רבים וטובים העדיפו היום לא לזלוג החוצה לקור ולסופה ולהזמין הביתה או למשרד משלוח של אוכל חם. ואם גורלכם מר כגורלנו, כנראה שגם אתם נתקלתם בהודעה קולית או נציג מנומס שבישרו לכם שלאור תנאי מזג האוויר הסוערים, מערך המשלוחים היום אינו מתפקד כסדרו או מבוטל כליל.

אין תמונה
ג'ירף. ייקח למנות שלהם קצת זמן להגיע אליכם, אם בכלל

בואו לקרוא בפייסבוק שלנו מה עוד אוכלים בסופה

מצד אחד, ניתן להבין את ההחלטה המושכלת, בעיקר של מסעדות קטנות עם מערך משלוחים מצומצם, לסגור את אפשרות המשלוחים בימים בהם השליחים צריכים להיאבק עם מאסות של גשם, כבישים מוצפים ותשתית לוגיסטית ישראלית רעועה. מהצד השני, דווקא בימים גשומים וקרים שכאלו כמות הזמנות המשלוחים עולה בשיעור ניכר, ולכן רשתות גדולות כקטנות דווקא מתגברות את מערך המשלוחים ומנסות להישאר פעילות כמה שאפשר - כולל בירושלים הנצורה. זה עדיין לא אומר שאם תתקשרו למשל לרשת האסייתית ג'ירף, יהיה מובטח לכם משלוח.

"כמובן שבימים כאלה הזמנות המשלוחים הן מטורפות ואנחנו מנסים להיענות עם מערך המשלוחים הגדול שלנו. רק בשעה וחצי האחרונות הוצאנו 650 משלוחים מהמסעדות שלנו", אומרת לנו יעל הר-אבן, מנכ"לית קבוצת ג'ירף. "הדבר הכי חשוב לנו בימים כאלה זה שלומם של השליחים שלנו ולכן אנחנו לא מתחייבים על זמני הגעה ללקוחות ומגנים על השליחים מאוד, לא מעמיסים עליהם יתר על המידה ולא מתחייבים על לוחות זמנים. גם אם באותו הרגע אנחנו צריכים להשיב את פניהם של המזמינים שלנו ריקם ולהגיד להם שבזמן הקרוב אנחנו לא מוציאים משלוחים לאור מזג האוויר. לפעמים אנחנו גם סוגרים באופן זמני את המשלוחים כדי להתגבר על הלחץ".

דומינוס משלוחים (צילום: באדיבות דומינוס פיצה ,  יחסי ציבור )
מגיעים גם בשלג- תצלום בסניף דומינוס בירושלים בסופה בשנה החולפת | צילום: באדיבות דומינוס פיצה , יחסי ציבור

עוד באוכל טוב:

ברשת דומינוס פיצה, שהזמנות המשלוחים בה עלו מאתמול ביותר מ-30 אחוז, דווקא מותירים את כל הסניפים פעילים בינתיים, כולל בבירה המושלגת, אך גם הם מורידים הילוך לאור התנאים הקשים ולא מתחייבים על חצי שעה כפי שנהוג בדרך כלל. "אין ספק שאם יש מבול נוצרים עיכובים ואנחנו לא מתחייבים היום להגיע תוך חצי שעה כפי שאנחנו עושים בדרך כלל, על אף שלרוב אנחנו עדיין עומדים בכך", אומר לנו עמי קרסו נציג החברה. "נכון לעכשיו המשלוחים של דומינוס פעילים כרגיל בכל הסניפים בארץ, כולל בירושלים, שם גם בשנה שעברה פעלנו עד לשיא השלג, אז נאלצנו לסגור לפעילות שני סניפים. תקופות כאלה הן השיא של המשלוחים של הרשת וככה זה כמעט בכל חורף ובטח כשיש שלג, אז אנשים נשארים בבתים ומזמינים אוכל. זה יותר אפקטיבי מקמפיין פרסומי". הוכחה נוספת לכך היא העלייה המטורפת במשלוחים של רשת בורגראנץ' ברחבי הארץ, שעמדה בימים האחרונים על 250 אחוז.

"להיות שליח בימים כאלה זה קודם כל קור מטורף. אבל אנחנו דואגים לשליחי הרשת לציוד חורף כמו שצריך - כפפות, מעילים, גרביים להחלפה בסניפים ואפילו מכנסיים ותחתונים שקנינו כדי שיהיה להם במידת הצורך", אומר לנו גילי צזנה, אחראי על כל סניפי דומינוס בירושלים. לפי ההערכות ברשת שיא ההזמנות עוד לפניהם. "כאן המשלוחים ימשיכו עד שנראה שזה מסוכן לשליחים לצאת", אומר צזנה, "אבל לפחות את השליחים שלנו מקבלים בחיוך ועם טיפ טוב כי יודעים כמה קשה לבצע משלוח במזג אוויר כזה". 

>> לכל חדשות האוכל