ראמה

למה חם? פיצות שף מעניינות באווירה אלכוהולית.

פיצה היא אחד המאכלים הפופולריים ביותר בישראל, ולא באמת חשבנו שמישהו עוד יצליח לחדש לנו איתה. כמה משמח לראות שטעינו. בראמה, בר הפיצות החדש בקינג ג'ורג' בתל אביב, תמצאו פיצה רומנייה עם קרם תירס, פרמזן, ארטישוק צלוי, אבקת זיתים, עלי רוקט, בצל מוחמץ וכמהין (44 שקלים); פיצה אסייתית עם רוטב פלפלים תאילנדי, מוצרלה, סרירצ'ה, ג'ינג'ר כבוש, בצל ירוק, כוסברה וקשיו (44 שקלים); ופיצה רוסית על בסיס בצק סלק עם קרם של גבינה כחולה, סלמון כבוש בהדרים, אגוזי מלך ובצל ירוק (47 שקלים). את הפיצות אפשר לאכול במקום, לצד בירה צוננת, או לקחת בקופסה הביתה.

ראמה. המלך ג'ורג' 38, תל אביב. 054-5873333. לא כשר

ראמה פיצה רוסית בצק סלק (צילום:  יחסי ציבור )
בצק סלק ואווירת בר. פיצה רוסית בראמה | צילום: יחסי ציבור


פרנץ' 57

למה חם? החלו להגיש באמצע השבוע בראנץ' לילי מושחת וסקסי להחריד.

בר הקוקטיילים החביב הזה חזר בשבועות האחרונים לדיבור בזכות התפריט ההיסטרי החדש שמוגש בו בערבים של ימי שני. כמו המקום כולו, גם הארוחה הזאת נשענת על הקולינריה המושחתת של ניו אורלינס. מה זה אומר? מנות כמו סופגניות קטנות ממולאות בבשר סרטנים וגבינת מסקרפונה (44 שקלים); נתח כתף חזיר בבישול ארוך עם תפוזים, ליים, מנטה ואורגנו על לחם בריוש עם ביצה עלומה מטוגנת (64 שקלים); וקרואסון ממולא גבינת ברי, ביצה עלומה מטוגנת, ארוגולה וריבת עגבניות שרי (56 שקלים). התפריט מוגש בין השעות תשע וחצי בערב לשתיים בלילה, ואם זאת לא ארוחת לילה מטורפת אנחנו לא יודעים מה כן.

תפריט בראנץ' לילי בפרנץ' 57. ברנר 2, תל אביב. 050-7347452. לא כשר

פרנץ' 57 ימי שני (צילום: תומר יפת,  יחסי ציבור )
מושחת להפליא. ימי שני בערב בפרנץ' 57 | צילום: תומר יפת, יחסי ציבור


כיכר המוזיקה

למה חם? המקום היפהפה סוף סוף מתעורר לחיים עם מסעדות כשרות ומוצלחות מז'אנרים שונים.

על אף הביקוש, לאוכלי הכשר שמחפשים ארוחה טובה בירושלים עדיין אין יותר מדי אופציות. לכן אנחנו שמחים על האפשרויות הטובות והראויות שצצות בזו אחר זו בכיכר המוזיקה היפה בעיר. כזוהי מסעדת כינור בכיכר - מסעדה בשרית חדשה שמציעה מבחר מנות מתנור ג'וספר לוהט. ומי שלא בעניין של בשר ימצא את מבוקשו בנחמן, החלבית החדשה של רחל דבח, שמגישה ארוחות בוקר, וגם צהריים וערב על בסיס פיצות ופסטות. 

כינור בכיכר. מעבר בית הכנסת 8, ירושלים. 02-9944902. כשר; נחמן. כיכר נחמן, מבוא בית דוד 12, כיכר המוזיקה, נחלת שבעה. 02-9920540. כשר למהדרין

פאי לימון נחמן ירושלים (צילום: טל מרום,  יחסי ציבור )
רוח רעננה בכיכר המוזיקה. נחמן החלבית | צילום: טל מרום, יחסי ציבור

לורנץ ומינץ

למה חם? קינוחים מרהיבים וארוחות בוקר שוות באחד המיקומים היפים בתל אביב.

קשה שלא להתלהב מלורנץ ומינץ, החדשה של השפית נילי כהן מינץ בשכונת נווה צדק בתל אביב: המקום האינטימי והיפהפה שאפשר לשבת בו שעות, ויטרינת המתוקים שעושה חשק לנפץ זכוכיות ותפריט ארוחות הבוקר שעושה חשק להזמין את הכל - כל אלה הביאו על המקום החדש חתיכת דיבור רציני, שכנראה עוד יישאר איתנו זמן מה. זה חדש, זה כשר, וזה נורא נורא טעים. זאת גם כנראה הסיבה שלפעמים לא כל כך מצליחים לעמוד כאן בעומסים. אנחנו סולחים בעבור פחזנית במילוי קרם לימון וציפוי תותים.

לורנץ ומינץ. שלוש 42, נווה צדק, תל אביב. 03-9018070. כשר

לורנץ ומינץ עוגה בחושה (צילום: אורי כהן מינץ,  יחסי ציבור )
כמה שאנחנו אוהבים עוגות. ועדיף את אלה של לורנץ ומינץ | צילום: אורי כהן מינץ, יחסי ציבור

ארחנטו

למה חם? זה כבר החודש השני שכולם מדברים על ארחנטו. מה הסוד? האוכל המשובח, התמחור המתון והמיקום המרכזי.

מאז שהשמועה על המקום הארגנטינאי החדש בשוק מחנה יהודה פרשה כנפיים אנחנו שומעים על עוד ועוד אנשים שחוזרים מכאן נלהבים. המקום, ששייך לשף לוקאס סיטרינוביץ', הוא כוך קטן וצנוע בשוק, שמציע אוכל מצוין במחיר של פחות מ-50 שקלים לארוחה (מכובד לכל הדעות). תמצאו פה אמפנדס במילויים שונים וכריכי בשר שהם בדיוק מה שהישראלים מחפשים באוכל שלהם. וכן, זה כשר.

ארחנטו, מחנה יהודה 6, השוק העיראקי, ירושלים. כשר

אמפנדס ארחנטו מחנה יהודה ירושלים (צילום: דור וגנר,  יחסי ציבור )
הדיבור של השוק. ארחנטו | צילום: דור וגנר, יחסי ציבור

אלטו

למה חם? לקח קצת זמן מאז הפתיחה, אבל בחודש האחרון החיפאים לא מפסיקים לספר לנו על אלטו השוקקת והמגניבה.

אלטו החיפאית נפתחה כבר לפני כמה חודשים במתחם האלכוהול הרמיטאז' הענקי בחיפה (מה שכבר עורר את סקרנותנו). לקח לה קצת זמן להתניע, אבל עכשיו כבר אפשר להגיד שמדובר באחד המקומות המדוברים ביותר באזור. המקום מעוצב למשעי ופתוח כבר מעשר וחצי בבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה. תמצאו פה תפריט לא מתחכם, עם כל הקלאסיקות המתבקשות: המבורגר, סטייק, פסטות ושפע מנות דגה ים תיכוניות.

אלטו, קדושי יאסי 2 חיפה, 04-8373323. לא כשר

אלטו (צילום: דן קובלר, אוכל טוב)
חזקה מאוד בחיפה. אלטו | צילום: דן קובלר, אוכל טוב

משייה

למה חם? לא מדובר במסעדה חדשה, אבל החודש היא קטפה שלל תארים שהחזירו אותה להיות הכי טרנדית שיש. 

בעוד שרוב המסעדות זוכות לבאזז כשהן נפתחות (במקרה הטוב), ואז יורדות לאט לאט מסדר היום, משייה של יוסי שטריות מצליחה לעשות את הבלתי אפשרי ולהפוך מדוברת יותר ויותר ככל שחולף הזמן. שטרית, מצדו, ממשיך לגבש את השפה הקולינרית הכל כך ייחודית שלו, ולהציג פרשנות אינטליגנטית ומרתקת למטבח ישראלי שמבוסס על חומרי גלם מקומיים.

משייה. מלון מנדלי, מנדלי מוכר ספרים 5, תל אביב. 03-7500999. לא כשר

משייה - חמד של שרימפס וקלמרי (צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב)
אוכל אינטליגנטי. משייה | צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב

פטאט

למה חם? כל צ'יפסרייה שנפתחת בישראל מצליחה משום מה לעורר חתיכת הד. וזאת במיוחד.

מאז שחשפנו אותו בפניכם לא היה גוף תקשורת אחד שלא דיווח על פטאט - דוכן הצ'יפס ההולנדי החדש ברחוב המלך ג'ורג' בתל אביב. אז אפשר לזלזל ולהגיד, "בסך הכל צ'יפס, מה הסיפור?" - אבל מילה שלנו, אחרי שתטעמו לא תדברו ככה. כי בחורף אין נהדר יותר מפלחי תפוחי אדמה טריים מטוגנים, שמוגשים רותחים לצד רטבים מגניבים כמו כמהין, חלפיניו, רוטב פפרוני או סתם קטשופ קארי או מיונז. יאמי.

פטאט. המלך ג'ורג' 30, תל אביב. לא כשר

פאטאט צ'יפס (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
איזה כיף זה צ'יפס. פטאט | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

סוסו אנד סאנס

למה חם? תור כזה לקציצה בלחמנייה לא ראינו מאז שברגר קינג חזרו לישראל.

גם בחודש שעבר כיכב דוכן ההמבורגרים החדש של עומר מילר, סוסו אנד סאנס, ברשימה שלנו; אז עוד לא היינו בטוחים שהמקום יהפוך לדבר החם ביותר באזור שדרות רוטשילד - היום אנחנו יכולים להגיד ללא היסוס שמדובר בלהיט שלא ראינו כמותו זמן רב. התור שמשתרך מחזית הדוכן הזה לא פוסק במהלך כל היום, ואין אכלן אחד שמכבד את עצמו שלא ביקר כאן. בקיצור, עומר מילר יצר להיט, והנוכחות היום יומית שלו כאן ממשיכה לתדלק אותו בעוד קצת סקס אפיל.

סוסו אנד סאנס. פינת הרחובות רוטשילד והרצל, תל אביב. לא כשר

המבורגר בסוסו אנד סאנס של עומר מילר (צילום: ירון רוולסצ'י, אוכל טוב)
ההמבורגר של מילר. כבר טעמתם? | צילום: ירון רוולסצ'י, אוכל טוב

אסיה

למה חם? מסעדה אסייתית חדשה ומושקעת בטירוף באחד ממוקדי הבילוי המרכזיים בישראל.

את אסיה חשפנו לכם כאן לראשונה רק לפני כמה שבועות, ומאותו רגע אנחנו לא מפסיקים לקבל פניות הנוגעות למסעדה הזאת. מדובר בבית אוכל אסייתי לוהט ביותר של השפים לילך רווה ועמרי זקהיים, שיצרו פה תפריט שרוצים לטעום בו הכל עם נגיעות מסין, תאילנד ווייטנאם. מלבד האוכל המעולה, הגליק הגדול של אסיה הוא האווירה המעולה, עם ההמולה השמחה של שוק הפשפשים ביפו, התאורה המעומעמת והעיצוב שזורק למזרח. איכשהו יש לנו הרגשה שתראו את אסיה בדירוג שלנו גם בחודש הבא.

אסיה (Asia). רבי נחמן 3, שוק הפשפשים, יפו. 050-5427775 . לא כשר

אסיה מסעדה יפו מרק וונטון (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
אוכל אסייתי באווירה נהדרת. אסיה | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב
>> והנה המסעדות החמות של דצמבר