
חיתוכיות תפוחים עם טופי קרמל מלוחמה קורה כשפוגשים בתבנית שכבה של בצק פריך, עליה תפוחים מקורמלים, עליהם קראמבל ולסיום סיומת רוטב קרמל מטריף? אנחנו יודעים, זה נשמע מורכב, אבל וואו – זה כל כך שווה את זה! |
המצרכים :לבסיס (תבנית מרובעת בגודל 20×20):
למילוי תפוחים:
לקראמבל:
לרוטב טופי קרמל מלוח:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה (משאירים שוליים בולטים, כדי שיהיה קל לחלץ את העוגה המוכנה). 2 מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה חמאה מומסת, סוכר, וניל ומלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית באופן אחיד. אופים 15 דקות, ומוציאים. 3 מכינים את מילוי התפוחים: מערבבים בקערה גדולה את פרוסות התפוחים עם קמח, סוכר וקינמון עד שכל התפוחים מצופים. מניחים בצד. 4 מכינים קראמבל: מערבבים בקערה בינונית שיבולת שועל, סוכר חום, קינמון וקמח. מוסיפים את קוביות החמאה הקרה ומפוררים בידיים או עם מזלג עד שמתקבלים פירורים גסים. 5 מעלים את חום התנור ל-175 מעלות. 6 הרכבת העוגה: מסדרים את פרוסות התפוחים בשכבה אחידה וצפופה על הבסיס האפוי. מפזרים מעל את פירורי הקראמבל. אופים 35-40 דקות עד הזהבה. 7 מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר לפחות 20 דקות, ומעבירים למקרר לעוד שעתיים לפחות. 8 בינתיים מכינים רוטב קרמל מלוח: מפזרים את הסוכר בסיר בינוני עם תחתית עבה, ומחממים על להבה בינונית. לא מערבבים אלא רק מנענעים את הסיר בעדינות, עד שהסוכר נמס לגמרי והופך לנוזל. נזהרים לא לשרוף – ברגע שהסוכר שמקבל צבע קרמלי ממשיכים לשלב הבא. מוסיפים את החמאה בזהירות רבה (הקרמל יבעבע חזק מאוד), ומערבבים עד שהיא נבלעת בתערובת. מוזגים פנימה את השמנת (שוב, הקרמל ישתולל) ומערבבים עד לקבלת רוטב חלק. מוסיפים את המלח, מערבבים וטועמים. 9 חותכים את העוגה ל-12-16 חיתוכיות, מזלפים קרמל ומגישים. ** החיתוכיות טעימות חמות, בטמפרטורת החדר או קרות מהמקרר.
חיתוכיות תפוחים. הבצק | צילום:
יעל קצב, mako אוכל
קומה שנייה: התפוחים | צילום:
יעל קצב, mako אוכל
קומה שלישית: קראמבל | צילום:
יעל קצב, mako אוכל
נשאר רק הקרמל | צילום:
יעל קצב, mako אוכל
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב או בטיקטוק המהמם שלה בתיאבון!
|