שוק אוכל אגמון מרקט (צילום: הדמיה- יובל דורפמן,  יחסי ציבור )
גם לצפון מגיע שוק אוכל. הדמיה של אגמון מרקט | צילום: הדמיה- יובל דורפמן, יחסי ציבור


מקומות חדשים

נילוס - בר מסעדה חדש ומושקע בתל אביב
בר מסעדה חדש בשם נילוס נפתח השבוע להרצה במקום קפה מוגרבי ברחוב אלנבי בתל אביב. בעלות המקום הן מורן לילה אלון (המנהלת לשעבר של מסעדת ג'וז ולוז) ואלין הר לב (בעלת קפה שלג), והן גם אלה שאחראיות על עיצובו. בתפריט ניתן למצוא דגים שכובשים במקום; חסה אייסברג עם ויניגרט וירוקים משתנים; לב ארטישוק עם עגבניות ומוצרלה; כריך כתף בקר ואיולי; וקינוח אפוגטו עם כדור גלידת וניל מחלב שקדים.  

נילוס. אלנבי 33, תל אביב. לא כשר.

סלבה וידה, מסעדה חדשה לשף יובל פכלר, במלון בראון בתל אביב
השף יובל פכלר פותח ביום ראשון הקרוב להרצה את מסעדת סלבה וידה (Salva Vida) במלון בראון בתל אביב. המקום יהיה פתוח מהשעה שש בימים רביעי-שבת ויגיש ארוחות ערב עם מנות כמו סשימי סלמון עם אשכולית אדומה, קרם אבוקדו ווסאבי ופיסטוקים קלויים עם שאלוט מוחמץ וצ'ילי; פורל מעושן עם אספרגוס, פרמזן, חלמון ביצת שליו ואיולי כמהין; פסטה אפויה עם מילוי פטריות יער ותחתית של קרם ריקוטה וקרם פרש עם פטרוזיליה קצוצה וצנוברים; ופילה בקר עם פירה בטטה סגולה, צ'יפס בטטה סגולה ופאי רועים קטן עם לחי עגל ופולנטה. בימים ראשון-שלישי המסעדה תפעל במתכונת בר ותגיש משקאות ותפריט נשנושים.

סלבה וידה. קלישר 25, תל אביב. 03-7788996. לא כשר. 

רוצים להיות מעודכנים? בואו לפייסבוק שלנו

פוראמה נפתחה מחדש, תל אביב
מסעדת פוראמה, שנסגרה לפני כמה שבועות לצורך שיפוצים, נפתחה מחדש השבוע. השף של המקום התחלף וכך גם חלק מהבעלים, אך התפריט נותר נאמן לקו של המסעדה בגרסתה הקודמת. לכבוד הפתיחה המחודשת תוכלו ליהנות מלא מעט מנות ב-20 שקלים. 

פוראמה. בן יהודה 7, תל אביב. 

שוק אוכל חדש בצפון הארץ
בחודשים הקרובים ייחנך שוק האוכל אגמון מרקט בסמוך לאגמון החולה. הפרויקט יוקם על כביש 90 בהשקעה של כ-40 מיליון שקלים ויכלול כ-50 מסעדות ודוכנים. בינתיים ידוע שייפתחו בו בית מאפה גלילי אותנטי, מבשלת בירה, חנות של יינות הגליל והגולן, חנות תבלינים, סניף של מאפיית בליקר בייקרי וסניף של גלידריית וניליה.

אגמון מרקט. מתחם גליליון, כביש 90 (סמוך לאגמון החולה).

נקנקיית גזר (צילום: אילן נחום)
נשארים פתוחים. מיס קפלן | צילום: אילן נחום

מיס קפלן ממשיכה לפעול, תל אביב
המסעדה הטבעונית המצליחה שנפתחה כמסעדת פופ-אפ ותוכננה לפעול במשך שלושה חודשים בלבד ממשיכה את פעילותה. המקום, בראשו עומדת עיתונאית האוכל לשעבר אורי שביט, ימשיך להציע מנות כמו נקניקיית הגזר המוכרת וסקאלופ יערות ואבוקדו חרוך. בראש המטבח תמשיך לעמוד השפית שיראל ברגר.

מיס קפלן. אליעזר קפלן 18, מתחם שרונה, תל אביב. 03-6979015.

ארוחות שף אצל ניר צוק, יפו
אחרי סגירת מסעדת קורדליה משיק השף ניר צוק סדרת ארוחות מיוחדות שיתקיימו בביתו שביפו העתיקה. הארוחות, אותן מגיש צוק סביב שולחן אבירים גדול, כוללות מבחר רחב של מנות, רובן על בסיס חומרי גלם שמגיעים מחוות צוק שבעמק האלה. לכל ארוחה כזאת (שיש להזמין אליה מקום מראש ומיועדת ל-20 סועדים מקסימום) תפריט משתנה. בין המנות שמציע צוק: לזניית חובזה, סלט צנון שחור ולבנה ביתית וקינוח זביון ותותים. 350 שקלים, כולל יין ללא הגבלה. כמו כן מציע צוק אירועים כשרים, עד 100 אורחים, בחצר הגארדן.

לפרטים: 054-6617773.

שולחן שף ניר צוק (צילום: מיטל פאר שרייבר,  יחסי ציבור )
ארוחות שף בבית צוק. סביב שולחן גדול | צילום: מיטל פאר שרייבר, יחסי ציבור

סניף חדש ושירותי משלוח במקסיקנה, תל אביב
לאחר ההתחדשות של הסניף המקורי, מסעדת מקסיקנה פתחה לאחרונה סניף חדש ברחוב ירמיהו בתל אביב (במקום שבו פעלה המסעדה המקסיקנית אל טאקו). במקום החדש תוכלו לנסות את הדוס מקסיקנוס, ארוחת טעימות זוגית ובה ברבקואה (בקר בבישול איטי), צ'ילי קון קרנה (בשר טחון עם שעועית שחורה וצ'ילי), פויו טינגה (נתחי עוף מפורק מתובלים בצ'יפוטלה מעושן ועגבניות שרופות) ומגוון סוגי סלסות טריות ותוספות כמו פריחולס, אורז עם ליים וגבינת צ’דר, טורטיות חיטה וטורטיות תירס (179 שקלים לארוחה). כמו כן מציעים כאן שירות משלוחים חדש במסגרתו ניתן יהיה להזמין הביתה מנות כמו נאצ'וס בעבודת יד עם סלסה של פיקו דה גיו (29 שקלים), סופה דה טורטייה (מרק מקסיקני מסורתי עם חזה עוף מפורק, ירקות ורצועות של קריספי טורטייה עם אבוקדו וגבינת צ'דר, 39 שקלים) ופלאוטס (טורטיות חיטה אפיות במילוי שום ומוצרלה עם סלסלה בלנקה, 34 שקלים). הסניף החדש פתוח מדי יום בין השעות 12:00-00:00.

מקסיקנה. ירמיהו 17, תל אביב. 1-700-500-993.

סניף חדש לרשת ג'אפן ג'אפן, גבעת שמואל
הרשת האסייתית פותחת סניף חדש בגבעת שמואל. במקום יוגשו מנות כמו אטריות אודון עם נתחי אנטרקוט, פטריות שמפיניון, פטריות פורטובלו, כרוב ופטריות שיטאקה ברוטב שימאג'י; ופילה סלמון בגריל עם טריאקי, שעועית ירוקה, בצל ירוק, אספרגוס ונבטים על אורז לבן מאודה. שעות הפעילות: ראשון עד חמישי מהשעה 11:00 ועד 23:00, שישי מ-11:00 עד 14:30 ובמוצאי השבת עד חצות.

ג'אפן ג'אפן. מוטה גור 14, קניון עמי בוטיק, גבעת שמואל.

פופ אפ בר חדש בשם Golden Age Cocktails בתל אביב
עד 7 באפריל יפעל קוקטייל בר חדש ברחוב גאולה בתל אביב. מאחורי המקום עומד המיקסולוג דן קרייצר שאחראי על תפריטי קוקטיילים במקומות כמו משייה, מיט אנד וויין ואונזה. במקום מגיש קרייצר 123 קוקטיילים שונים בשימוש רכיבים כמו ליקר סיגליות, ג'ין הולנדי וורמוטים.

Golden Age Cocktails. גאולה 51, תל אביב. 052-4520680.

בורגר סאלון מתרחבת
רשת ההמבורגרים בורגר סאלון פותחת סניף חדש בראשון לציון (לרשת סניפים בזכרון יעקב, חיפה, יקום ורמת השרון). במקום מציעים המבורגרים קלאסיים לצד המבורגרים מיוחדים יותר כמו קציצה עם נתחי אסאדו, קציצה עם משולש גבינה מומס, קציצת סלמון, קציצת פרגית וגם קציצה טבעונית. הסניף החדש של בורגר סאלון פתוח מדי יום בין השעות 11:00 ל-23:00.

בורגר סאלון. תחנת דלק פז, נחלת יהודה, ראשון לציון. 1-700-705-715 שלוחה 6.

מקסיקנה ארוחה זוגית (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
גם במשלוחים הביתה. מקסיקנה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

חגיגות ואירועים

תערוכת יין כשר, ירושלים
ב-9-10 במרץ יתקיים פסטיבל יין כשר בבנייני האומה בירושלים. באירועים ישתתפו כ-40 יקבים כמו הרי גליל, מירון, הר חברון ועוד, וניתן יהיה לטעום את היינות השונים ללא הגבלה ברכישת כרטיס כניסה (90 שקלים לאדם). בנוסף, ניתן יהיה לרכוש במבצע של 3+1 את היינות שיוצגו בחנות היין שתוצב במקום. האירועים יתקיימו בשעות 17:00-23:00.

לפרטים: 02-5811122.

ארוחה פרואנית יפנית בדיינינגס, תל אביב
המסעדה במלון נורמן עורכת עד 12 במרץ חגיגה יפנית-פרואנית של מטבח הניקיי בראשות שף מסעדת דיינינגס בלונדון שמגיע לבשל בישראל. בתפריט: טרטר לוקוס עם קוויאר ורוטב סביצ'ה יוזו; סביצ'ה ירקות צלויים עם כמהין לבן; סקלפוס צרובים בסגנון פרואני עם יוזוקושו; מרק מיסו-פריחולאה בסגנון הדיינינגס עם לובסטר; וסקלופס, מולים, קריסטל שרימפס, לברק ותמנון צלוי עם רוטב מיסו-אנטיקוצ'וס. טווח המחירים: 150-90 שקלים.

Dinings. נחמני 25, תל אביב. 03-5435444.

עוד באוכל טוב:

 

מלגו ומלבר מארחים את אימפריאל ולה אוטרה, תל אביב
ב-14 במרץ יתארחו לה אוטרה ואימפריאל במסעדת מלגו ומלבר. באותו הערב המיקסולוגים בר שירה וגלעד לבנת יציעו קוקטיילים מיוחדים לצד מנות כמו אויסטרים עם סורבה בזיליקום ולימון על קרח גרוס (31 שקלים ליחידה), פיצה עם אווז מעושן ומוצרלה עם כוסברה, טבסקו ובצל ירוק (50 שקלים), קרפצ'יו טונה אדומה עם אגסים, נענע וקריספי ג'ינג'ר (58 שקלים) וסשימי דג ים עם ויניגרט ירקות שרופים, לבבות ארטישוק, קרם פרש וחזרת לבנה מגורדת (61 שקלים).

Milgo & Milbar. שדרות רוטשילד 142, תל אביב. 03-6314214.

גולדן אייג' קוקטייל (צילום: נופר בוגנים,  יחסי ציבור )
בית קוקטיילים חדש וזמני. גולדן אייג' קוקטייל | צילום: נופר בוגנים, יחסי ציבור

יום הולדת 6 למסעדת סושיאל קלאב, תל אביב
בין 14 ל-16 במרץ יתארח יריב מלילי מבית תאילנדי במסעדת סושיאל קלאב. בין המנות שיוגשו: גנג נומאי נאה – תבשיל חלב קוקוס מתובל בקארי אדום, פירות ים, נצרי במבוק, פטריות ובזיליקום; טום יאם – ציר מרק מתובל בשורשי עשבי תיבול, עוף, פטריות יער ושמפניון; ופאד פאק קייאו – ירוקים תאיים מוקפצים עם שרימפס, אספרגוס וברוקולי ברוטב שיטאקי ושום.

סושיאל קלאב. רוטשילד 45/אחד העם 54, תל אביב. 03-5601114.

יום הולדת 3 לטייגר לילי, תל אביב
המסעדה התאילנדית מציעה בין 13 ל-27 במרץ ספיישל של יין ב-13 שקלים לכוס ו-50 שקלים לבקבוק, לכבוד חגיגות יום ההולדת למקום. כמו כן יציעו במסעדה מנות ספיישל כמו ספרינג רול עם טופו מבושל בסויה עם חביתה, פטריות שיטאקה, נבטים, נענע, בצל ירוק וכוסברה במעטה של דף אורז; ונתחי סינטה מוקפצים עם ברוקולי, שעועית ירוקה, בצל ירוק ובצלצלי שאלוט ברוטב צדפות, צ'ילי ומירין.

טייגר לילי רמת החייל, הברזל 32, תל אביב; שרונה מרקט, קלמן מגן 3, תל אביב. 1-700-70-70-97.

מלגו ומלבר ספיישל  (צילום: אייל זלצברג,  יחסי ציבור )
לה אוטרה חוגגים במלגו ומלבר. תל אביב | צילום: אייל זלצברג, יחסי ציבור

שבוע ארטישוקים בשרונה מרקט, תל אביב
שוק האוכל יערוך עד 19 במרץ חגיגות ארטישוקים. במסגרת האירועים יוצעו שלל מנות ארטישוק: פסטה פיורי יציעו פסטה עם חמאת עשבי תיבול, ארטישוק א-לה רומנה ועגבניות שרי (59 שקלים), בביירן יציעו נקניקיית עוף בליווי מיונז, פרמזן, בצל ירוק וארטישוק קריספי (36 שקלים) ובפישופ יציעו סלט ארטישוק ודג כבוש ברוטב הדרים (62 שקלים).

לפרטים

השף מאיר אדוני מארח מיקסולוג מרומא, תל אביב
בין 14 ל-16 במרץ יארח השף מאיר אדוני במיזללה את המיקסולוג עמנואל ברוקטלי מרומא. בין הקוקטיילים שיוגשו: בלאדי גוסט - בלוגה, סירופ תימין, תמצית לימון, גספצ'ו ואבקת זיתים; וסגרופינו – בלוגה, פרנג'ליקו, לינצ'לו, פרוסקו וסורבה לימון. לצד הקוקטיילים יוגשו מנות כמו קולרבי צלוי ומעושן עם קרם פרש, מייפל, טרגון, שאלוט כבוש, ספונג סלק ושוש; ואקלר בחמאת צלופח מעושן עם שאלוט, תפוחי עץ וסלט תלתני חמציץ.

Mizlala, נחלת בינימין 57, תל אביב. 03-5665505.

שבוע בישול נשי בבליני, תל אביב
המסעדה האיטלקית מציעה עד 12 במרץ תפריט איטלקי של קלליה די קונסיליו נציגת המטבח הרומאי-יהודי וקלאודיה אמאטי נציגת המטבח הטוסקני. בתפריט: סופלי אל טלפונו - כדורי ריזוטו אדום שמבושל עם עגבניות, מוצרלה ורוטב פומודורו (34 שקלים); מילנזנה פרמז'נה - שכבות חצילים, פרמזן ומוצרלה ברוטב עגבניות (39 שקלים); אניולוטי - רביולי ממולאים בשר טחון ברוטב סטרגוטו (64 שקלים); וקנלוני במילוי תרד טרי וריקוטה ברוטב שמנת (64 שקלים).

בליני. יחיאלי 6, תל אביב. 072-334-0485.

מה עוד קורה?

אוגיז בלוינסקי פותח לצהריים, תל אביב
בר האוכל אוגיז פותח לארוחות צהריים. בתפריט: המבורגר צהריים שמורכב משני סליידרים, רוטב ברביקיו, מיונז חלפניו וצ'דר מיושנת, מוגש בלחמניית תפוחי אדמה (48 שקלים); פיש&צ'יפס בבלילת בירה ברוטב טרטר, צ'יפס תפוחי אדמה ביתי וסלט (48 שקלים); וסלט קוב עם חסה רומית, עגבניות, מלפפונים, בצל אדום, ביצה קשה, חזה עוף, בייקון וגבינת גורגונזולה ברוטב איולי פלפל שחור (48 שקלים).

אוגיז. מרחביה 4, תל אביב. 03-5168244.

אביב איטלקי בקפה קפה
רשת בתי הקפה עורכת בחודש הקרוב ספיישל איטלקי. בסניפים יוצעו פיצות, פסטות ופוקצ'ות במחירים מיוחדים של מ-16 שקלים. בין המנות: פוקצ'ה איטליאנה עם שמן זית בלסמי, זיתים וטפנד איטלקי; רביולי בטטה ברוטב עגבניות איטלקי וירקות אנטיפסטי כמו פטריות, חצילים ובצל; ורביולי גבינות ברוטב פוטנסקה עם זיתים, פלפל צ'ילי, קונפי שום וגבינת פרמזן.

לפרטים

מאיר אדוני (צילום: דן פרץ)
מזמין אורחים מרומא. מאיר אדוני | צילום: דן פרץ

מבצעים חדשים בפיאנו פיאנו, רמת פולג, נתניה
המקום מציע בימות השבוע מהשעה 17:30 הטבות יומיות, למשל: ביום ראשון מציעים 15 אחוז הנחה על כל התפריט, ביום שני יש מבצע של 1+1 על כל המנות העיקריות וביום שלישי מקבלים דואט קינוחים במתנה עם כל הזמנת מנה עיקרית.

פיאנו פיאנו. המחקר 2, נתניה. 09-9663663.

עסקיות ערב במל ומישל, תל אביב
המסעדה מציעה ארוחות ערב עסקיות עם מנות כמו ניוקי פריזאי בקרם כמהין לבנות; טורטליני חלמונים במילוי אנטרקוט וכבדי עוף בציר עגל ולימון; פסטה תוצרת בית בציר סרטנים עם שרימפס, מולים וקלמרי; ופילה דג בציר ים, יין לבן וחמאה מלוחה. מחירי עסקיות הערב נעים בין 130 ל-159 שקלים, ותמורת 34 שקלים נוספים לסועד תקבלו גם יין ללא הגבלה. 

מל ומישל. בן יהודה 155, תל אביב. 03-5293232.

אוגיז המבורגר (צילום:  מישל יבור,  יחסי ציבור )
צהריים חדשים באוגיז. לוינסקי | צילום: מישל יבור, יחסי ציבור

ספיישלים בארנב הלבן, רמת גן
המסעדה מציעה לאורך חודש מרץ מבצעים של 1 ועוד 1 על מנות הפסטה בתפריט (בימים ראשון-חמישי בין השעות 16:00-19:00).

הארנב הלבן. אהליאב 8, רמת גן. 03-9111222.

תפריט קינוחים חדש בננוצ'קה, תל אביב
המסעדה הטבעונית עורכת ביום ראשון הקרוב ערב טעימות לתפריט הקינוחים החדש במקום. במסגרת הערב יוכלו הסועדים לטעום ולבקר את הקינוחים ולקבוע מי מהם ייכנס לתפריט הסופי, מהשעה שמונה בערב. 

ננוצ'קה. לילנבלום 30, תל אביב. 03-5162254.

קינוחים חדשים בדובנוב 8, תל אביב
במקום מציעים קינוחים חדשים כמו עוגת גבינה אפויה בציפוי קרם וניל עדין עם עוגיות חמאה בציפוי קרם שנטילי וניל; קרמבל תפוחים עם קינמון וצימוקים; כדור ריבת חלב וקוקוס קלוי על מרנג שוקולד ופקאנים; ופסיפלורה שוקולד לבן על מצע של מרנג נוגט.

דובנוב 8. דובנוב 8, תל אביב. 03-6968655.

המבורגר סרטנים ביאם ים
מסעדת יאם ים מציעה המבורגר סרטנים חדש בלחמנייה עם רוטב איולי ביתי, עלי רוקט, בצל מקורמל ועגבנייה לצד צ'יפס מתובל. 52 שקלים.

יאם ים. שד"ל 7, תל אביב. 077-4034027.

>> לכל חדשות האוכל