לביבות זוקיני ועדשים כתומות

עדשים מושרות שלא עברו בישול הן חומר גלם נפלא להכנת קציצות ולביבות, והמתכון הזה הוא הוכחה מוחצת.

>> למתכון: לביבות זוקיני ועדשים כתומות

קלצונה פיצה (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
קלצונה מהיר | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

קלצונה פיצה מהיר

איך מקצרים את זמן ההכנה של קלצונה במשהו כמו 90 אחוז? יש לכם ניחוש אחד.

>> למתכון: קלצונה פיצה מהיר

מקלות לחם שום רכים - אמרנו רכים או לא אמרנו? (צילום: נופר צור, אוכל טוב)
אמרנו רכים או לא אמרנו? | צילום: נופר צור, אוכל טוב

מקלות לחם שום רכים

נאמר זאת כך, יונית: אם היו מכריחים אותנו לגור בתוך התבנית הזו בבית של קרן אגם, כנראה שלא היינו מתרעמים.

>> למתכון: מקלות לחם שום רכים

פסטה על שיפודים (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב, mako)
פסטה על שיפודים | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב, mako

פסטה על שיפודים

קשה לקרוא לזה מתכון, אבל מדובר בנשנוש שאנחנו ממש יכולים לדמיין איך הוא הופך את הסוכה שלנו להכי מגניבה משל כולם.

>> למתכון: פסטה על שיפודים

אגרול (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
אגרול | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

אגרול ביתי

הנה הזדמנות לעשות לעצמכם שם של בשלנים עילאיים, בלי הרבה מאמץ.

>> למתכון: אגרול ביתי

גוזלמה תרד וגבינות (צילום: צילום: דניאל לילה, סטיילינג: אוריה גבע , יחסי ציבור)
גוזלמה תרד וגבינות | צילום: צילום: דניאל לילה, סטיילינג: אוריה גבע , יחסי ציבור

גוזלמה תרד וגבינות

מאפה ביתי בטעם שמימי שלא דורש הרבה מלבד התפחה מהירה וטיגון במחבת.

>> למתכון: גוזלמה תרד וגבינות

קיגל (צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב)
קיגל | צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב

קוגל ירושלמי

אין אין אין על שילוב הטעמים של פלפל שחור, קינמון וקרמל. וחכו שנתחיל לדבר על המרקם.

>> למתכון קוגל ירושלמי

לחמניות רכות לשקשוקה

בהמשך הרשימה יש מתכון לשקשוקה, אז רק ראוי שניתן לכם גם מתכון ללחמניות מושלמות של קרן אגם שכאילו תוכננו בול בשביל שקשוקה.

>> למתכון: לחמניות רכות רכות לשקשוקה

לחמניות לשקשוקה (צילום: נופר צור, אוכל טוב)
לחמניות לשקשוקה | צילום: נופר צור, אוכל טוב

תפוחי אדמה צלויים בסיר

מתכון של שרי אנסקי לתפוחי אדמה מדורה בכאילו עם טיפ לאמיצים.

>> למתכון: תפוחי אדמה צלויים בסיר ללא שמן

תפוחי אדמה צלויים בסיר ללא שמן (צילום: אלכס ליבק, האוכל מוכן, הוצאת כתר)
תפוחי אדמה צלויים בסיר ללא שמן | צילום: אלכס ליבק, האוכל מוכן, הוצאת כתר

בית לזית

כל סוכה חייבת גם כמה נשנושים כאלה שאפשר לחסל בביס. זה גם אחד היתרונות הבולטים של לארח בסוכה ולא בבית, לא צריך לחשוש מפירורים.

>> למתכון: בית לזית מ-3 מרכיבים בלבד

בית לזית (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
בית לזית | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

לימונדה קרמית חלומית

סליחה, אבל גם למשקה צריך לדאוג. הגרסה האחרונה והטרנדית ביותר ללימונדה, שכוללת חלב מרוכז, מרכיב הקסם שהופך כל משקה לחוויה. זה יהיה שיחוק הסוכה.

>> למתכון: לימונדה קרמית מהחלומות

לימונדה קרמית מהחלומות (צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב)
לימונדה קרמית מהחלומות | צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב

צ'יפס בתנור קריספי ומושלם

הכנה של צ'יפס אפוי כהלכתו היא תורה שלמה, ואין לנו אלא להודות על כך שרות אופק, בעלת הבלוג "שמח במטבח", הסכימה לחלוק אותה איתנו. ולא, אלה לא תפוחי אדמה צלויים שמתחפשים לצ'יפס. אנחנו מדברים איתכם על צ'יפס צ'יפס.

>> למתכון: צ'יפס בתנור קריספי ומושלם

>> לזמני הכניסה והיציאה של חג סוכות

נאגטס בציפוי פצפוצי אורז

את המתכון הזה אפשר להכין כחלק מארוחה, אבל גם בתור סתם נשנוש אנחנו מבטיחים לכם שהוא יתחסל חיש מהר. כי נאגטס כאלה מתפצחים אנחנו מבטיחים לכם שלא אכלתם בחיים.

>> למתכון: נאגטס בציפוי של פצפוצי אורז

המתכון הכי טוב שלי: שקשוקה (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
המתכון הכי טוב שלי: שקשוקה | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

השקשוקה הכי טעימה שיש

דמיינו את זה: כל המשפחה יוצאת אל הסוכה, ההורים אוחזים בסיר מהביל ובחלה טרייה, הילדים בסכו"ם ובמפיות, מתיישבים בפנים ויאללה - להסתער. הרבה שקשוקות הכנו בחיים, זה המתכון הכי טוב שניסינו.

>> למתכון: שקשוקה הכי טעימה

לחמניות מרקו ממולאות

כל ילדי האייטיז יודו שזה המאכל המרגש ביותר שנצפה בטלוויזיה של ילדותם: הלחמניות של מרקו מהסדרה המצוירת "הלב", שהוציאו לנו את העיניים לאורך שנים ארוכות. אז כאן אנחנו עוד משדרגים אותן עם מילוי. סמכו עלינו שיהיה שמח.

>> למתכון: לחמניות מרקו ממולאות

לחמניות מרקו ממולאות (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
לחמניות מרקו ממולאות | צילום: קרן אגם, אוכל טוב

פשטידת זוקיני יוונית ב-5 מרכיבים בלבד

כן כן, אפשר גם בלי התפחות, בישולים והכנות ארוכות. אחת-שתיים ותקתקתם את הפשטידה היוונית של רון יוחננוב.

>> למתכון: פשטידת זוקיני ב-5 מרכיבים

כריכי פיצה אפויים

את הכריכים האלה ממלאים למעשה עוד לפני האפייה של הלחם עצמו, וזה רק אחד הדברים שהופכים אותם למנה מטריפת חושים. השני הוא שהם כל כך כל כך טעימים, שאי אפשר להניח להם עד שהתבנית מתרוקנת.

>> למתכון: כריכי פיצה אפויים

עוגיות מרוקאיות מזולפות (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
עוגיות מרוקאיות מזולפות | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

עוגיות מרוקאיות מזולפות

מהיום היעדרה של מכונת בשר הוא כבר לא סיבה לא להכין עוגיות מרוקאיות לתה. הנה, תראו איך גם אתם יכולים.

>> למתכון: עוגיות מרוקאיות מזולפות

לחמניות רכות במילוי שוקולד

לחמניות אקסטרה רכות, שבכל אחת מהן מסתתר מילוי גם של שוקולד למריחה וגם של קוביית שוקולד אמיתי. יכולים לדמיין מאפה מרנין מזה לנשנש בסוכה (או בכלל)?

>> למתכון: לחמניות רכות במילוי שוקולד

לחמניות שוקולד מינוס ביס (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
לחמניות שוקולד מינוס ביס | צילום: קרן אגם, אוכל טוב

חלה ממולאת בשר טחון

אין שום סיבה שלא נשכפל את ההברקה של ראש השנה גם לסוכות: חלה רכה וטעימה במילוי תערובת מתובלת של בשר טחון. אם זה רק המשפחה הגרעינית (ואנחנו מקווים שזה רק המשפחה הגרעינית!) - חלה אחת כזו יכולה לסגור לכם ארוחה.

>> למתכון: חלה ממולאת

חלה ממולאת בשר טחון של רון יוחננוב (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
חלה ממולאת בשר טחון של רון יוחננוב | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

בורקס גבינה משפחתי

תבנית שפשוט זועקת "קחו אותי לסוכה!", וההכנה? קלילות שאין כמוה. שתי שכבות של בצק עלים, ביניהן כמה גבינות ושלום על ישראל. 

>> למתכון: בורקס גבינה משפחתי

קורנדוגס

החיסרון של המתכון הזה: הוא מבוסס על נקניקיות, מאכל שלא בכל בית מאמצים באהבה, וכאילו זה לא מספיק - עוד מתווסף לזה טיגון. היתרון: הוא טעים בשיגעון, הוא מגניב לילדים את המוח והוא מגיע על מקל, שזה תמיד יותר כיף. שכל אחד יעשה את השיקולים שלו.

>> למתכון: קורנדוגס

>> עוד הרבה מתכונים לסוכות מחכים לכן כאן

קציצות בשר ואורז בסיר אחד (צילום: רעות עזר, אוכל טוב)
קציצות בשר ואורז. כמה שפחות סירים | צילום: רעות עזר, אוכל טוב

קציצות בשר ואורז בסיר אחד

לו אתם אחראים על הארוחה בסוכה - כמה פעמים הייתם רוצים לעלות ולרדת, בכל פעם עם מנה אחרת? כמה שפחות, נכון? אז הנה המתכון בשבילכם: קציצות ואורז שמבשלים ביחד, בסיר אחד, וכך גם משנעים לסוכה. עכשיו רק תעלו להביא כמה עגבניות שרי וקנקן מים, וסיימתם.

>> למתכון: קציצות בשר ואורז בסיר אחד

פלאפל עדשים (צילום: אסף רונן, אוכל טוב)
פלאפל עדשים. אפשר להרכיב מנה לבד | צילום: אסף רונן, אוכל טוב

פלאפל עדשים

נהוג לחשוב שחומוס הוא המרכיב הכי חשוב בפלאפל, וזה אומנם נכון - אבל נכון גם שאפשר להחליף אותו בעדשים ומתקבלת תוצאה לא פחות טעימה (יהיו שיאמרו יותר). אפשר להגיש בקערה ואפשר להביא פיתות, טחינה וירקות, ולתת לכל אחד להרכיב לעצמו מנה.

>> למתכון: פלאפל עדשים

תמרים ממולאים בבשר נענע ופיסטוקים (צילום: רעות עזר, אוכל טוב)
תמרים ממולאים. בשר, נענע ופיסטוקים במעטפת מתוקה | צילום: רעות עזר, אוכל טוב

תמרים ממולאים

מנה בשרית לכל דבר ועניין, אבל גם מתוקה, ולכן כיפית שבעתיים. את התמרים הממולאים האלה אפשר לאכול חמים, אבל גם בטמפרטורת החדר הם יעבדו נהדר - מה שהופך אותם למועמדים מצוינים לארוחת הסוכה שלנו.

>> למתכון: תמרים ממולאים

צ'יפס בטטה, בטטות (צילום: Brent Hofacker, shutterstock)
צ'יפס בטטה | צילום: Brent Hofacker, shutterstock

צ'יפס בטטה אפוי

מנה קטנה ושובבה, של מקלות בטטה אפויים עם תימין וגבינת פרמזן. לארוחות מסורתיות יותר אפשר להכין בלי הפרמזן, לנשנוש בסוכה זה מושלם ממש ככה.

>> למתכון: צ'יפס בטטה אפוי

טבעות בצל (צילום: אפיק גבאי)
טבעות בצל. אבל אמיתיות! | צילום: אפיק גבאי

טבעות בצל

טבעות בצל אמיתיות, שמכינים מטבעות של בצל, ולא ממשהו שהיה פעם בצל שנטחן עם מיליון מרכיבים זרים, עוצב לכדי טבעת וטוגן בשמן שראה (הרבה) ימים טובים יותר. צריך לחמם שמן עמוק בשביל זה, אבל מדובר בנשנוש כל כך כיפי, שאנחנו חושבים שזה שווה את זה.

>> למתכון: טבעות בצל

פיצטות עם יוגורט יווני (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
פיצטות. ההשקעה משתלמת | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

קציצות עוף ושומשום פריכות

מנה שהיא חצי קציצות חצי שניצל - בזכות חזה העוף והטיגון בביצה ובפירורי לחם. רוצים את החמודות הקראנצ'יות האלה בפיתה? הרווחתם. מעדיפים בצלחת? הרווחתם גם.

>> למתכון: קציצות עוף ושומשום פריכות

פיצות אישיות (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
אבל גם היעדר ההשקעה | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

פיצות אישות קטנטנות

אם אתם בקטע של להשקיע קצת - הפיצטות האלה יוציאו אתכם המלכים של הסוכה גם בזכות היופי המטריף שלהן וגם בזכות הטעם. גדול עליכם שמרים עכשיו? תעברו למתכון הבא.

>> למתכון: פיצות אישיות קטנטנות

עלי גפן ממולאים אורז ועשבי תיבול (צילום: רעות עזר, אוכל טוב)
עלי גפן ממולאים אורז ועשבי תיבול. מדיטציה | צילום: רעות עזר, אוכל טוב

פיצות אישיות ללא שמרים

אפשר לקרוא להן פיצות לעצלנים, אבל אנחנו מעדיפים לא להעליב אף אוכלוסייה, ולהישאר עם ההגדרה היבשה "ללא שמרים". פיצות אישיות קלות שבקלות, מהירות שבמהירות וטעימות מספיק בשביל שתספיקו להכין אותן עוד לפחות פעם אחת לפני שמחת תורה.

>> למתכון: פיצות אישיות ללא שמרים

נאגטס עוף כמו במקדונלד'ס (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
הנאגטס של נוף. מופלאים | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

עלי גפן ממולאים טבעוניים

אם גם אתם מרגישים שחגי תשרי גבו מכם מחיר רגשי שמחייב שעה וחצי של הירגעות מדיטטיבית - ההמלצה שלנו היא להכין עלי גפן. כי אם כבר להתמסר לשקט והמחשבות - שלפחות ייצא מזה סיר הגון וטוב עם אוכל לארוחת ערב. צמחוני, טבעוני, חגיגי וטעים טעים.

>> למתכון: עלי גפן ממולאים טבעוניים

קציצות עוף עם קינואה וירקות (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
קציצות עוף עם קינואה וירקות. קצת בריאות, מה קרה | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

נאגטס עוף כמו במקדונלד'ס

רואים את הנאגטס הביתיים שבתמונה? כאלה בדיוק אנחנו רוצים לזלול בסוכה שלנו השנה, ואם אפשר גם שיוגשו ממש באותו אופן - על נייר חום, עם שליכטות יפות של קטשופ, מיונז וחרדל. המתכון הוא של נוף מ"מאסטר שף", מה שאומר שהתוצאה בטוח מעולה, ובתור מי שטעמו את זה אנחנו יכולים להגיד לכם: מעולה זאת לא מילה.

>> למתכון: נאגטס עוף

קציצות פרסה (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
קציצות פרסה. עונג סוכות בולגרי | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

קציצות עוף עם קינואה

רוצים ללכת על משהו מתון יותר? הנה מתכון של רות אוליבר שאנחנו ממשיכים להכין כבר שנים. למה? כי הוא אפוי ולא מטוגן, כי הוא בריא (מלבד קינואה יש בפנים גם בטטה ושאר ירקות) וכי הוא טעים ממש, גם חם וגם קר. קציצות שיכולות לתפקד כמנה עיקרית בסוכה, אבל גם כסתם נשנוש.

>> למתכון: קציצות עוף עם קינואה

סלט טונה בכוסות (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
סלט טונה בכוסות. תודו שמגניב | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

קציצות פרסה

קציצות אחרונות ודי, פשוט כי אי אפשר לדמיין את סוכות בלי קציצות פרסה. אז יש בהן בשר טחון, יש כרישה ויש תפוח אדמה ובצל - וביחד מתקבל עונג סוכה בולגרי שטעים בכל זמן, מצב וטמפרטורה. רוצים בלי בשר? אנחנו מצטערים בשבילכם, אבל לא נעמוד בדרככם.

>> למתכון: קציצות פרסה

פסטה ניסואז (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
סלט ניסואז, גרסת הפסטה | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

סלט טונה בכוסות

טוב, כאן לא מדובר במתכון אלא יותר בהצעת הגשה. רוצים להעביר אחר צהריים נעים ונחמד עם הילדים בסוכה? הקדימו וארזו לכם כוסות חד פעמיות שקופות (אבל גדולות, כמו אלה שקונים בהן אייס קפה) עם פסטה, טונה וירקות, שכבה מעל שכבה. גומרים לזלול, זורקים את הכוסות וממשיכים בכיף בחיים.

>> למתכון: סלט טונה בכוסות

פשטידה דיאטטית (צילום: דן לב, אוכל טוב)
פשטידות דיאטטיות. במקום בצק: לחם קל | צילום: דן לב, אוכל טוב

סלט פסטה ניסואז

והנה עוד סלט שמתאים לסוכות כמו כפפה: סלט ניסואז (אבל בגרסה הישראלית המקובלת, אל תשלפו לנו עכשיו את כל ידיעותיכם מהמטבח הצרפתי). מה זה אומר? עגבניות, שעועית ירוקה, טונה, ביצים קשות, זיתים ורוטב. לכל אלה אנחנו מוסיפים על הדרך פסטה (אנחנו יודעים, זה מאוד לא צרפתי מצידנו), כדי לקבל סלט שכבר לגמרי סוגר לנו ארוחה.

>> למתכון: סלט פסטה ניסואז

פשטידת פסטה וגבינות

אמרתם סוכות - אמרתם פשטידות. אז לפני שאנחנו עוברים לגרסאות השפויות קלורית - הנה לכם הזדמנות להכין את אחת הפשטידות המושחתות מכולן, המוכרת יותר בשם "מק אנד צ'יז". עם גבינה צהובה רגילה, גבינת צ'דר ופרמזן - אין סיכוי שלא ייצא מעולה.

>> למתכון: פשטידת פסטה וגבינות

מאפינס קישואים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
מאפינס קישואים קלילים. גם הילדים יצהלו | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

פשטידות תרד וכרישה דיאטטיות

אנחנו יודעים מה אתם חושבים. שאיפה אתם ואיפה מק אנד צ'יז. שלא הפסקתם לאכול כבר שבועיים (אולי למעט יום כיפור), ואתם ממש מרגישים שהגיע הזמן להרגיע. זה המצב? אין בעיה. הקישים האישיים האלה ידידותיים לשמנמנים, בעיקר בזכות הטריק של לחם קל במקום בצק. 

>> למתכון: פשטידות תרד וכרישה דיאטטיות

פשטידת מנגולד דיאטטית (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
פשטידת מנגולד. הקץ לארוחות השחיתות | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

מאפינס קישואים קלילים

אם כבר הוצאתם את תבנית המאפינס - הנה עוד משהו נחמד להכין איתה: פשטידות אישיות של קישואים, הכי פשוטות וקלות שיש. רבע שעה הכנה, עוד קצת ערבוב - וזהו.

>> למתכון: מאפינס קישואים קלילים

מאפה פילו במלית של תרד, אורז ופטה (צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב)
מאפה פילו במלית תרד ופטה. אה, ועוד משהו | צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב

פשטידת מנגולד

בפשטידה הזו, תאמינו או לא, יש רק 150 קלוריות (במנה, אל תיסחפו, לא בכל התבנית). האם אנחנו מנסים לרמוז לכם משהו? מה פתאום. פשוט שתדעו.

>> למתכון: פשטידת מנגולד

_OBJ

מאפה פילו במילוי תרד, אורז ופטה

אחרון ודי: הנה ההזדמנות שלכם לארח את תום פרנץ בסוכה - עם מתכון שבאמת לא היינו יכולים לקבל מאף אחד אחר. כן, מדובר בפשטידה, כזו שמבוססת על עלי פילו, אבל במילוי שלה לא תמצאו רק את החשודים הרגילים (תרד, גבינות, כאלה) אלא גם - תחזיקו חזק - אורז! אנחנו אהבנו.

>> למתכון: מאפה פילו במילוי תרד, אורז ופטה