תבנית: אינגליש קייק מלבנית מרופדת בניילון נצמד.
1 מכינים את הגלידה: מבשלים את החלב המרוכז בסיר בינוני מעל אש בינונית בערך 10 דקות, עד שהוא מזהיב ומסמיך מעט. מערבבים כל הזמן.
2 מורידים מהאש, ומוסיפים לסיר את השמנת המתוקה והחלב, בעדינות ובזהירות. מוסיפים את הווניל (גרגירים או תמצית) והמלח, מערבבים ומצננים לחלוטין.
3 שופכים את תערובת הגלידה לתבנית המרופדת בניילון נצמד, מכסים בעוד ניילון נצמד ומכניסים להקפאה ללילה לפחות.
4 מכינים את הרוטב: מחממים במיקרו את ריבת החלב והשמנת המתוקה. מתחילים ב-20 שניות ואם צריך מוסיפים זמן. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מצננים ומכניסים למקרר.
5 להגשה: מוציאים את הגלידה כ-15 דקות מראש, כדי לתת לה להתרכך מעט. הופכים מעל צלחת הגשה מוארכת, מחממים את הרוטב במיקרו כמה שניות ושופכים על הגלידה. מפזרים את הפקאנים הקצוצים ופורסים.