" - הם סוג של מאסט בארוחה כזו (אלא אם כן אתם מחפים על היעדרו במאפינס הולמים, הצעות בהמשך). מתכון מתוך הספר "סיפור בולגרי", עם גבינה לבנה, בולגרית וקשקבל.

למתכון: בואיקוס

מאפינס פטריות ושמנת חמוצה

את המתכון הזה שווה לכם לשמור לימים שבהם העצלנות תוקפת, ואתם בכל זאת רוצים להגיש משהו מזין וטעים לארוחת הערב. מטגנים בצל ופטריות, מערבבים עם עוד כמה חומרים בסיסיים, ולתנור.

למתכון: מאפינס פטריות ושמנת חמוצה

>> והנה המאפינס פטריות של בני סיידא

>> ויש כמובן את המאפינס הממולאים של אביבה

מאפינס פלפלים קלויים
מאפינס גבינות ופלפל קלוי. אפשר לקנות את הפלפל, לא צריך להכין | צילום: אסתי רותם, אוכל טוב


מאפינס גבינות ופלפל קלוי

עוד סוג של מאפינס, שהם גם פשוטים להכנה וגם ייצוגיים להפליא. יש לנו כאן קוטג', פטה ופלפלים קלויים, שאפשר להכין לבד או לקנות בצנצנת - זה יוצא טעים כך או כך. שוחרי הבריאות ישמחו למצוא במתכון גם שיבולת שועל.

למתכון: מאפינס גבינות ופלפל קלוי

סמבוסק גבינות

קחו בצק שמרים בסיסי, קרצו ממנו עיגולים ומלאו בתערובת הכי פשוטה שיש של גבינה צהובה מגוררת ובולגרית. קצת על המחבת, קצת בתנור, והתוצאה - סמבוסק פשוט מושלם, שייגרום לכם לא להסתפק עוד בזה הקנוי.

למתכון: סמבוסק גבינות

מאפה פילו עם תפוחי אדמה ופטריות

במתכון הזה אין גבינות, ובכל זאת אנחנו מוצאים אותו מתאים פיקס לשולחן שבועות. יש בו פילו, שהוא הבצק האידיאלי למאפים מהסוג הזה, ובתוכו תערובת של פירה עם פטריות ובצל מטוגן. פשוט ומצוין. הקרדיט ליהולמה לוי מביסטרון יהלומה בשוק לוינסקי.

למתכון: מאפה פילו עם תפוחי אדמה ופטריות

עלי פילו ממולאים תפוחי אדמה
מאפה פילו עם תפוחי אדמה ופטריות. אויש זה טעים | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב


>> לכל המתכונים לשבועות