אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

סלט פטריות מוקפץ

מתכון סודי של מסעדת צבעים בקפה

|rest| פורסם18:04
פטריות בטבע (צילום: iStock)
צילום: iStock
Rating:4.49reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

לסלט

  • 200 גרם פטריות
  • 1 כף חמאה
  • חופן נבטים עבים
  • 8 עגבניות שרי
  • 1/2 ראש חסה ערבית
  • 1/2 ראש חסה צבעונית
  • 60 גרם אגוזי מלך
  • 1 עגבנייה בשלה חתוכה לקוביות

לויניגרט

  • 1/3 כוס חומץ בן יין

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס שמן סויה
  • 1 כף חרדל,
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 2 כפיות שטוחות של דבש
  • מעט עלי נענע
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב פסטו

  • 1/2 כוס עלי בזיליקום טריים

  • 30 גרם צנובר
  • 4 כפות שמן זית
  • 30 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
  • 2 שיני שום
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1ראשית מכינים את רוטב הפסטו: טוחנים את עלי הבזיליקום, השום הגבינה ושמן הזית, לכדי מחית אחידה. מוסיפים את הצנוברים, טוחנים במשך דקה נוספת ומעבירים לצנצנת.

2מכינים אתסלט הפטריות: במחבת רחבה, ממיסים את החמאה, מוסיפים את הפטריות מטגנים דקה או שתיים ומוסיפים את הנבטים, עגבניות השרי ורוטב הפסטו, מערבבים כדקה ומסירים מהאש.

3משקשקים את חומרי הויניגרט בצנצנת עד שמתקבל רוטב אחיד וסמיך.

4מניחים בקערה נפרדת את העלים ואגוזי המלך יוצקים מעליהם מהויניגרט (אם לא רוצים אין צורך להשתמש ברוטב כולו- היתרה יכולה להישמר במקרר כשבוע).

5מעבירים את העלים למרכזה של צלחת הגשה שטוחה ורחבה, מעל העלים מניחים את תערובת הפטריות והפסטו ומסביב לעלים מפזרים את קוביות העגבנייה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il