יאם ים תבשיל שרימפס (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
למה זה צריך לעלות כל כך הרבה? זה לא | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

פירות ים עולים הרבה כסף במסעדות בישראל. התרגלנו לכך, בעיקר כי בשנים האחרונות התחלנו להכיר לעומק חומרי גלם, והבנו שפירות ים טריים, מהים התיכון, הם מצרך יקר בהחלט. אלא שרוב פירות הים שנמכרים לנו במסעדות ברחבי הארץ אינם פירות ים טריים מהים התיכון. יותר בכיוון של סחורה קפואה מהמזרח, שטיבה לעתים טוב ולעתים טוב פחות. מה שבטוח זה שפירות הים הקפואים זולים יותר מאלה הטריים. אז למה אנחנו משלמים עליהם כמעט אותו הדבר במסעדות?

ניר ארז וליאת סבן, שותפים צעירים שפתחו לאחרונה מזללת פירות ים בתל אביב, מבקשים לנפץ את הקונספציה הזאת ולמכור לכם פירות ים במחירים זולים במיוחד. כמה זולים? לא יותר מ-45 שקלים למנה שאנחנו רגילים לשלם עליה כמאה שקלים. המקום נקרא יאם ים (הוא נפתח תחת השם סחוניה, אך קיבל מהר מאוד שם חדש שמבהיר את הקונספט של המקום) והוא ממוקם ברחוב יהודה הלוי בעיר.

יאם ים שרימפס (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
אם אין לחם, תאכלו זנבות | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

"אני חובב גדול של פירות ים, ועסקתי בתחום בעבר כטבח במספר מקומות", מספר ארז. "כשהסתובבתי בעולם הבנתי שרק בארץ פירות ים הפכו לאוכל שנחשב מאוד יוקרתי ולא נגיש, וזה בעיקר בגלל מחירים שהם מופקעים לחלוטין, ונעים בין 80 ל-120 שקלים למנה. אז לקחתי את העניין לידיים וחקרתי את הנושא הזה".

למה באמת אלה המחירים בישראל?
"אין לכך סיבה. פירות ים קפואים הם לא מאוד יקרים, ואין היום מסעדות מובילות בתחום פירות הים בישראל שמשתמשות בפירות ים טריים, כי אין בארץ מספיק סחורה טרייה לספק למסעדות. כולם משתמשים בקפוא".

מה לגביי איכויות שונות של פירות ים קפואים?
"יש איכויות שונות של פירות ים קפואים, ואני מבטיח שאני משתמש בפירות ים קפואים ברמה הכי גבוהה שיש. אצלי פשוט משלמים חצי מחיר. הסחורה שלי באיכות גבוהה וללא פשרות, רק שאני לא מרוויח 300 אחוז על מנה. ביאם ים אני מנסה להכניס משהו חדש לארץ, להפוך את פירות הים לאוכל שהוא יותר יומיומי, כמו במסעדות פועלים".

יאם ים שרימפס מטוגן (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
שרימפס אנד צ'יפס להמונים | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

ננפץ את התהיות כבר עכשיו - ארז מבטיח שהמנות ביאם ים אינן קטנות, אלא בגודל זהה לזה של מנה עיקרית שאנחנו רגילים למצוא ברשתות פירות ים דומות כמו גוצ'ה, למשל. אז מה בעצם אפשר למצוא כאן? מנות כמו שרימפס ברוטב חמאה, שום ויין, שרימפס בקארי ועשבי תיבול,  מיקס של מולים, קלמארי ושרימפס ברוטב עגבניות שרי, מנת קלמארי מטוגן, שיפודי שרימפס עם בייקון על הגריל, סלט של סלמון ומנת פסטה פנה ברוטב שמנת פטריות עם שרימפס או סלמון. מרבית התפריט, המצומצם יחסית, מתומחר ב-45 שקלים למנה, שכוללת גם תוספת כמו אורז, סלט ירוק או צ'יפס (ובצהריים גם לימונדה חופשית). חלק מהמנות הקטנות יותר בתפריט נעות בין 22 ל-31 שקלים.

יאם ים. שד"ל 7, תל אביב. 077-4034027. ראשון-חמישי 23:00-12:00, שבת 20:00-02:00. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל