
עוף צ'רקסי על אורז חגיגיהשבוע לארוחת שישי: עוף ברוטב אגוזים מיוחד, שהגיע לגרמניה דרך טורקיה. מילה של תום פרנץ - מדובר במעדן (ואפילו לא צריך להכין את העוף במיוחד). האורז המשודרג הוא הדובדבן שבקצפתתום פרנץhttps://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-d987e58eab39a31006.htm|mako אוכל| פורסם05/03/1507:52 ![]() צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל |
האגדה מספרת שבתקופת האימפריה העותמנית הסולטנים העותמנים נהגו לחטוף את הנשים הצ'רקסיות היפות, ורבות מהן הוגלו לטורקיה כדי להפוך לנשים ולפילגשים של הסולטנים הטורקים. יחד איתן, לפי אותם סיפורים, הגיעה לטורקיה גם המנה הזו. בגרמניה המטבח הטורקי דומיננטי מאוד, ושם אני הכרתי אותה. קוראים לה "צ'רקסי טובגו", והיא מנה חגיגית ששמורה לאירועים מיוחדים, המוגשת עם אורז עשיר בבצל מטוגן, שקדים וצימוקים. רוטב האגוזים שבמתכון הוא רוטב נפלא לשאריות של עוף צלוי – אם יש לכם, אין צורך להכין עוף במיוחד. פשוט מערבבים ברוטב ומגישים חם או קר. המצרכים (6 מנות):לעוף:
לרוטב האגוזים:
לשמן הפפריקה:
לאורז החגיגי:
אופן ההכנה:1העוף: מניחים בסיר רחב את הבצל, הגזר, הפלפל האנגלי, המלח, עלי הדפנה והפטרוזיליה. מוסיפים את חלקי העוף ומוזגים ליטר וחצי מים. מבשלים כ-45 דקות על להבה בינונית עד שהעוף מוכן. מניחים לעוף להצטנן בתוך הציר. כשהוא מגיע לטמפרטורה נוחה לעבודה מוציאים אותו, מסלקים את העצמות והעור, וקורעים את הבשר בידיים לנתחים בגודל ביס. מסננים את ציר העוף ושומרים בצד. 2רוטב האגוזים: טוחנים את אגוזי המלך דק במעבד מזון. מפוררים פנימה את הלחם הקלוי ומוסיפים את השום, הפפריקה, פלפל הקאיין ושתי כוסות מציר העוף המסונן. מעבדים לקבלת מחית חלקה. אם יש צורך מוסיפים עוד ציר (הרוטב צריך להיות סמיך). מתבלים במלח לפי הטעם. 3שמן הפפריקה: מחממים מחבת עם שמן אגוזים על אש נמוכה מאוד ומוסיפים פנימה כף פפריקה. מערבבים היטב. שומרים בצד עד ההגשה. 4האורז: מחממים את השמן בסיר רחב. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השקדים לטיגון קצר, ואז את האורז. מטגנים 2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הצימוקים, הדבש, המלח והפלפל ויוצקים מים רותחים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים מכוסה 20-18 דקות. מניחים מגבת יבשה בין הסיר למכסה ומניחים לעוד 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. 5מערבבים היטב חצי מכמות הרוטב עם נתחי העוף (אני אוהב לטגן את נתחי העוף המבושל במחבת חמה עם כף שמן קנולה, כדי שיהיה פריך, אבל זו לא חובה). 6הגשה: מסדרים את העוף על מצע של אורז ויוצקים עוד מהרוטב, לפי הטעם. ממש לפני הגשה מטפטפים מעל את שמן הפפריקה-אגוזים (כדאי לחמם אותו מעט קודם). מגישים בטמפרטורת החדר (האורז יכול להיות חם). * טיפ: אם נשאר עוף ליום המחרת, מערבבים אותו ברוטב ואוכלים כסלט עוף קר על לחם טרי או קלוי. זה מעדן. תגיות:עוף https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A2%D7%95%D7%A3טורקי https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%A7%D7%99אגוזים https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%90%D7%92%D7%95%D7%96%D7%99%D7%9Dרוטב אגוזים https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A8%D7%95%D7%98%D7%91+%D7%90%D7%92%D7%95%D7%96%D7%99%D7%9Dתום פרנץ https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%AA%D7%95%D7%9D+%D7%A4%D7%A8%D7%A0%D7%A5סלט עוף https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A1%D7%9C%D7%98+%D7%A2%D7%95%D7%A3 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |