1מורידים את העוקץ של החצילים קרוב ככל האפשר לשפה ומרוקנים את החצילים (אפשר לעשות את זה בעזרת כלי מיוחד לריקון שנקרא "מוקחאף" או "מואאחאף" - כלי חלק ללא שיניים וצר). מניחים את החצילים מיד בקערה עם מים על מנת שלא ישחירו.
2משרים את האורז במי ברז כחצי שעה, מסננים ומעבירים לקערה.
3מטגנים את הבשר הטחון בשמן הזית עד שהוא משנה את צבעו ומשחים. מעבירים את הבשר ונוזלי הטיגון אל הקערה עם האורז המסונן. מוסיפים את העגבניות והתבלינים, ומערבבים.
4ממלאים כל חציל בתערובת האורז והבשר ומקפידים להשאיר שליש מהחציל ריק ממילוי, כדי שיישאר מקום לאורז שתופח בבישול. סוגרים את החצילים בעזרת קובייה של עגבנייה או תפוח אדמה ומסדרים בסיר.
5מוסיפים לסיר את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי-שעתיים (תלוי בגודל החצילים). אם חסרים מים במהלך הבישול אפשר להוסיף - מעט בכל פעם.
>> עד 500 קלוריות: פסטה דיאטטית עם אפונה, בולגרית ועגבניות