בסיר קטן מניחים: חמאה, שוקולד, סוכר, מים וקקאו. מבשלים על אש קטנה כ- 10 דקות עד שכל המרכיבים נמסים והופכים לתערובת אחידה ומצננים מעט. בינתיים מרסקים את הפתי בר לחתיכות קטנות (אפשר לשים בשקית ניילון אטומה ולדפוק עם פטיש של שניצל או לשים בפוד פרוססור ולעבד בכמה "פולסים"). חשוב לא לרסק את הפתי בר לאבקה, אלא לשברים קטנים. מניחים את הפתי בר בקערה גדולה ושופכים עליהם את תערובת השוקולד שהצטננה מעט. זה גם הזמן להוסיף את הצימוקים/אגוזים /רום, אם רוצים). מערבבים בעדינות (לא ללוש) את התערובת בידיים ויוצרים כדורים בגודל האהוב. בצלוחית מרק מכינים את הציפוי הרצוי (קוקוס, סוכריות...), מגלגלים את הכדורים בציפוי ומניחים במנג'טים.
כשאני מכינה את המתכון למבוגרים שבינינו אני מוסיפה את כל התוספות ומצפה בקוקוס, וכשאני מכינה לילדים אני משמיטה את התוספות ומצפה חצי מהכדורים בקוקוס וחצי בסוכריות.
הצעת יעול: אחרי ששופכים את תערובת השוקולד לפתי בר ולפני התוספות, ניתן לחלק את התערובת ל-2 קערות ואז להוסיף תוספות רק לחלק מהכמות וכך ליצור כדורים שיקלעו לטעם כולם.
>> והנה עוד מתכון ליופי של כדורי שוקולד