המטרה המקורית של המתכון הזה הייתה לעזור למי שמפחד מאפייה להכין קינוח ממש קל ובכלום עבודה וזמן. בפועל יצא שהכנתי קרם שקדים (רק מערבבים דברים!) ובישלתי תפוחים, כך שנהייתה כאן קצת עבודת הכנה, אבל אני נשבעת שממש קצת, ושימו לב שאת החלק של הבצק חסכתי לכם לגמרי. במקום בצק – פשוט מלוואח, שגיליתי שמתפקד מעולה כבסיס לפאי או לטארט. מתעצלים להשקיע במילוי? אפשר פשוט למרוח על המלאווח ריבה ולסדר פירות שלא צריכים בישול מוקדם - כמו תאנים, אפרסקים או פירות יער - והתוצאה עדיין תהיה מדהימה. המצרכים :ל-2 טארטים קטנים:
לקרם שקדים:
לתפוחים:
להברשה:
אופן ההכנה:1 התפוחים: מחממים במחבת חמאה וסוכר. מכניסים את התפוחים ומקפיצים לריכוך קל. מוסיפים וניל וקינמון ומערבבים היטב. מצננים מעט. 2 קרם שקדים: מערבבים בקערה את כל המרכיבים למחית אחידה. 3 מחממים תנור ל-180 מעלות. 4 מקמחים נייר אפייה באבקת סוכר (הכי טוב בעזרת מסננת), מניחים עלה מלאווח ומקמחים באבקת סוכר גם מלמעלה. 5 מרדדים את המלאווח על נייר האפייה לעיגול קצת יותר עגול ודק. קיצור דרך של החיים | צילום: נופר צור, mako אוכלוכל הקינוחים לראש השנה 6 מניחים במרכז העיגול 3-4 כפות של קרם שקדים ומורחים על הבצק. משאירים שוליים נקיים. 7 מסדרים על קרם השקדים פרוסות של תפוחים באופן חופף ומפזרים מלמעלה שקדים פרוסים. 8 מקפלים את שולי העיגול פנימה, לצורה של גאלט, ומעבירים לתבנית אפייה. חוזרים על כל הפעולות עם המלאווח הנוסף. ואפשר לקצר תהליכים אפילו יותר | צילום: נופר צור, mako אוכל טארט תפוחים מבצק מלאווח | צילום: נופר צור, mako אוכל9 אופים 20-25 דקות, עד שהפירות מבעבעים והמלאווח שזוף. מגישים חם (רצוי עם כדור גלידת וניל). |