אוכל
אוכל
מתכונים לסוכות

חצילונים ממולאים בשר ואורז

שולחן השבת שלנו השבוע הולך להתכבד בממולאים המנצחים של נוף - חצילים קטנים עם אורז ובשר מתובל, שמתבשלים ברוטב עגבניות עד שהם רכים רכים, טעימים ומושלמים

|mako אוכל| פורסם08:16
חצילונים ממולאים באורז ובשר ברוטב עגבניות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.884reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

  • 20 חצילים קטנים
  • כוס אורז עגול
  • 400 גרם בשר בקר טחון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • כף בהרט
  • 2 עגבניות מגוררות גס
  • מלח
  • פלפל שחור
  • עגבנייה חתוכה לקוביות גדולות לסגירת החצילים (אפשר להחליף בתפוח אדמה)

לרוטב:

  • 1/3 כוס שמן זית
  • קופסת עגבניות קלופות ומגוררות או חתוכות לקוביות
  • 6-7 עגבניות מגוררות
  • חצי ליטר מים
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מורידים את העוקץ של החצילים קרוב ככל האפשר לשפה ומרוקנים את החצילים (אפשר לעשות את זה בעזרת כלי מיוחד לריקון שנקרא "מוקחאף" או "מואאחאף" - כלי חלק ללא שיניים וצר). מניחים את החצילים מיד בקערה עם מים על מנת שלא ישחירו.

2משרים את האורז במי ברז כחצי שעה, מסננים ומעבירים לקערה.

3מטגנים את הבשר הטחון בשמן הזית עד שהוא משנה את צבעו ומשחים. מעבירים את הבשר ונוזלי הטיגון אל הקערה עם האורז המסונן. מוסיפים את העגבניות והתבלינים, ומערבבים.

4ממלאים כל חציל בתערובת האורז והבשר ומקפידים להשאיר שליש מהחציל ריק ממילוי, כדי שיישאר מקום לאורז שתופח בבישול. סוגרים את החצילים בעזרת קובייה של עגבנייה או תפוח אדמה ומסדרים בסיר.

5מוסיפים לסיר את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי-שעתיים (תלוי בגודל החצילים). אם חסרים מים במהלך הבישול אפשר להוסיף - מעט בכל פעם.

>> בשבוע שעבר הכנו תבשיל עוף ושעועית בובס

>> עד 500 קלוריות: פסטה דיאטטית עם אפונה, בולגרית ועגבניות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il