https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

בוריק אפוי

אין מענג יותר מבוריק חם וטרי שיצא זה עתה מהשמן החם, עם חלמון נוזלי חמים ומעטפת פריכה ופציחה. עכשיו מה אם נגיד לכם שאפשר להגיע לתוצאה מענגת לא פחות - ללא שמן עמוק?

|mako אוכל| פורסם07:26
בוריק אפוי (צילום: רויטל פדרבוש, mako אוכל)
צילום: רויטל פדרבוש, mako אוכל
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

קבלו את ההתמכרות החדשה שלכם: בוריק טעים בטירוף שמכינים בקלי קלות בתנור הביתי, בלי טיגונים, אבל עם כל היתרונות של בוריק מטוגן אמיתי: בצק מתפצפץ, חלמון נוזלי וחלבון יציב. אצלנו בבית זו ארוחת הערב הפופולרית ביותר. הארוחה מוכנה בתוך כמה דקות וכל מה שנשאר הוא לחתוך קצת ירקות בצד.

בכל בוריק אפוי יש רק 155 קלוריות והוא שווה ערך לפרוסת לחם קל (כ-40 קלוריות) + ביצה (70 קלוריות) + כפית שמן זית (41 קלוריות). בכל עלה סיגר יש 44 קלוריות.

המצרכים (3 מנות):

  • תרסיס שמן זית
  • 3 עלי סיגר קפואים
  • 3 ביצים גודל L
  • מלח

אופן ההכנה:

1מוציאים את עלי הסיגר מהמקפיא ומניחים על צלחת כדי שיפשירו (לוקח כ-10 דקות).

>> מתכונים לחנוכה https://www.mako.co.il/food-holiday-recipes/hanukkah-recipes?Partner=interlink

>> מתכונים ללביבות https://www.mako.co.il/food-holiday-recipes/hanukkah-recipes/Article-ab5d01f65e5bc21004.htm?Partner=interlink

>>מתכונים לסופגניותhttps://www.mako.co.il/food-holiday-recipes/hanukkah-recipes/Article-4f23fa83e0c3431006.htm?Partner=interlink

2מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים בתרסיס שמן.

3מפרידים את הביצים בעודן קרות (לכל בוריקה נשתמש בחלמון שלם ובמעט מהחלבון).

בוריק לפני האפייהלפני האפייה|צילום: רויטל פדרבוש, mako אוכל

4מניחים חצי עלה סיגר על התבנית ומחזיקים את החצי השני באוויר. מניחים בזהירת את החלמון עם מעט החלבון באמצע המחצית שעל התבנית וסוגרים עם החצי השני. מרססים בתרסיס שמן ומסדרים כך את שאר הבוריקות.

5כשהתנור חם מכניסים הבוריקות לאפייה של 3 דקות, עד השחמה יפה. מוציאים ומגישים מייד.

סרטון ההכנה המלא ועוד מתכונים בריאים וטעימים באינסטגרם של הבלוגמטבח לייט בלי להתפשר על הטעם https://www.instagram.com/revitalfederbush/!

עוד מתכונים קלים ובריאים בבלוגמטבח לייט בלי להתפשר הטעם https://www.160cal.com/!

** לחלמון נוזלי השתמשו בחלמון קר מהמקרר ואפו את הבוריקות בשליש העליון של התנור. לקבלת חלמון מבושל אפו את הבוריקות בשליש התחתון.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il