אוכל
אוכל

סלט בורגול ניסואז

סלט ארוחה שיש בו מכל טוב: גם דגנים, גם ירקות וגם טונה. אפשר להכין הכל מראש, ורק להוסיף רוטב לפני ההגשה

|mako אוכל| פורסם06:33
סלט בורגול ניסואז (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.628reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • חצי כוס בורגול גס
  • 2 תפוחי אדמה קטנים
  • 10 עלי חסה רומית שלמים
  • 4 ביצים קשות, חתוכות לרבעים
  • 1 כוס שעועית ירוקה מופשרת
  • 2 קופסאות טונה
  • 2 כפות לימון כבוש קצוץ
  • 1 בצל אדום, קלוף וחתוך לרצועות
  • 12 עגבניות שרי חצויות, מיובשות בשמן או טריות
  • 20 זיתי קלמטה מגולענים
  • עלי בזיליקום

לרוטב:

  • 6 כפות שמן
  • 3 כפות מיץ לימון טרי
  • 2 כפות חומץ
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית חרדל דיז'ון עם גרגירים
  • 1 שן שום, כתושה
  • מלח

אופן ההכנה:

1שמים את הבורגול בקערה ומוסיפים הרבה מים רותחים. מניחים ל-45 דקות.

2בינתיים מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך (כ-20 דקות אחרי רתיחה), מקלפים וחותכים לקוביות גסות.

3מסננים את הבורגול ומסדרים את כל מרכיבי הסלט על צלחת הגשה.

4מכינים רוטב: שמים את כל המרכיבים בצנצנת בעלת מכסה תואם ומנערים היטב. יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו ארוחה של עוף ואורז בסיר אחד

>> את הסינייה של אבי ביטון כבר ניסיתם?

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il