אין תמונה
טענות להתנהלות בזבזנית. אדוני

הדרמה סביב מסעדת סזרינה, במתחם הגולף בקיסריה, מסרבת לדעוך. בחודש אוקטובר האחרון פתחו השף מאיר אדוני וקבוצת המסעדנות בראשה הוא עומד, כתית, את מסעדת סזרינה. שלושה חודשים לאחר הפתיחה המתוקשרת הודיע אדוני בחשבון האינסטגרם שלו כי המסעדה נסגרת בנסיבות שאינן תלויות בו או בקבוצה. כמו כן טען אדוני שהוא מחפש לפתוח את המסעדה מחדש בראשותו, אבל עם שותפים חדשים.

"לפני שלושה חודשים פתחנו בשמחה ובאושר גדול את סזרינה", כתב אדוני בפוסט, "ילדה חמישית לקבוצת כתית. המסעדה הצליחה ושגשגה בזכות צוות מסור ומוכשר שאין שני לו. לצערי בעקבות נסיבות שאינן בשליטת קבוצת כתית ותלויות בגורמים אחרים הגענו לכדי מצב שלא נוכל להמשיך לארח אתכם באופן שאנחנו מאמינים ומרגישים שנכון ומגיע לכם. ולכן בצער רב אנחנו סוגרים את מסעדת סזרינה בתקווה למצוא את הדרך לפתוח אותה מחדש עם שותפים חדשים לדרך ובתנאים בהם נוכל לתת את מה שאנחנו מאמינים בו. אני מודה לתושבי האזור על קבלת פנים חמה ולבבית ומודה לצוות שעשה לילות כימים חדור אמונה וגאווה לייצר חוויה ייחודית שהאזור כל כך השתוקק אליה. נעדכן בקרוב ועד אז נתראה בתל אביב".

כל מה שחדש במסעדות אצלנו בפייסבוק

כעת מגיבים לסיפור לראשונה נציגי הבעלים של המסעדה, יעקב כהן מחברת אלבטרוס בע"מ, שהיה שותפו של אדוני וקבוצת כתית וספג מהשף טענות קשות. כהן, שהפעיל במקום עוד לפני סזרינה את מסעדת אלבטרוס (שגם החייתה מחדשה את פעילותה מיד לאחר סגירת סזרינה), טוען באמצעות עורכת דינו דנה גולן כי אדוני מפרסם בגורמי תקשורת וברשתות החברתיות פרסומים מכפישים על אודותיו.

מסעדת סזרינה
כבר לא סזרינה. קיסריה | צילום: עודד קרני

הפרטים נחשפים במסגרת צו מניעה שקיבלה חברת אלבטרוס בשבוע שעבר, במטרה למנוע לכאורה משא ומתן של קבוצת כתית עם בעלי הנכס, החברה לפיתוח קיסריה. במסמך נטען כי כתית היא חברה חיצונית שנשכרה לנהל את המסעדה ולהביא לשגשוגה, בניגוד לטענות אדוני וכתית כי הם בעלי המקום. כמו כן, טוען שותפו של אדוני לשעבר כי גילה כשלים חמורים בהתנהלות קבוצת כתית, שגרמה להפסדים במקום כתוצאה מאי סדרים בכוח אדם, התנהלות בזבזנית, הנחות רבות שניתנו במסעדה ותדירות ביקורים נדירה של אדוני. בהפסדים שנגרמו לכאורה נאלץ לשאת כהן, לאחר שלטענתו השקיע מיליונים בשיפוץ המסעדה והתאמתה לצרכיו של השף אדוני.

עוד באוכל טוב:

 

בנוסף טוענת עו"ד גולן בבקשה לצו המניעה (שהוענק באופן זמני במעמד צד אחד בלבד) כי קבוצת כתית עזבה באופן חד צדדי את המסעדה, והפרסומים על סגירתה גרמו גם הם להפסדים במקום. עוד טוענת גולן כי אדוני החל במתקפה דיבתית שמשמיצה את בעלי המסעדה בכל אמצעי התקשורת, בטענות שרימו את קבוצת כתית.

אל קבוצת כתית פנו הבעלים של מסעדת אלבטרוס באופן עצמאי בשנת 2015, והמשבר בין שני הצדדים החל כבר בחודש ינואר (מה שמעלה סימן שאלה בנוגע למועד הנוכחי שבו הושג צו המניעה הזמני, כמה חודשים לאחר מכן ובצמידות לתחילת העונה של "משחקי השף", שבה משתתף אדוני). כהן מוסיף וטוען שקבוצת כתית מנסה לעקוף את אלבטרוס ולשכנע את החברה לפיתוח קיסריה להפר את חוזה השכירות הקיים, במטרה לפתוח מחדש את סזרינה תחת שליטת אדוני וקבוצת כתית.

בימים אלה מופנות אל כהן וחברת אלבטרוס טענות רבות מספקים שעבדו עם מסעדת סזרינה (לאור המוניטין החיובי של קבוצת כתית, שניהלה אותה) ולא קיבלו תשלום על הסחורה שסיפקו. חברת אלבטרוס היא שאמורה הייתה לשלם לספקים הרבים, אך על פי הספקים התשלום נדחה פעם אחר פעם בתירוצים שונים ולא התקבל מעולם. 

לילך ספיר, מנכ"ל קבוצת כתית, מסרה בתגובה: לא מתקיים משא ומתן בין קבוצת כתית לבין הגולף. נקודה. הסיבה היחידה לבקשת צו מניעה זה היא ניסיון לקבל במה ציבורית להכפשות וליצירת דרמה היכן שהיא לא קיימת. קבוצת כתית, הקיימת יותר מ-13 שנה, לא עסקה מעולם ולא תעסוק בהכפשות. להבנתי, מי שחושב שהצדק בידיו מתרכז בהוכחת טענותיו בהליך הבוררות, ומי שלא - שותל הכפשות בבקשות צו מניעה מיותר ורץ לעיתונות לבקש את פרסומן. צוות כתית המסור ימשיך להתרכז באירוח מאות הסועדים הפוקדים אותנו מדי יום בארבע מסעדותינו.

>> לכל חדשות האוכל