1ראשית מכינים את רוטב הפסטו: טוחנים את עלי הבזיליקום, השום הגבינה ושמן הזית, לכדי מחית אחידה. מוסיפים את הצנוברים, טוחנים במשך דקה נוספת ומעבירים לצנצנת.
2מכינים אתסלט הפטריות: במחבת רחבה, ממיסים את החמאה, מוסיפים את הפטריות מטגנים דקה או שתיים ומוסיפים את הנבטים, עגבניות השרי ורוטב הפסטו, מערבבים כדקה ומסירים מהאש.
3משקשקים את חומרי הויניגרט בצנצנת עד שמתקבל רוטב אחיד וסמיך.
4מניחים בקערה נפרדת את העלים ואגוזי המלך יוצקים מעליהם מהויניגרט (אם לא רוצים אין צורך להשתמש ברוטב כולו- היתרה יכולה להישמר במקרר כשבוע).
5מעבירים את העלים למרכזה של צלחת הגשה שטוחה ורחבה, מעל העלים מניחים את תערובת הפטריות והפסטו ומסביב לעלים מפזרים את קוביות העגבנייה.