מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
שונות

עוף כתום

כל הירקות האהובים של המרק הכתום נכנסים לתנור עם עוף ועם רוטב מעולה של דבש ותבלינים, והתוצאה? עסיסית ונהדרת, במינימום בלגן, מינימום עבודה (אפילו לא צריך לטגן את העוף), מינימום שמן ומקסימום טעם

|מטבח קל| פורסם07:00
עוף כתום - מוכן (צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל)
צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

האם אתם נוהגים "לסגור" את העוף בטיגון מקדים כדי שהוא יהיה עסיסי? מסתבר שלא צריך: מדען המזון האמריקאי ד"ר הרולד מקגיי (שאת אחת משיטות הבישול שלו הזכרתיבמתכון לצלי בשר ב-10 דקות עבודה)טוען בספרוOn Food and Cooking: The Science and Lore of the Kitchenשהטיגון כלל לא שומר על העסיסיות, אבל בהחלט ממליץ להשחים את העוף. ההשחמה מעמיקה ונותנת טעם ייחודי לעוף, והוספת מרכיב סוכרי בצלייה (דבש, במקרה הזה) – מזרזת את תהליך ההשחמה.

הד"ר ממליץ לצלות בחום גבוה למשך חצי שעה, ואז להוריד את הטמפרטורה ל-180 מעלות.השיטה הזו גורמת לעוף להיות טעים ועסיסי במיוחד, ממש מתפרק מהשוק, אבל היא גם חוסכת המון עבודה, כי את הכל אנחנו עושים בתבנית תנור אחת (ואם משתמשים ברוסטר, חוסכים גם את עבודת הניקיון שלה). בנוסף, השיטה הזו מופחתת קלוריות, בזכות הדילוג על שלב הטיגון.

אני השתמשתי בעוף עם העור, ששומר על העסיסיות. אפשר כמובן להסירו בצלחת (הוא מכיל הרבה שומן. שימו לב, במתכון הזה חשוב מאוד "להשקות" את העוף עם הנוזלים שהצטברו בתבנית כדי שהוא יישאר עסיסי ולא יתייבש.

המצרכים :

  • 10 שוקי עוף עם העור
  • 1 בטטה גדולה (או 2 בינוניות), מקולפת ופרוסה לפרוסות בעובי ס"מ
  • 3 גזרים בינונים, קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ
  • בצל גדול, פרוס לפרוסות דקות
  • 1 אגס אדום, מגולען וחתוך (לא חובה)
  • 1 קלמנטינה, מקולפת ומחולקת לפלחים
  • כמה פרוסות דקות של תפוז לקישוט (לא חובה)

לרוטב:

  • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים (רצוי טבעי)
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות גדושות דבש או סילאן
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית פפריקה חריפה (רק אם אוהבים)
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית ג'ינג'ר טרי מגורד (לא חובה)
  • 1 מקל קינמון (לא חובה)
  • 2-3 ענפי תימין (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-250 מעלות.

2בתבנית (רצוי עם מכסה) מסדרים את העוף ואת כל שאר המרכיבים.

3מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב עד שהדבש או הסילאן נמסים ושופכים בעזרת כף על העוף והירקות כך שכל המרכיבים יהיו מכוסים ברוטב.

עוף כתום - המרכיביםעוף וירקות כתומים בתבנית|צילום: רויטל פדרבוש, מטבח לייט

4צולים בתנור ללא כיסוי במשך 30 דקות (אם העוף משחים מדי – מוציאים מהתנור ומרטיבים אותו ברוטב).

5מוציאים את התבנית מהתנור ומורידים את החום ל-180 מעלות. מרטיבים את העוף והירקות ברוטב. בדרך כלל אין צורך בהוספת נוזלים (תלוי בתנור), אבל אם אין מספיק נוזלים - מוסיפים חצי כוס מים רותחים.

6מכסים וצולים עוד 45 דקות. כעבור חצי שעה - מוציאים את העוף ובודקים שלא חסרים נוזלים.אם העוף לא קיבל גוון שחום ויפה - אפשר להעלות את הטמפרטורה שוב ל-250 ולהשחים את העוף למשך כמה דקות נוספות או עד שהוא הופך לשחום. חשוב "להשקות" את העוף מדי פעם כדי שלא יתייבש.

מתכונים וסרטונים נוספים תמצאו בבלוג של רויטל פדרבוש, בלוגרית ומחברת ספרי בישול, בבלוגמטבח קל – מתכונים פשוטים להרגשה טובה

לאינסטגרם שלמטבח קל – מתכונים פשוטים להרגשה טובה

בתיאבון!

תגיות:עוף
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il