במקום ערימת פנקייקים שיש לטגן אחד אחד מלמדת ענבל לביא מבלוג האפייה המתוק פיית העוגיות להכין פנקייק משפחתי גדול, תפוח ומעודן שאופים בתנור במחבת חסינת חום. בלילת הפנקייק, המכונה גם דאץ' בייבי, מופחתת קמח, עשירה בחלב ובחמאה והתוצאה היא פנקייק עדין וחמאתי בטעמו. כשהוא יוצא מהתנור ממלאים אותו בקרם ריקוטה מתוק ופירות העונה, או כל תוספת שאוהבים. המצרכים :עבור 2 מבוגרים או 3 ילדים:
לקרם ריקוטה (לא חובה):
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 טורפים חלב, ביצים, חמאה מומסת ותמצית (או מחית) וניל בקערה. 2 מוסיפים קמח, סוכר ומלח וטורפים לבלילה אחידה. 3 מחממים על הכיריים מחבת בקוטר 24 ס"מ חסינת חום (שימו לב שגם הידית חסינת חום) וממיסים בה את החמאה לשימון המחבת (לחלופין, אפשר גם לחמם בתנור תבנית אפייה בקוטר דומה). מטים מעט את המחבת כך שהחמאה תצפה באופן אחיד את התחתית והדפנות. 4 יוצקים את בלילת הפנקייק למחבת החמה ומיד מעבירים לתנור. אופים 10 דקות מבלי לפתוח את דלת התנור, עד שהפנקייק תפוח והדפנות שחומים. אם צריך אופים עוד כמה דקות, אך מקפידים לבדוק שהפנקייק לא נשרף. 5 להכנת קרם ריקוטה: מערבבים ריקוטה, אבקת סוכר ותמצית וניל בקערה לקרם חלק. 6 מוציאים את הפנקייק מהתנור ומצננים מעט. ממלאים את השקע בקרם ריקוטה ופירות טריים ומגישים. ** לגרסה נטולת מוצרי חלב מחליפים את החלב בחלב צמחי ואת החמאה בשמן קוקוס. ** לגרסה נטולת גלוטן, לרגישים לגלוטן, מחליפים את הקמח בקמח ללא גלוטן. המתכון מתוך פרויקט מתכונים מספרי ילדים של מרכז אסיף |