
קציצות עוף עם זיתים וצימוקיםמתכון פשוט וביתי לקציצות עוף בתיבול מדוייק ובתוספת קינואה למנה טעימה ומזינהדניאלה נירפז|שוק&cook| פורסם21/10/1009:39 ![]() צילום: יחסי ציבור |
המצרכים (10 מנות):
לרוטב
לקינואה
אופן ההכנה:1מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2מערבבים היטב בקערה את כל החומרים לקציצות ומניחים בצד. 3מניחים סיר שטוח על האש ושופכים לתוכו את היין והצימוקים. 4מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. ממשיכים ברתיחה כשבע דקות לאידוי האלכוהול מהיין. 5מוסיפים את שאר חומרי הרוטב ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש ובינתיים יוצרים קציצות. 6מניחים את הקציצות על תבנית האפייה משומנת קלות, מברישים את הקציצות בעדינות במעט שמן זית. אופים אותן 5-7 דקות עד שמתקבל גוון לבן ומרקם מוצק. 7מוציאים מהתנור' מגבירים את אש הרוטב ומניחים בעדינות את הקציצות בסיר. כאשר התבשיל רותח, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10 דקות. 8בזמן הזה מכינים את הקינואה: מניחים סיר על אש גבוהה, מוסיפים שמן זית ושום ומטגנים מעט. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. 9מסננים את הקינואה ממי ההשריה ומוסיפים אותה לסיר. בוחשים מעט ומוסיפים מרק עוף ותבלינים. 10מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות. 11מגישים את הקינואה עם הקציצות והרוטב בצלחת עמוקה ומקשטים בירק טרי. * מדי יום שישי מתקיים בקניון CINEMALL בחיפה "שוק&COOK", שוק אוכל וסדנאות בישול עם שפים מובילים בישראל. המתכון מתוך סדנת השפית דניאלה נירפז בנושא מסיק הזיתים. תגיות:מתכון https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9Fעוף https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A2%D7%95%D7%A3קציצות https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A7%D7%A6%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%AAזיתים https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%96%D7%99%D7%AA%D7%99%D7%9Dצימוקים https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A6%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A7%D7%99%D7%9Dקינואה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%90%D7%94תבלינים https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%AA%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9D ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |