אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מרק אפונה עם נקניקיות טופו

מנת פתיחה צמחונית, בריאה ומזינה

|טבע הריפוי| פורסם12:25
מרק אפונה (צילום: Alena Dvorakova, Istock)
צילום: Alena Dvorakova, Istock
Rating:53reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • חצי ק"ג אפונה יבשה
  • 5 שיני שום כתוש
  • חצי ליטרציר עוףאו ירקות שורש (או מים עם אבקת מרק)
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • 10 נקניקיות טופו

אופן ההכנה:

1שוטפים את האפונה ומשרים לחצי שעה בהרבה מים. 2. מסננים ושמים בסיר גדול את האפונה המושרית ומכסים בציר.

3מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות עד שהאפונה מתרככת מאוד.

4במהלך הבישול בודקים, ואם יש צורך מוסיפים עוד ציר או מים.

5אם רוצים אפשר בשלב זה למעוך את המרק בבלנדר ידני.

6מוסיפים שום כתוש, תבלינים ונקניקיות טופו חתוכות.

7מערבבים ומבשלים עוד כ-10 דקות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il