https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

מופלטה

תנו לשף ללמד אתכם איך מכינים מופלטה כהלכתה: המנה המרוקאית המסורתית במתכון מנצח - בצק דקיק בציפוי מתוק של חמאה ודבש

מופלטות וספינג' (צילום: David Cohen 156, Shutterstock)
צילום: David Cohen 156, Shutterstock
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (40 מנות):

  • 1 ק"ג קמח לבן מנופה
  • 30 גרם שמרים טריים מפוררים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • כ-2 וחצי כוסות מים פושרים
  • 2 כוסות שמן לטבילת כדורי הבצק

להגשה:

  • חמאה
  • דבש

אופן ההכנה:

1מערבלים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו גיטרה ומשהים כ-15 דקות בטמפ' החדר.

2יוצקים מהבצק הרך והדביק כדורים בגודל כדורי פינג-פונג ומשהים 15 דקות. מכניסים לקערה עם שמן, מוציאים כדור אחר כדור ומשטחים על משטח שיש משומן בעזרת ידיים משומנות לעלה בקוטר כ-25 ס"מ.

3מטגנים את המופלטות במחבת טפלון חמה ששומנה קלות ב-2 מחזורי טיגון של 20, בלי להוציאן מהמחבת, באופן הבא: את המופלטה הראשונה מטגנים כ-10 שניות. בינתיים משטחים ומכינים את המופלטה הבאה, הופכים את המופלטה שבמחבת, ועליה מניחים את המופלטה החדשה. הופכים את שתי המופלטות יחד, וחוזר חלילה עד לערמה של 20. מוציאים מהמחבת וממשיכים לטגן את השאר באותו אופן.

4מגישים עם חמאה ודבש.

והנה מתכון מעולה לספינג' https://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-holidays/Recipe-8dd824976db3431006.htm?Partner=interlink

חג שמח!

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il