1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה.
2 טוחנים במעבד מזון עם להב פלדה עוגיות לוטוס לאבקה. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים מעט, לאיחוד.
3 מעבירים את תערובת הפירורים לתבנית ובעזרת תחתית כוס קטנה מהדקים לבסיס ועולים לדפנות. מעבירים למקפיא.
איך זה שפרוסה | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako
קולטים שלא השתמשנו במיקסר? | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako
4 מכינים את הבלילה: מערבבים בקערה גבינת שמנת, גבינה לבנה, שמנת חמוצה, סוכר לבן, סוכר וניל, מחית וניל, מלח וביצים, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
5 מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים מעט ואופים 40-45 דקות. מרכז העוגה יהיה עדיין מעט רוטט וזה בסדר, היא תתייצב.
6 מכבים את התנור ומשאירים את הדלת פתוחה למשך 15-20 דקות כשהעוגה עדיין בפנים.
7 מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר ואחר כך לפחות 6 שעות במקרר.
8 לפני ההגשה מקשטים באבקת סוכר או בקצפת.
עוגת גבינה ולוטוס | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako
רוצים להגיש עם קצפת? אפשר בהחלט | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako
** אפשר להוסיף לבלילה קליפה מגוררת מלימון שלם.